Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Statenmedewerker Projecten en Processen

Werkgever:Provincie Limburg
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Als Statenmedewerker maak je deel uit van het team van de Statengriffie dat zorg draagt voor de ondersteuning van Provinciale Staten (PS) zowel procedureel, procesmatig als inhoudelijk. Samen met je collega’s beoordeel je huidige werkprocessen, draag je verbetervoorstellen aan en implementeer je deze. Bij de Griffie hanteren we de DNA –methode; Denk na, Naar een nieuwe aanpak en Aanpakken! Een Statenmedewerker Projecten en Processen werkt projectmatig, denkt out-side-the-box, vertaalt eenvoudig ideeën en adviezen naar praktische uitvoering en heeft een proactieve, resultaatgerichte houding.

In deze functie ben je onderdeel van de Griffie

De Griffie is een zelfstandige organisatie-eenheid binnen de provinciale organisatie en blijvend in ontwikkeling. De Griffie draagt zorg voor de coördinatie en de organisatie (zowel procedureel als inhoudelijk) van bijeenkomsten van het Limburgs Parlement en adviseert (de leden van) het Limburgs Parlement over de mogelijkheden, middelen en instrumenten die hen ten dienste staan voor de uitvoering van hun werkzaamheden. Het team bestaat uit vijftien collega’s. Onafhankelijkheid, politiek-bestuurlijke sensitiviteit, omgevingsbewustzijn, vernieuwingskracht, klant-, samenwerkings- en oplossingsgerichtheid kenmerken de Griffie.

Bij deze eigentijdse, vooruitstrevende griffie werk je in een dynamische politieke omgeving

Dit doet een Statenmedewerker Projecten en Processen

Als Statenmedewerker Projecten en Processen ben de aanjager van (mogelijke) ontwikkelingen binnen de Griffie. Je opereert vanuit de DNA-methode: Je neemt de tijd en reflecteert met andere op stappen die zij nemen tijdens het werk. Hierbij stap je uit je comfort-zone, gebruik je je netwerk en wees je kritisch. Hoe pakken andere (overheids-)organisaties vergelijkbare taken aan. Waarbij je altijd blijft denken vanuit het perspectief van de Statenleden. Als duidelijk is wat je zou willen verbeteren, dan maak jij in jouw advies duidelijk waar de winst te behalen is (niet alleen tijd, maar ook gebruiksgemak en plezier in het werk staan hierbij hoog in het vaandel). Je komt daarna tot een concrete (proces-)verbetering in de praktijk, waarmee knelpunten opgelost worden.

Daarnaast bied je ondersteuning bij reguliere werkzaamheden van de Griffie; bijvoorbeeld de organisatie van werkbezoeken en informatiebijeenkomsten. Plannen en organiseren zijn vaardigheden die jij onder de knie hebt.

Je werkzaamheden verricht je in grote mate van zelfstandigheid, maar op basis van afgesproken richtlijnen en deadlines en in goed overleg met je directe collega’s. Je levert een wezenlijke bijdrage aan de samenwerking in je team. Dit doe je door actieve bijdrage te leveren in overleggen, waarin je voorstellen en oplossingen aandraagt maar ook gedurende de werkdag waarin je met collega’s het gesprek aan gaat om samenwerking en communicatie blijvend te verbeteren.

Werken voor het Limburgs Parlement

Het Limburgs Parlement, Provinciale Staten, staat midden in de samenleving en wordt gevormd door 47 Statenleden die gekozen zijn door de Limburgse bevolking. In het Limburgs Parlement zijn op dit moment 14 partijen vertegenwoordigd. Verkiezingen voor het Limburg Parlement vinden elke vier jaar plaats.

Het Limburgs Parlement voelt zich sterk verankerd in de Limburgse samenleving en hecht er veel waarde aan zichtbaar te zijn in de Limburgse samenleving bij de uitvoering van zijn taken. Om voortdurend aansluiting te houden, onderhouden leden van het Limburgs Parlement en partijen veelvuldig contacten met de Limburgers en oriënteren zij zich op maatschappelijke ontwikkelingen en problemen op de beleidsgebieden waarvoor de Provincie aan de lat staat of waarvoor zij aandacht wensen van de Provincie.

Het Limburgs Parlement neemt initiatieven om maatschappelijke vraagstukken -op onder meer de gebieden economie, cultuur, mobiliteit, natuur en ruimtelijke ontwikkelingen- aan te pakken en stelt daarvoor (beleids-)kaders vast. Tevens beoordeelt het de kaders die door het College van Gedeputeerde Staten worden voorgesteld en controleert de uitvoering daarvan. Het Limburgs parlement stelt jaarlijks de begroting en rekening vast.

Wij vragen:

  • Een relevante opleiding op minimaal MBO+/ HBO niveau;
  • Dienstbare instelling, zonder in de valkuil te vallen van ‘u vraagt wij draaien’;
  • Analytisch sterk, oplossingsgericht, creatief, organisatorisch sterk, snel kunnen schakelen, proactief handelen;
  • Klantgerichte instelling, teamspeler, flexibiliteit en omgevingsbewustzijn;
  • De vaardigheid om procesverbeteringen binnen je werkzaamheden te signaleren en te realiseren;
  • Affiniteit met het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving (maar niet politiek actief) en een groot integriteitsbewustzijn;
  • Kennis van, interesse in en handigheid met het stateninformatiesysteem iBabs en Microsoft Office (o.a. Excel en Word).
Wij bieden jou:
  • Een tijdelijk contract vooralsnog tot 1 januari 2025 met een bruto maandsalaris op basis van een 36-urige werkweek, van minimaal € 2.980,44 en maximaal € 4.202,33 in schaal 9 7 (afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring). Dit is exclusief de CAO-verhogingen van 1 januari 2023;
  • Individuele Keuze Budget (IKB) van ca. 22%, incl. vakantiegeld (8%) en een structurele eindejaarsuitkering (8,3%); Dit budget komt bovenop je vaste salaris en kun je laten uitbetalen wanneer jij hier behoefte aan hebt. Of je kunt het inzetten voor de aankoop van bv. een fiets, sportabonnement of extra verlof;
  • Mogelijkheden om gedeeltelijk flexibel en plaats onafhankelijk te werken;
  • Persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000,- voor de looptijd van 5 jaar met voldoende mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen;
  • Pensioensopbouw bij ABP.
Overige informatie

De geselecteerde kandidaat zal aan het einde van de selectieprocedure van ons het verzoek krijgen om een VOG aan te vragen bij de gemeente en na goedkeuring van Justis aa