Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Junior beleidsmedewerker verduurzamen maatschappelijk vastgoed

Werkgever:Provincie Limburg
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Als junior beleidsmedewerker werk je binnen het team Energie en sta je aan de lat om samen met de projectleider uitvoering te geven aan het Ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed. Dit programma komt voort uit de ambities van het Klimaatakkoord en de Provinciale Energie Strategie die wij als Provincie vertalen naar een regionale aanpak. Dit is een provinciaal ontzorgingsprogramma, gefinancierd door het BZK, met als doel CO2 besparing te realiseren door:

a. Het ontzorgen van circa 100 kleine maatschappelijk vastgoedeigenaren door de inzet van duurzaamheidscoaches en projectfacilitatoren bij het verduurzamen van gebouwde onroerende zaken;

b. Het stimuleren van vraagbundeling bij kleine maatschappelijk vastgoedeigenaren ten aanzien van de verduurzaming;

c. Het delen van opgedane kennis en ervaring met het (landelijk) Kennis en Innovatieplatform verduurzaming maatschappelijk vastgoed.

In deze functie ben je onderdeel van het cluster Wonen en Leefomgeving

Dit cluster draagt middels beleidsontwikkeling en -uitvoering bij aan een aantrekkelijke en gezonde woon- en leefomgeving. Tevens ondersteunen en stimuleren we gemeenten, woningcorporaties, ontwikkelaars en burgers bij het realiseren van projecten op het gebied van woningbouw, leefbaarheid, veiligheid, verduurzaming en groene energie.

Het team Energie is een subteam binnen het cluster Wonen en Leefomgeving en bestaat uit circa 25 collega’s met diverse expertises uit verschillende clusters die samen uitvoering geven aan de Provinciale Energie Strategie. Hierdoor leer je de organisatie goed kennen. Het Ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed is onderdeel van de Provinciale Energie Strategie.

Dit doet een junior beleidsmedewerker verduurzamen maatschappelijk vastgoed

Samen met de projectleider van het ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed zorg jij ervoor dat de kleine maatschappelijk vastgoedeigenaren in Limburg ontzorgt worden bij de verduurzaming van hun vastgoed. Dit zijn bijvoorbeeld scholen, buurthuizen en cultureel vastgoed. Je bewaakt voornamelijk de voortgang van het programma, want de daadwerkelijke ontzorging van de vastgoedeigenaren is uitbesteed aan Stichting Huis voor de Sport en Brink. Met de projectleiders van deze organisaties zit je periodiek samen om de voortgang te bespreken en eventuele vervolgacties uit te zetten.

Daarnaast kom je periodiek (digitaal) samen met de elf andere Provincies, RVO en BZK om kennis en ervaring te delen. Je volgt de (landelijke en regionale) ontwikkelingen op het gebied van energie en maatschappelijk vastgoed op de voet.

Als het gaat om communicatie-uitingen in het kader van het ontzorgingsprogramma werk je samen met de interne communicatieadviseur. En vragen over financieringsmogelijkheden buiten de mogelijkheden die er reeds zijn, bespreek je met de financieel adviseur. Samen bekijken jullie de mogelijkheden om de financieringsmogelijkheden passend te maken aan de behoefte van de kleine maatschappelijk vastgoedeigenaren.

Tot slot zorg je voor de voorbereiding van eventuele besluitvorming van Gedeputeerde Staten in de vorm van notities, rapportages etc..

Dit doe je allemaal vanuit je nieuwsgierige, vernieuwende, breed georiënteerde en positief kritische houding binnen de kaders van de relevante wet- en regelgeving op het beleidsterrein en het Collegeprogramma.

Werken bij de Provincie Limburg is verrassend anders

Wie werkt bij de Provincie Limburg, werkt voor het welzijn en de welvaart van Limburg en de Limburgers. Resultaten boeken met impact is hierbij onze gezamenlijke missie.

De Provincie Limburg groeit naar een open, lerende overheidsorganisatie, waar ruimte is voor professionals om innovaties na te streven samen met relevante partners. Dit vraagt eigen verantwoordelijkheid van medewerkers voor hun eigen ontwikkeling. De Provincie Limburg ondersteunt krachtig persoonlijke ontwikkeling en verwacht daarbij ook initiatief en inspanningen van haar medewerkers.

Wij vragen

  • HBO of WO werk- en denkniveau bij voorkeur op het gebied van (duurzame) energievoorziening, energietransitie en de daaraan gerelateerde wet- en regelgeving;
  • Vaardigheid in het onderkennen, onderzoeken van oorzaken en oplossen van vragen;
  • Vaardigheid in het verzamelen van beleidsinformatie en het bewerken van gegevens;
  • Korte en bondige schriftelijke vaardigheden en goede communicatieve vaardigheden.
Wij bieden jou
  • Een bruto maandsalaris op basis van een 36-urige werkweek, van minimaal € 3.085,57 en maximaal € 4.386,29 in schaal 10 (afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring);
  • Individuele Keuze Budget (IKB) van ca. 22%, incl. vakantiegeld (8%) en een structurele eindejaarsuitkering (8,3%). Dit budget komt bovenop je vaste salaris en kun je laten uitbetalen wanneer jij hier behoefte aan hebt. Of je kunt het inzetten voor de aankoop van bv. een fiets, sportabonnement of extra verlof;
  • Mogelijkheden om gedeeltelijk flexibel en plaats onafhankelijk te werken;
  • Persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000,- voor de looptijd van 5 jaar met voldoende mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen;
  • Pensioensopbouw bij ABP;
  • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd tot en met december 2023.
Overige informatie

De geselecteerde kandidaat zal aan het einde van de selectieprocedure van ons het verzoek krijgen om een VOG aan te vragen bij de gemeente en na goedkeuring van Justis aan ons te overleggen.