In de functie van projectleider Realisatie Plattelandsontwikkeling draag je zichtbaar en concreet bij aan het oplossen van maatschappelijke opgaven in het landelijke gebied. Hierbij spelen natuurontwikkeling, -herstel, landschapskwaliteit, klimaatadaptatie en de verduurzaming van de landbouw een centrale rol, waarbij ook de verbinding wordt gezocht met andere opgaven zoals energie en economie. Dit alles met het doel om Limburg economisch vitaal, leefbaar en ecologisch duurzaam te houden en te versterken.
Voor het cluster Plattelandsontwikkeling zoeken wij een
projectleider Realisatie Plattelandsontwikkeling (1 fte)
Als projectleider Realisatie fungeer je als opdrachtnemer van specifieke gebiedsprojecten en realiseer je het projectresultaat conform overeengekomen planningsafspraken en kwaliteitseisen. Als leider van een projectteam vorm je, ook inhoudelijk, de schakel tussen het projectteam met interne en externe partners, de lijnorganisatie en de projectomgeving (alle partijen buiten het team). Daartoe bouw en onderhoud je een intern en extern netwerk, zodat er actief ingespeeld kan worden op de belangen van projectbetrokkenen en stakeholders.
Het cluster Plattelandsontwikkeling van de Provincie Limburg bestaat uit 29 fte en is o.a. verantwoordelijk voor het realiseren van de natuur- en wateropgaven in Limburg, alsook het coördineren van het derde plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). We werken met passie en ondernemerszin aan het realiseren van de provinciale opgaven in het landelijke gebied. Hierbij ligt de focus op het platteland oftewel het landelijk gebied én de verbindingen daarvan met de stedelijke omgeving.
De voornaamste opgave voor het cluster in de komende jaren is het Uitvoeringsprogramma Landelijk Gebied, dat primair toeziet op de provinciale natuur- en wateropgaven. Daarnaast werkt het cluster concreet aan de ontwikkeling bekostigingsconstructies voor natuur, het Europese subsidieprogramma POP3 (met onderwerpen zoals landbouw, natuur en water), het landschapsbeleid, het beheer van bestaande natuur, de transitie van de Nationale Parken en Nationaal Landschap Zuid-Limburg en de vermaatschappelijking van het natuurbeleid.
Je bent een ondernemende, resultaatgerichte en creatieve collega die met enthousiasme aan de slag gaat met de realisatie van gebiedsprojecten. Je bent in staat om een project in alle fasen, van projectopdracht tot nazorg, te begeleiden en je beschikt over een aantoonbaar portfolio van gerealiseerde ruimtelijke projecten.
Je ziet het als een uitdaging om bestuurlijke agenda’s en maatschappelijke bewegingen met elkaar te verbinden én daadwerkelijk zichtbare resultaten te bereiken in het landelijk gebied. Je houdt daarom nadrukkelijk voeling met ontwikkelingen in de directe nabijheid van het project, zowel intern als extern. Doorziet snel mogelijk risico’s en mitigeert deze of komt met gerichte voorstellen daartoe. Kortom, je bent een ondernemende ‘leider’ binnen de publieke dienst die zowel inhoudelijk als op projectmatig werken inspireert en verbindt.
Je bent een strategische doener, die inspireert, bindt en verbindt. Omgevingsbewustzijn, resultaatgerichtheid, professionaliteit en het tonen van lef en creativiteit in goede samenwerking met anderen zijn belangrijke eigenschappen. Vanuit een helikopterview kun jij knelpunten snel doorgronden en kom je proactief met verschillende scenario’s en/of alternatieven om deze op te lossen. Je bent een ambassadeur van de opdracht waar jij je aan verbindt, je vervult daarin een voorbeeldrol en schuwt dan niet om de scherpte in de dialoog aan te brengen, zowel richting opdrachtgever, bestuur als andere stakeholders.
Wie werkt bij de Provincie Limburg, werkt voor het welzijn en de welvaart van Limburg en de Limburgers. Resultaten boeken met impact is hierbij onze gezamenlijke missie. Dit doe je in een omgeving waarin je je met een schat aan cultureel erfgoed en toeristische trekpleister vrijwel op vakantie waant. Noord-Limburg heeft het natuurrijke Land van Peel en Maas en de vennen en stuifduinen in de Maasduinen. Midden-Limburg heeft het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland, de Maasplassen. En in Zuid-Limburg is er het groene Heuvelland.
De Provincie Limburg groeit naar een open, lerende overheidsorganisatie, waar ruimte is voor professionals om innovaties na te streven samen met relevante partners. Dit vraagt eigen verantwoordelijkheid van medewerkers voor hun eigen ontwikkeling. De Provincie Limburg ondersteunt krachtig persoonlijke ontwikkeling en verwacht daarbij ook initiatief en inspanningen van haar medewerkers.