Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Ploegchef (dagdienst)

Werkgever:Veiligheidsregio Zuid-Limburg
Plaats:Maastricht

Je wil jezelf uitdagen en echt iets betekenen voor een ander? Bij Veiligheidsregio Zuid-Limburg draag je actief bij aan de veiligheid van meer dan 600.000 mensen. Dat doe je in een netwerkorganisatie waarin samenwerking centraal staat, maar je ook volop ruimte krijgt voor je eigen aanpak en inbreng. Jouw talenten zijn waardevol voor ons, jouw ideeën brengen ons verder. We zijn een lerende organisatie, continu in ontwikkeling en juist dat maakt het werken bij ons zo interessant

Wat ga je doen?

Op de kazerne in Beek zijn er twee ploegen in beroepsdienst met elk een ploegchef, die werken in een rooster op doordeweekse dagen van 7.00uur tot 18.00uur. Als ploegchef vervul je de functie van bevelvoerder in de warme situatie. Je coördineert de werkzaamheden binnen de ploeg en draagt zorg voor de afstemming ervan. Tevens ben je verantwoordelijk voor de initiële en blijvende vakbekwaamheid van jouw ploeg. Je bent als ploegchef samen met de bevelvoerder verantwoordelijk voor de aansturing van het service centrum Bedrijfsvoering. Het SC Bedrijfsvoering ondersteunt diverse teams in onze organisatie met administratieve werkzaamheden. Daarnaast draagt de ploegchef als eerst leidinggevende ook de personele zorg voor zijn ploeg. Hiertoe beheer je registraties ten behoeve van de personeelsadministratie, zoals de urenverantwoording en je bent casemanager in geval van arbeidsongeschiktheid van een van jouw ploeggenoten. Ook voer jij de gesprekscyclus uit, waaronder beoordelingsgesprekken. Je draagt tevens zorg voor het aanleveren van gegevens ten behoeve van het opstellen van onder meer MARAP’s en houdt planningslijsten en de oefenregistratie bij. Kortom, je werkzaamheden zijn zeer gevarieerd van aard.

De organisatie en het team

 • 810 medewerkers
 • 550 brandweervrijwilligers
 • 26 kazernes
 • 16 gemeenten

Binnen Veiligheidsregio Zuid-Limburg werken de 16 gemeenten, brandweer, politie en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio met elkaar samen om bij een ramp of crisis zo effectief mogelijk op te kunnen treden. Als je bij ons komt werken, krijg je er in één keer 810 collega’s bij, waaronder 550 brandweervrijwilligers. De standplaats voor deze functie is Maastricht.

Wat bieden wij jou?

 • een aanstelling voor 1 jaar met zicht op een vast dienstverband
 • maximum salaris € 4.008 ,- bij een fulltime dienstverband (schaal 9) plus onregelmatigheids- toeslag
 • maximaal 20 jaar werkzaam in deze bezwarende functie en gedurende deze jaren ontwikkel je een loopbaanplan.
 • individueel keuzebudget van 17,05%

Ben jij wie we zoeken?

 • een mbo niveau 4 diploma
 • bereidheid tot het volgen van aanvullende opleidingen en het werken aan verdere persoonlijke ontwikkeling.
 • affiniteit met administratieve processen.
 • diploma Bevelvoerder

Beschik jij over voldoende energie om jouw ploeg en andere collega’s te stimuleren om onze ethische normen en waarden uit te dragen? Jij vindt het een uitdaging om de medewerkers van jouw ploeg te enthousiasmeren, uit te dagen en te inspireren. Jij weet de ploeg te binden en verbinding te maken over de ploegen heen. En jij bent bereid om te investeren in een team, waarbij je ook open staat om zelf te leren.

Laat van je horen!

Durf jij de uitdaging aan? Dan zijn we benieuwd naar je verhaal. Stuur je cv en motivatiebrief t.a.v. Simone Gijsen, via email naar solliciteren@vrzl.nl onder vermelding van vacature ploegchef Beek. Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Simone Gijsen via 06-50610361. Reageren kan tot en met 20 juli a.s.