Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Seniorcliëntbegeleider Vroenhof

Werkgever:Stichting Pergamijn
Plaats:Valkenburg

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, dag invulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zíjn keuzen, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerkers van Pergamijn samen het leven kleur. De kernwaarden van Pergamijn zijn: samenwerken op basis van wederzijds respect en vertrouwen; laten zien wat je doet en doen wat je afspreekt; groeien door kennisontwikkeling; en mensen het beste uit zichzelf laten halen.

Senior Cliëntbegeleider

29 uur

Jouw werkomgeving

Vroenhof is een woonvoorziening waar 24 cliënten wonen, vnl. behorend tot de EMB doelgroep, senioren en autisme. Bijkomende handicaps zijn o.a. epilepsie ,Rett en dementie.

De voorziening is gelegen in Houthem. Binnen de voorziening zijn er 5 woningen die elk plaats bieden aan 4 of 5 cliënten.

Vroenhof biedt begeleiding, ondersteuning, een stimulerende dagbesteding en verpleging.

De begeleiding is o.a. gericht op het bewerkstelligen van basale emotionele veiligheid die gebaseerd is op vertrouwen in de voorspelbare begeleider, een individuele benadering met nabijheid.

Vanuit een fenomenologische benadering worden de cliënten o.a. ondersteund met behulp van de verschillende elementen uit validation(methode Urlings), warme zorg en “ervaar het maar”.

Vroenhof heeft interne dagbesteding in een apart gebouw.Dus we vragen ook affiniteit met invullen van een stuk dagbesteding.

Jouw Baan

Als senior cliëntbegeleider ben je een onderdeel van een enthousiast begeleidingsteam waar een goede samenwerking centraal staat. Je signaleert hoe de begeleiding naar cliënten verloopt en hoe de samenwerking wordt vormgegeven. Je biedt ondersteuning bij het zoeken naar kwaliteiten zodat iedereen in de eigen kracht kan staan. Het is daarnaast ook belangrijk dat je als senior cliëntbegeleider blijft monitoren waar men staat in het OP-proces van cliënten en begeleidingsaanbod als klimaat te borgen. Hierbij is het nodig dat je bijsturing kunt geven waar dat nodig blijkt, eventueel in samenwerking met de teamleider en gedragskundige. In de samenwerking ben je je bewust van jouw taak en functie. Naast de samenwerking met de rest van het begeleidingsteam, de behandelaren, teamleider en gedragskundige werk je ook samen met verwanten. De verwanten spelen een belangrijke rol in het leven van de cliënt en het blijft een mooie uitdaging om het meedenken door verwanten daar waar mogelijk uit te breiden. We hebben daar gericht aandacht voor, waardoor het contact met de verwanten ook voor jou als senior cliëntbegeleider een vaste taak is. Ben je creatief, heb je veerkracht, kun je vroeg signaleren en bezit jij over een gezonde dosis zelfreflectie en relativeringsvermogen?

Wat bieden we?

Pergamijn is een organisatie die investeert in ontwikkeling en opleiding van medewerkers. Wij bieden een dynamische werkomgeving waar ruimte is voor eigen verantwoordelijkheid en initiatief. De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in functiegroep 45, afhankelijk van opleiding. Daarnaast biedt Pergamijn een flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden, een collectieve ziektekostenverzekering en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.pergamijn.org. Voor meer informatie over deze functie kunt u zich wenden tot Har Schmitz, teamleider Vroenhof: 06-20382623

Heb je interesse?

Wil jij team Vroenhof komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen? Stuur dan je CV en motivatie, via de website www.werkenbijpergamijn.com

Re-integratie kandidaten, eventueel boventallige medewerkers evenals interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure

Wie zoeken we?

Je hebt een afgeronde relevante opleiding op MBO-niveau (kwalificatieniveau 4) , Verpleegkunde of MMZ mbo niveau 4 of IG niveau 3. Enige werkervaring in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg is wenselijk.

Daarnaast heb je een grote affiniteit met de doelgroep senioren en LVG met een soort gelijke zorgvraag. Je bent flexibel in het tegemoet komen van de ondersteuningsvragen van cliënten met verschillende ontwikkelings niveaus. Je bent in staat tot kritische reflectie naar jezelf en collega’s en kijkt met een frisse en optimistische blik naar problemen en uitdagingen. Je bent een stevige persoonlijkheid en hebt passie voor je werk. Je hebt een open en cliëntgerichte houding, weet balans te vinden tussen professionele betrokkenheid en afstand en kent je eigen grenzen en weet deze ook onder druk te bewaken. Je bent in staat tot kritische reflectie naar jezelf en collega’s en kijkt met een frisse en optimistische blik naar problemen en uitdagingen. Verder vind je het aantrekkelijk om te werken in een organisatie die volop in beweging is en op dit moment een transformatie in de ondersteuning en begeleiding doormaakt van ‘van zorgen voor, naar zorgen dat’