Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Docenten LB Entree

Werkgever:Vista College
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Docenten LB Entree (2022-138)

Toegang tot de toekomst

Wij zijn voor het team Entree opleidingen Maastricht - Sittard op zoek naar:

Docenten LB Entree (1,0 – 1,6 fte)

Het betreft hier een tijdelijke functie m.i.v. schooljaar 2022 -2023 tot 31-07-2023 met een mogelijkheid tot verlenging in schooljaar 2023-2024.

Standplaats: Maastricht en/of Sittard.

De Entreeopleiding verzorgt onderwijs aan

  • jongeren die door verschillende omstandigheden niet kunnen starten aan een MBO 2 -3 of 4 opleiding;
  • jonge nieuwkomers (anderstaligen);
  • jongeren die vanuit het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs in een doorlopende leerlijn doorstromen.

Wij werken zowel in de hoofdlocaties als in sub-locaties, wij noemen dit leerwerkcentra. Je draagt bij aan een open en toegankelijk onderwijs, zorgt dat leren leuk is en je werkt resultaatgericht. Momenteel zijn wij volop in beweging. Wij zijn gestart met het onderwijsconcept Integrale Beroepsopdrachten, waarbij het werkplekleren centraal staat. In deze fase van de implementatie kunnen we op voorhand niet alles uitstippelen, maar bewegen we ons binnen de kaders om samen het onderwijs te ontwikkelen wat hoort bij een eigentijds curriculum. Spreekt je dit aan? Kom dan ons team versterken!!!!

VISTA college

VISTA college is dé opleider van het Zuiden met verschillende locaties in Zuid-Limburg. Onze opleidingen en cursussen bieden jongeren en volwassenen toekomstperspectief. We bereiden ze voor op een wereld die voortdurend in beweging is. Dat doen we door ondernemend en innovatief te zijn en samen te werken met het bedrijfsleven. Samen ontwikkelen we Limburgse krachten voor morgen.

Taken en verantwoordelijkheden:

  • Als docent binnen de Entreeopleiding geef je les aan een grote diversiteit jongeren vanaf
  • 16 jaar en aan (jong)volwassenen, die graag met een Entreekwalificatie (diploma MBO-niveau 1) naar de arbeidsmarkt willen doorstromen óf die willen doorstromen naar een MBO-niveau 2 opleiding;
  • Als docent geef je lessen Nederlands, Rekenen, Loopbaan, Burgerschap en vakinhoudelijke lessen die aansluiten bij de uitstroomprofielen Logistiek, Dienstverlening, Horeca, Verkoop & Retail;
  • Je draagt bij aan een open en toegankelijk onderwijs voor iedereen, zorgt dat leren leuk is en je werkt resultaatgericht;
  • Je begeleidt de deelnemers gedurende hun opleidingstraject waarbij diversiteit een uitdaging is, daarnaast begeleid je deelnemers bij hun stage bij instellingen en bedrijven: wij willen deelnemers zo begeleiden, dat altijd duidelijk is hoe een deelnemer ervoor staat en welke mogelijkheden hij heeft;
  • Wij vinden het belangrijk, dat onze Entreeopleiding aantrekkelijk, activerend en uitdagend is voor de deelnemers en dat zij leren zelfstandig te werken, samen te werken en zelf verantwoordelijkheid te nemen.

Wat verwachten wij van jou?

  • Je hebt een relevante HBO-opleiding afgerond en beschikt over een didactische bevoegdheid om als docent te kunnen werken binnen het MBO;
  • I.v.m. de samenwerking met het bedrijfsleven en de te geven vaklessen is affiniteit met één van de uitstroomprofielen een pré ( bijv. dienstverlening, retail of logistiek)
  • Je communicatieve vaardigheden zijn goed;
  • Je bent didactisch, pedagogisch en vakinhoudelijk competent;
  • Je hebt affiniteit en ervaring met de doelgroep;
  • Je bent ontwikkelingsgericht en hebt een proactieve en ondernemende houding;
  • Ervaring en/of interesse in onderwijsontwikkeling, met name het ontwikkelen van lesmateriaal is een pré.

Wat mag je van ons verwachten?

Bij VISTA college zien we wat jij voor leerlingen en collega’s mogelijk maakt. Wij zorgen voor een goede werksfeer en veel vrijheid. Zo bieden wij jou bijvoorbeeld de ruimte én het vertrouwen om je functie in te vullen op jouw manier. Je salaris bedraagt max € 4.615,00 bruto per maand bij een fulltime benoeming, afhankelijk van opleiding en ervaring, volgens de cao mbo, schaal LB. Ook bieden we ruime faciliteiten om je te ontwikkelen, een eindejaarsuitkering, 30 vakantiedagen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

Leuk dat je ons team wilt komen versterken! Je stuurt ons je sollicitatie door vóór 8 juli 2022 het formulier in te vullen dat je via onderstaande knop bereikt.

Wil je eerst meer informatie?

Bel dan gerust even met mevrouw Elvira Stijns, Opleidingsmanager Entree opleiding Maastricht-Sittard, via +31 6 11627657 of stuur een email e.konings@vistacollege.nl of met Madelon Fuldauer, Onderwijskundig leider team Entree Maastricht-Sittard via +31 6 38314974 , m.fuldauer@vistacollege.nlJe hoort snel van ons!

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 15 juli 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.