Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: (Persoonlijk) Begeleider Scharwijerveld

Werkgever:Radar
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

(Persoonlijk) Begeleider Scharwijerveld

Wil jij dagelijks het verschil maken voor je cliënten? Spreekt het je aan om te werken binnen een klein, zelfstandig functionerend team? Lees dan zeker verder!

Binnen Ac Scharwijerveld worden activiteiten aangeboden voor volwassen en oudere cliënten waarbij de begeleiding voornamelijk gericht is op het in stand houden van vaardigheden, zelfstandigheid, samen werken en emotioneel welzijn.

De activiteiten gebeuren in overleg met de begeleiding en zijn afgestemd op de capaciteiten en behoefte van de cliënt (maatwerk).Het betreft een klein, zelfstandig functionerend team.  Activiteitencentrum Scharwijerveld is gelegen in een zorgcentrum van Sevagram.

Als begeleider stimuleer en help je cliënten bij het realiseren van hun doelstellingen uit het ondersteuningsplan. Een vertrouwensband is voor hen heel belangrijk en deze weet je ook samen op te bouwen. Je biedt structuur en overzicht en coacht cliënten tijdens hun activiteiten op het gebied van wonen, werken en leven. Je helpt hen verschillende onderdelen te verbinden. Het netwerk van cliënten weet je actief te betrekken en in te zetten. Je motiveert zowel de cliënten zelf als hun netwerk om actief mee te denken en mee te doen. Daarnaast heb je een signalerende rol als het gaat over ontwikkelingen en/of veranderingen in het gedrag van cliënten en koppelt deze terug richting de persoonlijk begeleider. Zoals wijzelf graag eigen keuzes maken, willen onze cliënten dat ook. Daarom proberen wij te allen tijde te stimuleren en enthousiasmeren in het behoud van hun zelfstandigheid en weten aan te sluiten op hun behoeften.

Het mooiste in je werk als begeleider is het samen behalen van (kleine) stappen. Hun trots te voelen en hun groei te zien. Binnen deze locatie werk je in dagdiensten.  Kies jij voor Radar?  Voor ons is het vanzelfsprekend dat iedereen dromen, wensen en doelen heeft. Die hebben jij, ik en natuurlijk mensen met een verstandelijke beperking. Zij willen zich ontwikkelen, keuzes maken en actief meedoen in de samenleving. Jij wilt de mensen die wij als Radar ondersteunen hierbij helpen. 

Want iedereen verdient mooie kansen. Samen met hen ga je uitzoeken hoe zij willen wonen, werken, leren en leven en waar zij zich fijn en trots bij voelen. Onbevooroordeeld zoek je met lef naar oplossingen. Je bent nieuwsgierig en gaat uit van de mogelijkheden. En dit alles doe je met genegenheid en aandacht voor de mensen voor en met wie je samenwerkt.

Vanuit wensen en mogelijkheden samen doelen bepalen en hier zo creatief mogelijk naar toe werken. Dit door het betrekken en benutten van een verbindend netwerk. De buren, de bakker op de hoek, familie en naasten. Iedereen die kan bijdragen om die doelen te realiseren. 

Kies jij voor Radar, dan kies je ervoor om te werken aan die inclusieve samenleving!

Wat breng jij mee?

Je hebt een vakgerichte MBO 3 opleiding afgerond; Je hebt kennis van cognitieve sociale emotionele ontwikkelingen en gedragsproblemen; Je bent in staat om snel te kunnen schakelen in verschillende ondersteuningsvragen;  Je hebt een zelfstandige werkhouding, bent initiatiefrijk en kunt tevens goed werken in teamverband;  Je bent bereid tot het werken in een onregelmatig dienstrooster; Je beschikt over sociale vaardigheden als tact, inlevingsvermogen en motiveren;  Je hebt een proactieve houding, werkt vanuit de ondersteuningsvraag en bent in staat om cliënten vertrouwen te geven in hun eigen kunnen;  Je hebt lef, bent nieuwsgierig, enthousiast, en krijgt mensen mee.

Hoe zorgen wij voor jou?

Diezelfde aandacht die we hebben voor de wensen en talenten van cliënten, hebben we ook voor medewerkers. Jouw professionele dromen, je toekomstbeeld en je wil om te blijven leren vinden we erg belangrijk. Bij Radar krijg je de kans om dat pad zelf te bepalen en ook echt uit te voeren. Wil je op een nieuwe (elektrische) fiets naar het werk? Of korting op een sportschool abonnement? Bij Stichting Radar mag je gebruik maken van het fietsplan en krijg je korting op het sportschool abonnement. Daarnaast is het ook mogelijk om via Stichting Radar korting te krijgen op je aanvullende zorgverzekering.

Als jij als persoon bij ons past, dan ontmoeten we je graag!?

Praktisch

Het betreft een dienstverband voor 24 tot 28 uur per week voor onbepaalde tijd. Interne kandidaten hebben bij geschiktheid voorrang. Salariëring van bovenstaande functie geschiedt conform de CAO Gehandicaptenzorg in functiegroep 35 met een maximaal salaris van €3.105 op basis van 36 uur. Er zijn ook mogelijkheden om als persoonlijk begeleider aan de slag te gaan. In dat geval word je ingeschaald in functiegroep 40 met een maximaal salaris van €3.332 op basis van 36 uur. Dit wordt aangevuld met 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering in december. Ingangsdatum is 1 juli 2023. Kandidaten dienen bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Wij behouden ons het recht om, in overleg, referenties in te winnen.

Binnen Radar streven we naar ‘de juiste medewerker op de juiste plek’. Het is belangrijk medewerkers in hun kracht te zetten, ze ervaren dan namelijk plezier in hetgeen dat ze doen en dat maakt dat onze cliënten tevreden zijn met de begeleiding die ze ontvangen. Daar doen we het ten slot allemaal voor!

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Wendy Roumen, manager zorg (cluster Maastricht Heuvelland), via +31 6 15901185.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Aantal Uren:

24-28 uur per week

Plaats:

Maastricht

Sluitingsdatum:

04-06-2023