Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Coördinator Informele Zorg

Werkgever:Vivantes
Plaats:Geleen

Neem jij als Coördinator Informele Zorg graag de verantwoordelijkheid voor het organiseren en faciliteren van een goede samenwerking tussen de professionals en vrijwilligers binnen Vivantes, samen met het netwerk van bewoners en cliënten? Heb je ervaring in het coördineren en aansturen van vrijwilligers en een hart voor ouderenzorg? Dan ben jij degene met wie wij graag kennismaken!

Vivantes is een organisatie die volop in beweging is. Net als de sector ouderenzorg en de maatschappij als groter geheel. Met een toenemende vergrijzing, een stijgende zorgvraag en een krimpende arbeidsmarkt moeten wij anders leren kijken naar de manier waarom wij ouderenzorg organiseren.

De functie van Coördinator Informele Zorg is hierin een nieuwe functie, waarin je een brug moet slaan tussen de formele zorg en de informele zorg. Je zet je in om de samenwerking tussen professionals en vrijwilligers te versterken, met als doel het welzijn en de levenskwaliteit van onze bewoners te verbeteren. Je bent verantwoordelijk voor het optimaliseren van de vrijwillige inzet, het werven en aansturen van vrijwilligers, het behouden en uitbreiden van samenwerkingsverbanden met externe partners, zoals scholen en bedrijven. Je werkt mee aan het creëren van een inspirerende en ondersteunende omgeving waarin zij zich gewaardeerd en betrokken voelen.

Daarnaast heb je oog voor wat er nodig is om het netwerk van de bewoners/cliënten èn de wijk, als directe omgeving van onze locaties, een plek te laten houden en/of te geven in het leven van bewoners/cliënten.

Wat ga je doen:

Medewerkers in de zorgteams enthousiasmeren en hen helpen om samen de aandacht voor en het welbevinden van bewoners en cliënten op een hoger level te tillen. Vrijwilligers, mantelzorgers en eventuele (externe) partners zijn hierbij niet weg te denken.Diverse verbindingen leggen en onderhouden (zowel intern als extern). Vanuit de strategie van Vivantes met oog voor de directe omgeving van de verpleeghuislocaties en het netwerk van bewoners/cliënten en onze organisatie.Nieuwe vormen van inzet van vrijwilligerswerk en naasten ontdekken, bedenken en ontwikkelen, samen met collega’s en vrijwilligers.Regie voeren t.a.v. vrijwilligers en de lokale werving en binding ervan.Voeren van administratie rondom vrijwilligers.Bijdragen aan kwaliteit en deskundigheid bij vrijwilligers en naasten op het gebied van welzijn en welbevinden.

Wat vragen we van jou:

Jij hebt minimaal HBO werk- en denkniveau. Aangevuld met enkele jaren relevante werkervaring.Je kunt onze strategie vertalen naar concreet beleidsadvies en de uitwerking hiervan borgen in processen en werkafspraken.Kennis van de specifieke behoeften en uitdagingen van ouderen, hun naasten en de vrijwilligers.Je erkent en begrijpt dat het draait om unieke levensverhalen. Je vindt met elkaar creatieve oplossingen voor een optimale kwaliteit van leven voor bewoners/cliënten én de kwaliteit van werken voor medewerkers en vrijwilligers.Informele zorg gaat verder dan alleen ondersteunen bij het verlenen van zorg; elk moment van aandacht is waardevol. We werken vanuit intrinsieke motivatie; door elkaar te stimuleren in enthousiasme, samenzijn en het welbevinden van alle betrokkenen.Je moedigt medewerkers en vrijwilligers aan om samen met elkaar en met het netwerk van de bewoner/cliënt zorg en ondersteuning te verlenen met respect voor de autonomie en individuele keuzes van ouderen.Je kan goed zelfstandig werken, waarbij zelfregie en het eenvoudig kunnen schakelen tussen diverse betrokkenen van belang zijn.Je beschikt in belangrijke mate over sociale vaardigheden als tact, inlevingsvermogen, luistervaardigheid, corrigeren, motiveren en stimuleren die nodig zijn in de coördinatie van de informele zorg.Je hebt sterke communicatie- en organisatievaardigheden. Dit is vereist vanwege de mondelinge voorlichtingen, adviseringen en overleggen.Je bent flexibel, betrokken en professioneel. Bewoners/cliënten, hun naasten en jouw collega’s kunnen allemaal goed met jou door één deur. De wil, veerkracht en durf om te groeien is aanwezig.Jij weet dat de juiste balans tussen passende zorg en een fijne dag voor onze ouderen op dit moment belangrijker is dan ooit en draagt hier dan ook graag aan bij.

Wat bieden wij:

24 uur in de week leuk en afwisselend werk!Een aantrekkelijk brutosalaris van maximaal €4370,94, conform FWG 50.Een contract voor onbepaalde tijd, bij wederzijds enthousiasme na een proeftijd van twee maanden.Een heel gevarieerde werkomgeving! Elke dag ziet er anders uit.Onze cao-VVT die -naast een mooi salarisaanbod- een hoop leuke extra's biedt:tenminste 158 uur verlof (op basis van 24 uur per week);reiskostenvergoeding;jaarlijkse uitkering van vakantiegeld (8% van je brutoloon);jaarlijkse uitkering van eindejaarduitkering (8,33% van je brutoloon);verschillende voordelen om met belastingvoordeel een (elektrische) fiets, sportschoolabonnement, laptops, tablets, telefoon aan te schaffen.Wanneer je opleidingswensen hebt of je wilt doorgroeien, bekijken we samen de mogelijkheden. Passen jouw wensen bij wat Vivantes nodig heeft, dan betalen wij jouw opleiding en kun je doorgroeien.

Contact en verdere procedure:

Klinkt dit als de perfecte uitdaging voor jou? Solliciteer dan nu en word onze nieuwe Coördinator Informele Zorg! We kijken uit naar jouw sollicitatie! Je kunt solliciteren t/m maandag 20 mei.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Milou Kohlen (Recruiter) via m.kohlen@vivantes.nl Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Monique van Boxtel (Manager Klant en Wonen) via m.vanboxtel@vivantes.nl