Als informatiespecialist bij het team gegevensmanagement adviseer je pro-actief bij het gebruik van data en informatie en ondersteun je de organisatie om hiermee haar doelstelling te bereiken. Hiervoor vertaal je samen met je collega’s in de datateams complexe gebruikersvragen naar een oplossing c.q. informatieproduct. Ook lever je een bijdrage aan het (door)ontwikkelen van (beheer)systemen en processen. Daarbij organiseer je het datamanagement van de centraal beheerde datasets, metadata en informatieproducten.
Als informatiespecialist adviseer je interne opdrachtgevers met betrekking tot het gebruik van de juiste informatie voor het beoogde doel. Dit ter ondersteuning van de bedrijfsprocessen, het inwinnen en verwerven van (basis)gegevens en het gebruik van basis en kernregistraties. Ook stel je gegevensmodellen op, geef je ETL-processen vorm en modelleer en implementeer je gegevensstromen in een servicegerichte architectuur (datafundament).
Om tot een goed advies te komen voer je intake gesprekken met de interne opdrachtgevers over de aard, het doel, de vormgeving en de te stellen kwaliteitseisen van opdrachten. Daartoe verzamel je van belang zijnde informatie en beoordeel je samen met het datateams de opdracht op haalbaarheid en uitvoerbaarheid.
In de uitvoering stel je gegevens beschikbaar en voer je analyses uit. Je adviseert over de presentatie van de gegevens en over het gebruik van de digitale presentatie van de informatieproducten. Afhankelijk van de vraag kies je de juiste ‘tools’ en presentatietechnieken. Vervolgens voer je regie op de uitvoering van de opdracht.
Tevens borg je de kwaliteit van de gegevens, bewaak je de samenhang en doe je verbetervoorstellen ten aanzien van zowel de inhoud als ten aanzien van de structuur (gegevensmodel) van de gegevens.
Als Informatiespecialist ondersteun je je collega’s binnen O&I en stel je kaders en procedures op met betrekking tot het gebruik van data en organiseer je het datamanagement.
Om op de juiste wijze invulling te geven aan de functie van informatiespecialist ben je pro-actief, oplossingsgericht, nieuwsgierig en flexibel ingesteld. In de huidige transitie waarin data steeds belangrijker worden zie je het als een uitdaging om constant op de hoogte te blijven en open te staan voor innovatieve ontwikkelingen.
In deze functie ben je onderdeel van het cluster Organisatie en Ontwikkeling (O&I). Binnen de Provincie Limburg vormt cluster O&I hét expertisecentrum met betrekking tot de ontwikkeling en het beheer van informatievoorzieningen, de opbouw en toepassing van informatie en de inrichting van processen. Ontwikkelingen zoals ‘digitalisering’, ‘robotisering’, ‘big data’ en ‘artificial intelligence’ leiden tot de noodzaak om meer kennis in huis te hebben zodat adequaat ingespeeld kan worden op de ambities van het coalitieprogramma en van de provinciale organisatie.
Als Provincie Professionals willen we maar één ding: Limburg nog mooier, duurzamer en innovatiever doorgeven aan de volgende generaties dan dat zij nu al is. Dat biedt ambitieuze opgaven. Van ons cultureel erfgoed tot ons vernieuwende karakter. Van onze prachtige natuur tot onze logistieke hotspots. En van onze bijzondere euregionale ligging tot aan economische vernieuwingskracht. Al deze complexe en veelzijdige uitdagingen pakken we met beide handen aan. Ieder vanuit zijn eigen expertise. Zo werken we samen met ruim 900 professionals aan de toekomst die Limburg verdient.
De geselecteerde kandidaat zal aan het einde van de selectieprocedure van ons het verzoek krijgen om een VOG aan te vragen bij de gemeente en na goedkeuring van Justis aan ons te overleggen.
Voor deze functie geldt het risicoprofiel integriteit. Een assessment kan deel uitmaken
van de selectieprocedure. In de laatste fase van de procedure kan een
vertegenwoordiging van het cluster worden ingeschakeld.