Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Projectmanager Stikstof (1,0 fte)

Werkgever:Provincie Limburg
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Als projectmanager Stikstof opereer je cluster overstijgend en sta je aan de lat om in nauwe samenwerking met interne, maar vooral ook externe partners het provinciale stikstofbeleid te ontwikkelen én uit te voeren. Het lobbytraject in Den Haag en de grensoverschrijdende samenwerking in overleg met het ministerie van LNV maken hier onderdeel van uit. Je hebt affiniteit met programmatisch- en projectmatig werken en hebt ervaring in het werken in een bestuurlijk ambtelijke organisatie waarbij de samenwerking met interne en externe partners van essentieel belang zijn om te komen tot breed gedragen resultaten. Bij externe partners kun je denken aan Waterschap Limburg, terreinbeherende organisaties, werkgroep behoud de peel, LLTB, MKB, gemeenten, natuur- en milieufederatie, woningbouw, andere provincies, ministerie van LNV, defensie en RWS.

In deze functie ben je onderdeel van het cluster Projecten en Programma’s

Dit cluster heeft tot taak het in nauwe samenwerking met interne en externe partners initiëren van majeure opgaven voor het versterken van het vestigingsklimaat in de Provincie Limburg en het borgen van de uitvoering. De Provincie Limburg kiest ervoor om vanuit een actieve houding invulling te geven aan de ontwikkeling en uitvoering van de structuurversterking van haar economie.

De Provincie wil projecten mede initiëren en ontwikkelen. Ze wil deze ambitie kracht bijzetten door risicodragend te investeren, om op deze wijze een krachtige impuls te geven aan de realisatie in partnership met de private sector. Het gedelegeerd ambtelijk opdrachtgeverschap wordt momenteel vervuld door een lid van de directie en de clustermanager Natuur en Water.

Dit doet een projectmanager stikstofbeleid

Als projectmanager ben je verantwoordelijk voor het opstellen van het strategisch stikstofbeleid en de bestuurlijke adviezen. Het Limburgse stikstofbeleid bestaat uit 3 actielijnen. Natuurherstel, gebiedsgerichte aanpak en houdbare vergunningen. Iedere actielijn kent een projecttrekker die jij aanstuurt. Als projectmanager ben je, óók de trekker van de gebiedsgerichte aanpak. Je zorgt voor het opstellen van de Limburgse gebiedsplannen waarin de stikstof-, natuurdoelanalyses en maatregelen worden beschreven. Je weegt hierin verschillende scenario’s af en maakt hier keuzes in. Ook organiseer je met mensen van je team een Kredietbesluit voor de opkoopregeling, een van de acties om stikstofemissie te verminderen. Je organiseert een (bestuurlijke) overlegtafel stikstof om commitment bij externe partijen te organiseren voor het beleid en de uitvoering. Om dit goed te doen beweeg je gemakkelijk op alle niveaus binnen en buiten de organisatie en schakel je zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau.

Tevens kan je, door uitstekend te luisteren en je in te leven, op een vernieuwende wijze verbinding maken tussen belangen van partners (buiten) en belangen van de provinciale organisatie (binnen). Hiervoor ben je een integrale denker en doener en samenbindend netwerker pur sang. Dankzij je oog voor relevante ontwikkelingen, bestuurlijke of maatschappelijke verwachtingen, belangen en bevoegdheden weet je de juiste sleutelfiguren (bestuurders, directies) en overige (externe en interne) betrokkenen mee te krijgen. Dit realiseer je door hen op een prettige, respectvolle en verbindende wijze te overtuigen en om je (strategisch/tactisch) argumenten zo te kiezen en over te brengen dat partijen zich daarin vanuit hun eigen belangen herkennen en aangesproken voelen. Je voert tegelijkertijd een gedegen tactische en operationele control van het project.

Samengevat geef je invulling aan de rol van projectmanager van de drie actielijnen natuurherstel, gebiedsgerichte bronaanpak en houdbare vergunningen door:

  • het actief volgen, bestuderen en analyseren van (inter)nationale ontwikkelingen en verwachtingen op de (middel)lange termijn op het specifieke aandachtsgebied;
  • het inhoudelijk aansturen van medewerkers voor opdrachten, projecten en adviestrajecten;
  • het coördineren en organiseren van vraagstukken waarbij verschillende scenario’s worden afgewogen en het maken van keuzes tussen de verschillende scenario’s;
  • het intern en extern afstemmen over advisering en het verwerven van draagvlak om te komen tot een maximaal resultaat.

Werken bij de Provincie Limburg is verrassend anders

Wie werkt bij de Provincie Limburg, werkt voor het welzijn en de welvaart van Limburg en de Limburgers. Resultaten boeken met impact is hierbij onze gezamenlijke missie. Dit doe je in een omgeving waarin je je met een schat aan cultureel erfgoed en toeristische trekpleister vrijwel op vakantie waant. Noord-Limburg heeft het natuurrijke Land van Peel en Maas en de vennen en stuifduinen in de Maasduinen. Midden-Limburg heeft het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland, de Maasplassen. En in Zuid-Limburg is er het groene Heuvelland.

De Provincie Limburg groeit naar een open, lerende overheidsorganisatie, waar ruimte is voor professionals om innovaties na te streven samen met relevante partners. Dit vraagt eigen verantwoordelijkheid van medewerkers voor hun eigen ontwikkeling. De Provincie Limburg ondersteunt krachtig persoonlijke ontwikkeling en verwacht daarbij ook initiatief en inspanningen van haar medewerkers.

Wij vragen:

  • Academische werk- en denkniveau;
  • Ervaring met programmatisch- en projectmatig werken;
  • Aantoonbare ervaring met complexe ontwikkelingstrajecten, zoals o.a. gebiedsontwikkelingen en de financiering daarvan;
  • Inhoudelijke kennis m.b.t. het stikstofbeleid is een pre;
  • Een anticiperend vermogen voor eventuele (beleids)wijzigingen in het project;
  • Creativiteit in het zoeken naar kansen en oplossingen.
Wij bieden jou:
  • Een programma dat je instaat stelt je talenten te ontwikkelen op het vlak van programmamanagement;
  • Een programma dat je in staat stelt jouw senioriteit in te brengen op het strategisch vlak c.q. het lobby-traject in Den Haag en de grensoverschrijdende samenwerking met het ministerie van LNV;
  • Een bruto maandsalaris dat aansluit bij je kennis en ervaring op basis van de CAO Provincies;
  • Individuele Keuze Budget (IKB) van ca. 22%, incl. vakantiegeld (8%) en een structurele eindejaarsuitkering (8,3%). Dit budget komt bovenop je vaste salaris en kun je laten uitbetalen wanneer jij hier behoefte aan hebt. Of je kunt het inzetten voor de aankoop van bv. een fiets, sportabonnement of extra verlof;
  • Mogelijkheden om gedeeltelijk flexibel en plaats onafhankelijk te werken;
  • Persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000,- voor de looptijd van 5 jaar met voldoende mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen;
  • Pensioensopbouw bij ABP.
Overige informatie

De geselecteerde kandidaat zal aan het einde van de selectieprocedure van ons het verzoek krijgen om een VOG aan te vragen bij de gemeente en na goedkeuring van Justis aan ons te overleggen.

Voor deze functie geldt het risicoprofiel integriteit.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

In de laatste fase van de procedure zal een vertegenwoordiging van het cluster worden ingeschakeld.

De eerste selectiegesprekken vinden plaats op dinsdag 4 januari in de ochtend. De procedure bestaat in totaal uit 3 gesprekken.