Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: (Junior) Beleidsmedewerker internationalisering

Werkgever:Maastricht University
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Denk jij van nature over (lands)grenzen heen? Volg je de Nederlandse discussie over de verengelsing van het hoger onderwijs op de voet? Ben je van mening dat internationalisering in het hoger onderwijs absoluut van meerwaarde is voor studenten, docenten en onderzoekers? En heb je zelf veel affiniteit met internationalisering? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Omschrijving

Als (junior) beleidsmedewerker internationalisering werk je samen met interne en externe stakeholders aan het ontwikkelen, implementeren en monitoren van het internationaliseringsbeleid van de Universiteit Maastricht. Dit met het doel om de kwaliteit van het onderwijs, onderzoek en valorisatie doorlopend te versterken.

Je hebt een veelzijdig takenpakket met een focus op internationalisering. Aandachtsgebieden variëren van kwaliteitszorg tot studentenuitwisseling en partnerschappenbeleid. Je gaat werken in een dynamische omgeving met veel stakeholders en maatschappelijk relevante dossiers.

Jouw taken bestaan onder andere uit:

  • Kwaliteitszorg van internationalisering (incl. onderliggende dashboards)
  • Adviseren over zaken die betrekking hebben op studentenuitwisseling
  • Het (ad hoc) adviseren van het College van Bestuur en faculteiten aangaande internationaliseringbeleid
  • Inhoudelijk adviseren over internationale partnerschappen en beleid hieromtrent
  • Je bent contactpersoon voor een groot aantal geografische gebieden

Hierbij draag je verschillende petten, zoals die van adviseur, secretaris, expert of vraagbaak. Binnen dossiers heb je een inhoudelijke en ondersteunende rol, ook richting collega’s binnen de afdeling. Je hebt daarnaast een duidelijke signaleringsfunctie van (inter)nationale ontwikkelingen naar de organisatie en een ‘vertaalfunctie’ van complexe vraagstukken naar pragmatische oplossingen.

Het is daarnaast mogelijk om dossiers op andere aandachtsgebieden op te pakken waar dat aansluit bij je expertise en interesse, zoals onderzoek of onderwijs. De functie biedt veel mogelijkheden voor verdere inhoudelijke ontwikkeling als expert op het gebied van internationalisering en in algemene zin op beleidsmatig en strategisch niveau.

Functie-eisen

Vereisten

De geschikte kandidaat combineert een sterk analytisch denkvermogen met stressbestendigheid, creativiteit en sterke communicatieve vaardigheden. We zoeken dan ook de volgende competenties:

  • Conceptueel: analytisch, vernieuwend en strategische oordeelsvorming.
  • Relationeel: omgevingsbewust en ervaring met het functioneren in een dynamische bestuurlijk-politieke omgeving. Samenwerken, verbinden en flexibiliteit zijn daarbij belangrijke competenties.
  • Persoonlijk: zelfstandig, proactief, nauwgezet en sterke communicatieve vaardigheden. Daarnaast veerkrachtig.
  • Interculturele competenties en attitude: cultuursensitief.
  • Operationeel: doelgericht, levert ook onder tijdsdruk gedegen prestaties, uitstekend onderlegd in Nederlands (min. B-1 niveau) en Engels (min. C-1 niveau). Kennis van verdere vreemde talen is een pre.

Verder onderschrijf je de kernwaarden van de UM: Diversiteit en inclusiviteit, Duurzaamheid, Wederzijds respect, Integriteit, Democratische beginselen en Transparantie.

???????Achtergrond en ervaring

Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau met minstens 2 jaar relevante werkervaring. Je hebt affiniteit met internationalisering(beleid) en bij voorkeur heb je kennis van relevante internationaliseringsontwikkelingen binnen het hoger onderwijs.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling zal plaatsvinden voor een periode van één jaar met, op voorwaarde van een goede beoordeling, uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. De werktijdfactor is in principe 1,0 fte, maar een dienstverband van (minimaal) 0,8 fte behoort ook tot de mogelijkheden.

De functie is in het kader van de universitaire functieordening ondergebracht in het UFO-profiel Beleidsmedewerker (niveau 4). Het salaris bevindt zich, op grond van opleiding en relevante werkervaring, tussen minimaal € 2.960,- en maximaal

€ 4.670,- bruto per maand, schaal 10 van de CAO Nederlandse Universiteiten, op basis van een fulltime dienstverband. Elk jaar wordt het standaard salaris aangevuld met een vakantie uitkering van 8% en een eindejaaruitkering van 8,3%.

Daarnaast kent de UM uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder goede opleidingsmogelijkheden, maximaal 41 verlofdagen per jaar, betaald ouderschapsverlof, de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie zie de website: www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Aanvangsdatum: z.s.m.

Werkgever
Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.

Voor meer informatie zie: http://www.maastrichtuniversity.nl

Afdeling
Academic Affairs

De afdeling Academic Affairs is een professionele en ambitieuze afdeling verantwoordelijk voor beleid, kwaliteitszorg en strategie op instellingsniveau voor de thema’s onderwijs, onderzoek, internationalisering, bestuurlijke informatievoorziening en impact en externe relaties.

Additionele informatie

Inlichtingen over deze vacature kunnen worden ingewonnen bij:

dr. Michel Walthouwer, directeur Academic Affairs (telefoon: +31 6 38691684

Reageren op deze vacature kan door op de button "solliciteer nu" te klikken. Je komt dan bij de sollicitatieprocedure.