Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: HR Adviseur

Werkgever:Brightlands Maastricht Health Campus
Plaats:Maastricht

Ben jij een enthousiaste HR-professional die zijn talent en expertise wil inzetten bij onze Health Campus in Maastricht? Ben jij klaar om deel uit te maken van een dynamisch team in een snelgroeiend innovatie-ecosysteem? Dan hebben wij de perfecte uitdaging voor jou!

Brightlands is een bruisend innovatie-ecosysteem met toonaangevende wetenschappelijke instituten, innovatieve start-ups en high-tech bedrijven. Samen werken we aan de toekomst van (bio)medische innovaties, circulaire chemie, innovatieve materialen, kunstmatige intelligentie en gezonde voeding. Onze onderzoekers en ondernemers slaan de handen ineen met vooraanstaande onderzoeksinstellingen en start-up incubators in de Euregio om veelbelovende innovaties succesvol naar de markt te brengen.

Het team van Brightlands Maastricht Health Campus bestaat uit enthousiaste en resultaatgerichte professionals met een sterke achtergrond in zowel wetenschap als bedrijfsleven. Samen zetten we wetenschappelijke kennis van (Life) Sciences & Engineering, ontwikkeld door UM/MUMC+, om in commerciële waarde en maatschappelijke impact.

De functie

Als HR-adviseur geef je het management gevraagd en ongevraagd HR-advies. Jouw primaire taak bestaat uit de uitvoering van het HR-beleid en het adviseren en ondersteunen van het management daarbij. Dit betekent dat je leidinggevenden o.a. adviseert over de toepassing van arbeidsvoorwaarden, regelgeving, functiewaardering, in- door- en uitstroom, loopbaanontwikkeling, verzuimbegeleiding, organisatieontwikkeling en personeelsplanning. Je ondersteunt en informeert de individuele medewerker en fungeert als klankbord. Tevens lever je een bijdrage aan het ontwikkelen van het HR-beleid en aan de ontwikkeling van HR-instrumenten en begeleid je veranderingsprocessen.

Jouw Uitdaging

  • Je adviseert de COO m.b.t. ontwikkelingen in wet- en regelgeving en de toepassing daarvan op het personeelsbeleid.
  • Je faciliteert de uitwerking van het HR-beleidsplan en bent verantwoordelijk voor de uitvoering daarvan, waaronder: ontwikkelen, standaardiseren, implementeren en uitvoeren van HR-processen, procedures, instrumenten en projecten en je overziet de toepassing daarvan door het lijnmanagement.
  • Je geeft adviezen op basis van HR-casuïstiek en bent sparringpartner van het management.
  • Je fungeert als link tussen management en medewerker(s) gericht op een goede samenwerking.
  • Je bent op de hoogte van wettelijke en maatschappelijke ontwikkelingen en wetgeving en bent verantwoordelijk voor de implementatie daarvan in afstemmeing met de COO, inclusief up to date houden van arbeidscontracten en arbeidsvoorwaarden.
  • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van in-, door- en uitstroom van medewerkers. je coördineert en begeleidt wervings- en selectieprocessen, begeleidt introductie van nieuwe medewerkers, adviseert en ondersteunt de professionele ontwikkeling van medewerkers, adviseert ten aanzien van salarissen en beloningen en adviseert m.b.t. functionerings- /jaargesprekken, conflictoplossing en handelt uitdiensttredingen en ontslagprocedures af.
  • Je beheert personeelsdossiers en ziet toe op naleving van privacywetgeving.
  • Je bent aanspreekpunt voor externe HR-partners, waaronder: Arbodienst/Bedrijfsarts, salarisadministratie, pensioen- en HR-verzekeringen, arbeidsjuristen en UWV.
  • Je verricht relevante administratieve handelingen, waaronder personele mutaties en bent verantwoordelijk voor correcte salarisstroken in afstemming met de Financial Controller.
  • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoer van het Arbobeleid inclusief het bijhouden en signaleren van nieuwe wetgeving, regels, verplichtingen en richtlijnen dienaangaande, alsmede op het gebied van veilig en gezond werken.
  • Je vervult de rol van casemanager (procesmanagement, procesbegeleiding en beleidsadvisering) m.b.t. ziekteverzuimcasussen en re-integratie en bent verantwoordelijk voor het toepassen van alle vereiste stappen van de Wet verbetering Poortwachter.

Jouw Profiel

Je bent resultaatgericht, proactief, probleemoplossend en analytisch en beschikt over de nodige overtuigingskracht. Daarnaast ben je integer, empatisch en beschik je over verbindend vermogen. Je bent in staat om onafhankelijk en zelfstandig, maar ook in teamverband te werken

Vereisten

  • Je hebt een relevante HR-opleiding op HBO-/WO-nvieau afgerond
  • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in een HR-adviesfunctie
  • Je hebt ervaring in een bedrijfsmatige omgeving en beschikt over kennis van HR-wet- en regelgeving
  • Je hebt goede ICT-vaardigheden
  • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels

Ons Aanbod

Wij bieden een uitdagende en veelzijdige functie in een omgeving die voortdurend in beweging is, in een prettige werksfeer en een open bedrijfscultuur. De functie biedt kansen op verdere persoonlijke en professionele ontwikkeling. Standplaats is Maastricht met de mogelijkheid tot hybride werken. Het dienstverband is in eerste instantie voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. We bieden een marktconform salaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand (naast de vakantietoeslag), een 38-urige werkweek (op full time basis), 30 verlofdagen (op full time basis), extra feestdagen, ABP pensioenregeling, Loyalis arbeidsongeschiktheidsverzekering en overige verzekeringen.

Geïnteresseerd?

Je kunt solliciteren door jouw CV met motivatie zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk vóór 21 oktober 2024 op te sturen naar vacatures.maastricht@brightlands.com onder vermelding van de betreffende functie