De transitie van het landelijk gebied is één van de grootste maatschappelijke opgave van de afgelopen 75 jaar. Het cluster Plattelandsontwikkeling staat centraal in het realiseren van deze opgave. Wie bij Plattelandsontwikkeling werkt, kan buiten de impact van zijn of haar handelen zien.
In de functie van projectleider natuurrealisatie draag je zichtbaar en concreet bij aan de uitvoering van de wettelijke natuuropgave en het oplossen van maatschappelijke opgaven in het landelijke gebied. Hierbij spelen natuurontwikkeling en -herstel, landschapskwaliteit, klimaatadaptatie en de verduurzaming van de landbouw een centrale rol, waarbij ook de verbinding wordt gezocht met andere opgaven zoals energie en economie. Dit alles met het doel om de natuur en in het bijzonder de Limburgse Natura2000 gebieden in een goede staat van instandhouding te brengen en daarnaast Limburg economisch vitaal, leefbaar en ecologisch duurzaam te houden en te versterken. Daarbij stel je je op als een verbinder pur sang die in staat is grote belangentegenstellingen te overbruggen en te zoeken naar meerwaarde voor iedereen met als doel daadwerkelijk projecten te realiseren.
Als projectleider natuurrealisatie fungeer je als opdrachtnemer van specifieke integrale gebiedsprojecten en realiseer je het projectresultaat conform met opdrachtgever en partners gezamenlijk gedefinieerde planningsafspraken en kwaliteitseisen. Waar nodig zorg jij voor tijdige besluitvorming over de voortgang en budgetbesteding Je vormt inhoudelijk de schakel tussen het project-/programmateam en interne en externe partners, de lijnorganisatie en de projectomgeving. Daartoe bouw en onderhoud je een intern en extern netwerk, zodat er (pro-)actief ingespeeld kan worden op de belangen van projectbetrokkenen en stakeholders.
Je bent een ondernemende, resultaatgerichte en creatieve collega die met enthousiasme aan de slag gaat met de realisatie van natuurprojecten. Je bent in staat om een project in alle fasen, van projectopdracht tot nazorg, te begeleiden en beschikt over een aantoonbaar portfolio van gerealiseerde ruimtelijke projecten.
Je ziet het als een uitdaging om bestuurlijke agenda’s en maatschappelijke bewegingen met elkaar te verbinden én daadwerkelijk zichtbare resultaten te bereiken in het landelijk gebied. Je houdt daarom nadrukkelijk voeling met ontwikkelingen in de directe nabijheid van het project, zowel intern als extern. Doorziet snel mogelijk risico’s en mitigeert deze of komt met gerichte voorstellen daartoe. Kortom, je bent een ondernemende ‘leider’ binnen de publieke dienst die zowel inhoudelijk als op projectmatig werken inspireert, verbindt én realiseert.
In deze functie ben je onderdeel van het cluster Plattelandsontwikkeling. In dit cluster werken zo’n 45 collega’s ‘Doelgericht samen’ aan de provinciale opgaven in het Limburgse landelijk gebied, waarbij samen, creatief, situationeel en plezier de leidraden voor het werk zijn. Het cluster Plattelandsontwikkeling staat aan de lat - om samen met externe partners zoals (collectieven van) terreinbeheerders, het Waterschap, gemeenten, het Rijk, agrarische collectieven, vrijwilligers- en belangenorganisaties - de uitvoering van de natuur- en landschapsopgave mogelijk te maken.
Dit doen we met kleine slagvaardige en wisselende teams - op basis van de driehoek regelen, relatie en realiseren - door middel van het ontwikkelen van subsidieregelingen en andere instrumenten, het inzetten van onze expertise in gebiedsgerichte processen, het ondersteunen van samenwerkingspartners, formuleren en uitvoeren van landschapsbeleid en het realiseren van natuur. Intern werken we nauw samen met onder meer de clusters Natuur en Water, Programma’s en Projecten, Subsidies, Grond en Vastgoed, Economie en Innovatie, en Algemene Juridische Zaken.
Samen werken wij vanuit de overtuiging dat het Limburgse landschap ruimte moet bieden om te werken, genieten en te ondernemen. Kortom: om te leven.
Als Provincie Professionals willen we maar één ding: Limburg nog mooier, duurzamer en innovatiever doorgeven aan de volgende generaties dan dat zij nu al is. Dat biedt ambitieuze opgaven. Van ons cultureel erfgoed tot ons vernieuwende karakter. Van onze prachtige natuur tot onze logistieke hotspots. En van onze bijzondere euregionale ligging tot aan economische vernieuwingskracht. Al deze complexe en veelzijdige uitdagingen pakken we met beide handen aan. Ieder vanuit zijn eigen expertise. Zo werken we samen met ruim 900 professionals aan de toekomst die Limburg verdient.
De geselecteerde kandidaat zal aan het einde van de selectieprocedure van ons het verzoek krijgen om een VOG aan te vragen bij de gemeente en na goedkeuring van Justis aan ons te overleggen.
Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure. Voor deze functie geldt het risicoprofiel integriteit.