Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Activiteitenbegeleider | Dagbesteding

Werkgever:Leger Des Heils
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Beschik jij over een flinke dosis creativiteit? En vind jij het een leuke uitdaging om te achterhalen waar onze bewoners ‘s morgens hun bed voor uitkomen? Lees snel even verder.

Wat ga je doen?

We heten je welkom bij Domus Rijckholt. Een plek waar we geen problemen zien, maar kansen voor verandering. Hier verblijven mensen die getroffen zijn door dak- en thuisloosheid, verslaving, en een kleurrijk palet van psychiatrische en justitiële achtergronden dragen.

Jouw missie begint met de zoektocht naar activiteiten die het vuur in de harten van onze bewoners aanwakkeren. Dit kan op diverse manieren: koken voor de befaamde soepbus, strategische bordspelkampioenschappen in de woonkamer, wijkverfraaiing met afvalprikstokken, ontspannen wandelingen in het omliggende bosgebied of gezamenlijk taarten bakken die vervolgens de hele locatie opvrolijken. Maak gebruik van de mogelijkheden die de locatie je biedt of ga de samenwerking aan met externe dagbestedingsaanbieders. Kortom: alles kan! De mogelijkheden zijn eindeloos om ervoor te zorgen dat de activiteiten perfect aansluiten op de behoeften van onze bewoners.

Uiteindelijk ben jij de inspiratiebron die onze bewoners leidt naar een betekenisvolle dagbesteding. Een beter dag- en nachtritme, minder middelengebruik en een verhoogde eigenwaarde zijn daarvan het resultaat. Jij bent de creatieve kracht die Domus Rijckholt transformeert tot een bruisend centrum van zelfontplooiing en waarde-creatie.

Dit ben jij

Je bent enthousiast, jouw creativiteit en onze mogelijkheden: “match made in heaven.” Verder herken jij jezelf ook in het volgende:

  • Je hebt een relevante mbo-opleiding afgerond (Activiteitenbegeleiding, SPW, MMZ, Persoonlijk Begeleider, Verpleegkunde, etc);
  • Je staat stevig in je schoenen, kunt zelfstandig én in teamverband werken;
  • Je kunt laagdrempelig contact leggen en weet bewoners op creatieve wijze te motiveren.


Je bent christen (Katholiek, Protestant of anders) en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op

www.legerdesheils.nl/identiteit

Dit bieden wij

Werken bij het Leger des Heils is meer dan alleen “werk,” je bent van grote betekenis voor anderen en maakt een daadwerkelijk verschil in hun leven. Werk waar je trots op mag zijn. Je zult je welkom voelen in onze bijzondere organisatie, waar veel ruimte is voor input en ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je:

  • Een leuke werkplek, met fijne collega’s en bijzondere bewoners;
  • Een contract voor 8 uur per week, met “kantoordiensten” (prima te combineren dus met een andere baan);
  • Standplaats Gronsveld.
  • Een overeenkomst voor 12 maanden met de intentie deze om te zetten naar een vast contract. We gaan die duurzame en fijne samenwerking graag met je aan.
  • Een beloning afhankelijk van je opleiding en werkervaring in schaal 6 van de cao Sociaal Werk (€ 2.750,- tot 3.858,- o.b.v. 36 uur) + onregelmatigheidstoeslag.
  • Een Individueel Keuzebudget (incl. 13e maand), loopbaanbudget (voor duurzame inzetbaarheid), een prima mobiliteitsregeling, een jaarlijks sportbudget en een goede pensioenregeling via PFZW.
  • De mogelijkheid tot (externe) scholing en deskundigheidsbevordering.


Wij vinden de ontwikkeling van onze medewerkers erg belangrijk. We zullen je dan ook stimuleren om te blijven leren. Dit kan bijvoorbeeld door de trainingen die wij aanbieden via onze Leger des Heils Academie. De eerste drie jaar dat je bij ons werkt, nemen we jou mee in een traject waarin jouw deskundigheid nog meer zal worden bevorderd. We zullen je uitdagen om nieuwe dingen te proberen. ‘N foutje? Mag je gewoon maken. Leren op je werkplek: zodat jij én wij er beter van worden.

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl

Domus Rijckholt

Samen met een team van verschillende disciplines, (denk aan: een regievoerder, een ervaringsdeskundige, de begeleiders, verzorgenden en onze vrijwilligers) sta je klaar voor 36 deelnemers. De deelnemers zijn recentelijk ingetrokken in een nieuw zorgpand, genaamd Domus Rijckholt. De Domus bevindt zich in een groen, bosrijk en rustig gebied in Gronsveld, gemeente Eijsden-Margraten. Kenmerkend is het karakteristieke, grote zorgpand, met veel natuurlijk licht en tal van (creatieve) mogelijkheden.

Goed van start

Na je indiensttreding staat je een gedegen inwerktraject te wachten. We koppelen jou aan een “buddy” en laten je zorgvuldig met alles en iedereen kennismaken! Natuurlijk kun je ook bij al jouw andere collega’s terecht voor vragen of informatie.

Interesse en contact

Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. Geschikte kandidaten worden meteen uitgenodigd, wacht daarom niet te lang met solliciteren. Je kunt reageren via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures

Eerst meer weten? Bel dan met afdelingsmanager Moniek Vankan via 06 – 22211374.

Eerst even kennismaken? Plan hieronder online een afspraak met recruitment in.