Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Medewerker archeologisch depot (0,6 fte)

Werkgever:Provincie Limburg
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Als depotmedewerker ben je een enthousiaste collega die binnen een klein team aan de slag gaat met de werkzaamheden binnen het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten van de Provincie Limburg, gevestigd in Heerlen in De Vondst, het centrum voor Archeologie Limburg. Je bent daarbij onderdeel van het cluster Cultuur bij de Provincie. Binnen het depot ga je aan de slag vanuit jouw rol als specialist op het gebied van archeologie. Je richt je op de uitvoering van de wettelijke taken van het Provinciaal Depot voor bodemvondsten, de wettelijke taken op het gebied van archeologie, en adviseert vanuit je rol over het autonome beleid erfgoed waar archeologie onderdeel van is.

In deze functie ben je onderdeel van het cluster Cultuur

Wie werkt bij het cluster Cultuur werkt voor cultuur in Limburg, die ons inspireert en laat beleven, voor het erfgoed in Limburg dat ons laat begrijpen wie we zijn en waar we wonen, voor de sport in Limburg die ons laat bewegen en voor sociale innovatie die ons bewust maakt van welke opgaves we hebben in Limburg. We doen dit vanuit de overtuiging dat dit verleden, heden en de toekomst ons samenbrengt in Limburg, zichtbaar en tastbaar is en ons onderscheidt van andere provincies.

“Werken bij het cluster Cultuur is terugkijken, om ons heen kijken en vooruit kijken!”

Dit doet een depotmedewerker

Het Provinciaal Depot is gevestigd in Heerlen in De Vondst, het centrum voor Archeologie Limburg. Als depotmedewerker ben je samen met je collega’s in het Provinciaal Depot verantwoordelijk voor het bewaren, beheren en toegankelijk houden van archeologische objecten en bijbehorende documentatie. Dit betekent dat je aanleveringen van archeologische opgravingen aanneemt, controleert, en zorgvuldig registreert in het collectieregistratiesysteem. Ook ben je verantwoordelijk voor het verwerken van bruikleenaanvragen en bereid je bruikleenovereenkomsten voor.

Daarnaast ben je inzetbaar voor het publieksonderdeel van het depot en informeer je het publiek van De Vondst over de bijzondere archeologische vondsten uit het Provinciaal Depot. Binnen deze rol werk je samen met de partners in het gebouw, waaronder stichting Restaura en het Thermenmuseum.

Regelmatig woon je de cluster overleggen bij van het cluster Cultuur in het provinciehuis in Maastricht. Daar ontmoet je ook je andere collega’s van het cluster Cultuur en leg je vanuit jouw rol de verbinding naar het huidige cultuur en erfgoedbeleid. Wanneer er besluitvorming plaatsvindt over onderwerpen die relevant zijn voor het Provinciaal Depot zit je aan tafel bij de bestuurder om dit te bespreken.

Je doet dit met een enthousiaste, positief kritische houding. Je bent hierin stressbestendig en weet in diverse dossiers en taken te prioriteren waar nodig. Je hebt oog voor de verschillende belangen en beschikt over bestuurlijke sensitiviteit en communicatieve vaardigheden.

Werken bij de Provincie Limburg is verrassend anders

Wie werkt bij de Provincie Limburg, werkt voor het welzijn en de welvaart van Limburg en de Limburgers. Resultaten boeken met impact is hierbij onze gezamenlijke missie, op economisch gebied, sociaal gebied en in de openbare ruimte. Dit doe je in een omgeving waarin je je met een schat aan cultureel erfgoed en toeristische trekpleister vrijwel op vakantie waant. Noord-Limburg heeft het natuurrijke Land van Peel en Maas en de vennen en stuifduinen in de Maasduinen. Midden-Limburg heeft het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland, de Maasplassen. En in Zuid-Limburg is er het groene Heuvelland.

De Provincie Limburg groeit naar een open, lerende overheidsorganisatie, waar ruimte is voor professionals om innovaties na te streven samen met relevante partners. Dit vraagt eigen verantwoordelijkheid van medewerkers voor hun eigen ontwikkeling. De Provincie Limburg ondersteunt krachtig persoonlijke ontwikkeling en verwacht daarbij ook initiatief en inspanningen van haar medewerkers.

Wij vragen:

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur op het gebied van archeologie, cultuurwetenschappen of de Reinwardt academie;
  • Kennis van en over archeologie;
  • Opgavegericht en resultaatgericht;
  • Digitaal vaardig met collectie en registratiesystemen, zoals Adlib en Archeodepot;
  • Een teamspeler met een flexibele werkhouding;
  • Iemand die assertief en zelfstandig te werk gaat;
  • Communicatieve vaardigheden, je collega’s weten wat ze aan je hebben en hoe jij te werk gaat;
  • Omgevings- en bestuurlijke sensitiviteit, diplomatiek en met gevoel voor de politieke context.
Wij bieden jou:
  • Een bruto maandsalaris op basis van een 36-urige werkweek, van minimaal € 3.099,66 en maximaal € 4.370,42 in schaal 9 (afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring);
  • Individuele Keuze Budget (IKB) van ca. 22%, incl. vakantiegeld (8%) en een structurele eindejaarsuitkering (8,3%). Dit budget komt bovenop je vaste salaris en kun je laten uitbetalen wanneer jij hier behoefte aan hebt. Of je kunt het inzetten voor de aankoop van bv. een fiets, sportabonnement of extra verlof;
  • Mogelijkheden om gedeeltelijk flexibel en plaats onafhankelijk te werken;
  • Persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000,- voor de looptijd van 5 jaar met voldoende mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen;
  • Pensioensopbouw bij ABP.
Overige informatie

De geselecteerde kandidaat zal aan het einde van de selectieprocedure van ons het verzoek krijgen om een VOG aan te vragen bij de gemeente en na goedkeuring van Justis aan ons te overleggen.

De gesprekken vinden plaats 17 en 18 april.

Omdat je binnen het depot aan de slag gaat binnen een klein team vinden we het belangrijk dat er een klik is met collega’s. Onderdeel van de procedure is daarom een kennismakingsgesprek met je potentieel nieuwe collega’s.