Ben je open, eerlijk en flexibel? Heb je kennis van het zorgproces en wil je het beste voor de bewoners? Houd je van een huiselijke sfeer en werk je graag samen met andere mensen? Reageer dan en we gaan samen in gesprek.
In woonvorm Meerssen wonen ongeveer 17 bewoners. De leeftijden wisselen, maar de gemiddelde leeftijd ligt boven de 50 jaar. Lichamelijke verzorging behoort tot het takenpakket, maar begeleiding op gedrag komt het meeste voor. Team Meerssen is een hecht team dat op elkaar kan rekenen en dat een open en eerlijke sfeer nastreeft. Er wordt gewerkt op basis van vertrouwen, mensen spreken elkaar aan en helpen elkaar. Het team bestaat uit ongeveer 16 personen in verschillende functies.Het is belangrijk dat je alle dienstne kan draaien (ook slaapdiensten).
Als persoonlijk begeleider weet jij samen met de cliënt zijn of haar specifieke ondersteuningsvraag/ondersteuningsvragen in kaart te brengen en te vertalen naar het ondersteuningsplan, dit in samenspraak met de gespecialiseerd begeleider en/of gedragswetenschapper. Je bent verantwoordelijk voor en hebt regie over het opstellen, uitvoeren, reflecteren en bijstellen van dit betreffende ondersteuningsplan. Je bedenkt, waar kan samen met de cliënt, oplossingen en speelt in op veranderende omstandigheden en veranderende ondersteuningsvraag. Je signaleert veranderingen in gedrag en past de begeleidingswijze daarop aan. Hierbij kun je aanwijzingen geven aan de locatie assistent, ondersteuner en begeleider. Als persoonlijk begeleider ben je persoonlijke ondersteuner van één of meerdere cliënten en coach je de cliënt(en) bij het voeren van de regie over zijn of haar eigen leven. Je versterkt het netwerk rondom de cliënt en weet dit netwerk actief te betrekken en in te zetten. Je motiveert zowel de cliënt(en) zelf als hun netwerk om actief mee te denken en mee te doen. Jijzelf bent het eerste aanspreekpunt voor de cliënt(en) en zijn of haar netwerk en legt en onderhoudt daarbij contacten met externe partijen zoals gemeenten, voorliggende voorzieningen en partners. Kies jij voor Radar? Voor ons is het vanzelfsprekend dat iedereen dromen, wensen en doelen heeft. Die hebben jij, ik en natuurlijk mensen met een verstandelijke beperking. Zij willen zich ontwikkelen, keuzes maken en actief meedoen in de samenleving. Jij wilt de mensen die wij als Radar ondersteunen hierbij helpen.
Want iedereen verdient mooie kansen. Samen met hen ga je uitzoeken hoe zij willen wonen, werken, leren en leven en waar zij zich fijn en trots bij voelen. Onbevooroordeeld zoek je met lef naar oplossingen. Je bent nieuwsgierig en gaat uit van de mogelijkheden. En dit alles doe je met genegenheid en aandacht voor de mensen voor en met wie je samenwerkt.
Vanuit wensen en mogelijkheden samen doelen bepalen en hier zo creatief mogelijk naar toe werken. Dit door het betrekken en benutten van een verbindend netwerk. De buren, de bakker op de hoek, familie en naasten. Iedereen die kan bijdragen om die doelen te realiseren.
Kies jij voor Radar, dan kies je ervoor om te werken aan die inclusieve samenleving!
Wat breng jij mee?
Je hebt een vakgerichte MBO 4 opleiding afgerond; Je kunt zelfstandig ondersteuningsplannen opstellen en brengt hier ook de nodige ervaring in mee; Je bent in staat om snel te kunnen schakelen in verschillende ondersteuningsvragen; Je hebt een zelfstandige werkhouding, bent initiatiefrijk en kunt tevens goed werken in teamverband; Je bent bereid tot het werken in een onregelmatig dienstrooster; Je hebt een proactieve houding, werkt vanuit de ondersteuningsvraag en bent in staat om cliënten vertrouwen te geven in hun eigen kunnen; Je bent een netwerker, verbinder, kan verschillende werelden verbinden; Je weet bevindingen te toesten bij anderen en onderzoekt voortdurend op de beeldvorming juist is of aangepast dient te worden; Je hebt lef, bent nieuwsgierig, enthousiast, en krijgt mensen mee.
Hoe zorgen wij voor jou?
Diezelfde aandacht die we hebben voor de wensen en talenten van cliënten, hebben we ook voor medewerkers. Jouw professionele dromen, je toekomstbeeld en je wil om te blijven leren vinden we erg belangrijk. Bij Radar krijg je de kans om dat pad zelf te bepalen en ook echt uit te voeren. Wil je op een nieuwe (elektrische) fiets naar het werk? Of korting op een sportschool abonnement? Bij Stichting Radar mag je gebruik maken van het fietsplan en krijg je korting op het sportschool abonnement. Daarnaast is het ook mogelijk om via Stichting Radar korting te krijgen op je aanvullende zorgverzekering.
Als jij als persoon bij ons past, dan ontmoeten we je graag!?
Praktisch
Het betreft een dienstverband voor 28 tot 32 uur per week voor onbepaalde tijd. Interne kandidaten hebben bij geschiktheid voorrang. Salariëring van bovenstaande functie geschiedt conform de CAO Gehandicaptenzorg in functiegroep 40 met een maximaal salaris van €3.154 op basis van 36 uur. Dit wordt aangevuld met 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering in december. Ingangsdatum in overleg, maar het liefst zo snel mogelijk. Kandidaten dienen bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Wij behouden ons het recht om, in overleg, referenties in te winnen.
Binnen Radar streven we naar ‘de juiste medewerker op de juiste plek’. Het is belangrijk medewerkers in hun kracht te zetten, ze ervaren dan namelijk plezier in hetgeen dat ze doen en dat maakt dat onze cliënten tevreden zijn met de begeleiding die ze ontvangen. Daar doen we het ten slot allemaal voor!
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Marian Jorna, manager zorg cluster Maastricht Heuvelland , via +31 6 15025089.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
28-32 uur per week
Meerssen
02-03-2023