Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Coördinerend begeleider Zorg & Wonen

Werkgever:Stichting Philadelphia Zorg
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Voor de locatie Merici in Maastricht zoeken wij een Coördinerend begeleider Zorg & Wonen voor 24 tot 28 uur per week

Bij Philadelphia Zorg werken betekent van de gebaande paden af durven wijken om zo de mogelijkheden van de mensen die wij ondersteunen écht centraal te zetten! Dat doen wij vanuit de volgende waarden: aandacht met plezier, verantwoordelijkheid, professionaliteit en passie. Wil jij onze cliënten helpen om het beste uit zichzelf te halen? Ben jij een nieuwsgierige en een betrokken professional en spreekt het bovenstaande je aan? Lees dan verder! Als coördinerend begeleider ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van het ondersteuningsproces van 1 tot 3 cliënten en de uitvoering van de ondersteuningsplannen van de andere in totaal 12 cliënten. Dit houdt o.a. in dat je:

  • de vastgestelde wensen, behoeften en doelen van de cliënt vertaald naar activiteiten voor de directe begeleiding en legt dit vast in het ECD inclusief bijbehorende dossiervorming
  • in teamverband uitvoering geeft aan de ondersteuningsplannen
  • multidisciplinaire beraden initieert en zorgt voor de contiuniteit en kwaliteit van de geleverde ondersteuning
  • een in – en extern netwerk creëert, onderhoudt met onder meer professionals, familie en verwanten

Jouw werkplek

De Merici etage 3 is een woonlocatie voor mensen met autisme in hartje Maastricht. Op etage 3 wonen 12 mensen met of zonder verstandelijke beperking met ASS problematiek. Iedereen krijgt individuele begeleiding op semi-ambulante basis. We vragen van de medewerker flexibiliteit en oog voor positieve kenmerken en eigenschappen van cliënt, ook daar waar sprake is van probleemgedrag. De medewerker moet betrokken zijn maar ook in staat zijn om eigen emoties en frustraties tijdelijk te parkeren.

Wij werken op semi – ambulante basis, zowel door de week als in de weekenden; de diensttijden variëren van 07.30u tot ’s avonds 21.00u. Hoofdzakelijk bieden we individuele begeleiding op vaste momenten en daarnaast is er flexibiliteit ingebouwd voor acute hulpvragen. Groepsbegeleiding zoals gezamenlijke kook – en eetmomenten en maandelijks recreatieve activiteiten maken ook deel uit van ons aanbod. Kwaliteit waarborgen we door o.a.:

  • Te begeleiden volgens een heldere strategie gebruik makend van de methodieken ‘oplossingsgericht werken bij ASS’ & ‘de ASS-wijzer’
  • Op diverse wijze frequent te overleggen: intervisie, casuïstiek bespreking en organisatorisch overleg
  • Samen te werken met diverse disciplines met in het bijzonder gedragsdeskundigen en in – of externe expertisecentra zoals behandelcentrum STEVIg
  • Zelf organiserend te werken, d.w.z. zoveel mogelijk keuzes maken en beslissen op teamniveau om ‘zorg op maat’ te kunnen realiseren

Openheid, nuchterheid en professionaliteit zijn kenmerkend voor ons team. Om de cliënt te kunnen helpen in zijn ontwikkeling, moet je ook zelf blijven groeien. Daarom vinden we het belangrijk dat onze teamleden blijven leren en verantwoordelijkheid nemen voor zijn/haar eigen ontwikkeling. Wij dagen elkaar uit om kansen en mogelijkheden aan te grijpen ter verbetering van het ondersteuningsproces. Ons team bestaat uit enkel coördinerend begeleiders die allemaal een Hbo-opleiding hebben gevolgd in het sociale domein. In overleg plannen we cursussen om fris te blijven in ons vak.

Over jou

  • Hbo opgeleid binnen sociaal domein
  • Opleiding en ervaring ASS is een voorwaarde
  • Kennis van ASS wijzer en oplossingsgericht werken is een pre
  • Ervaring met intervisie/teamreflectie/zelfreflectie is een pre

Dit krijg je van ons

  • Allerlei trainingen om bij te blijven en fris te blijven in je vak.
  • Faciliteiten om 'goed in je vel' te zitten.
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €1963,- en maximaal €2902,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding. Bij onregelmatige diensten krijg je een extra toeslag.
  • Een contract voor bepaalde tijd, na gebleken geschiktheid onbepaalde tijd.

Echt iets voor jou?

Vertel ons waarom jij denkt dat je bij ons past. Doe dit vóór dinsdag 18 augustus, via de sollicitatieknop op deze pagina (vacaturenummer 2454). Heb je nog vragen? Bel Leander Dewaide, Coördinerend begeleider, 06 - 54 98 43 08. We vinden interne mobiliteit belangrijk. Daarom kiezen we bij gelijke geschiktheid voor een interne sollicitant.