Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Specialist Industriele Veiligheid

Werkgever:Veiligheidsregio Zuid-Limburg
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Je wil jezelf uitdagen en echt iets betekenen voor een ander? Bij Veiligheidsregio Zuid-Limburg draag je actief bij aan de veiligheid van meer dan 600.000 mensen. Dat doe je in een netwerkorganisatie waarin samenwerking centraal staat, maar je ook volop ruimte krijgt voor je eigen aanpak en inbreng. Jouw talenten zijn waardevol voor ons, jouw ideeën brengen ons verder. We zijn een lerende organisatie, continu in ontwikkeling en juist dat maakt het werken bij ons zo interessant.

Wat ga je doen?

Jij, als specialist industriële veiligheid, hebt als kerntaak het analyseren en beoordelen van complexe veiligheidsrisico’s in de bestaande en de ontwikkelende leefomgeving. Met jouw chemische kennis adviseer jij bij milieuvergunningen voor uiteenlopende en complexe risicovolle bedrijven, behandel jij de complexe dossiers ten aanzien van gevaarlijke stoffen of lever jij op dit vakgebied een bijdrage aan de dossiers van je collega’s. Op termijn ga je toezicht houden en handhaven bij industriële bedrijven die vallen onder het 'Besluit risico's zware ongevallen'. Je fungeert als verbinder tussen de taakvelden industriële veiligheid en ruimtelijke veiligheid. Jij krijgt te maken met advisering over de beheersing van risico’s bij ruimtelijke ontwikkelingen, bedrijfsveranderingen en algemene ontwikkelingen op het gebied van omgevingsveiligheid. Je werkt daarbij intern samen met collega’s vanuit diverse disciplines en extern met omgevingsdiensten, provincie, gemeentes en bedrijven. Ook zit je aan tafel bij de totstandkoming van omgevingsvisies, omgevingsplannen en omgevingsvergunningen en ontwikkel je beleid op het gebied van omgevingsveiligheid.

De organisatie en het team

Binnen Veiligheidsregio Zuid-Limburg werken de 16 gemeenten, brandweer, politie en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio met elkaar samen om bij een ramp of crisis zo effectief mogelijk op te kunnen treden. Als je bij ons komt werken, krijg je er in één keer 780 collega’s bij, waaronder 550 brandweervrijwilligers. Het team risicobeheersing kent voor de komende jaren een aantal ontwikkelopgaven, zoals de implementatie van de nieuwe omgevingswet en bijvoorbeeld anticiperen op de energietransitie met de bijbehorende risico’s. Er zijn dus volop mogelijk om zowel jezelf als het team verder te ontwikkelen. De standplaats voor deze functie is Maastricht.

Wat bieden wij jou?

  • een aanstelling voor 1 jaar met zicht op een vast dienstverband
  • maximum salaris € 5.372,00 bij een fulltime dienstverband (schaal 11)
  • volop ontwikkelingsmogelijkheden
  • individueel keuzebudget van 17,05%

Ben jij wie we zoeken?

  • in bezit van een HBO diploma in de chemisch technische richting
  • bereidheid tot het volgen van de opleiding specialist risico’s en veiligheid & industriële veiligheid
  • goede communicatieve vaardigheden gericht op het maken van verbinding
  • proactieve en zelfstandige houding
  • Bereidheid om op termijn piket adviseur gevaarlijke stoffen te gaan vervullen

Ben jij in staat deskundig en overtuigend advies te geven aan een gemeente of andere partner? Onderhoud jij makkelijk contacten met partijen en belanghebbenden? Ben jij analytisch en in staat te denken in scenario’s? Vind jij beleid schrijven geen probleem? Vind jij het een uitdaging toezicht te houden en te handhaven bij industriële bedrijven die vallen onder BRZO (Besluit Risico’s en Zware ongevallen)? Werk jij graag in teamverband?

Durf jij de uitdaging aan?

Dan zijn we benieuwd naar je verhaal. Solliciteer dan via de sollicitatieknop.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 29 juli 2022.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem contact op met Iwan Custers, Teamleider risicobeheersing via 06 – 50 28 10 72 Reageren kan tot en met 17 juli a.s.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld