Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Informatiespecialist (1,0 fte)

Werkgever:Provincie Limburg
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Als informatiespecialist bij het team Gegevensmanagement adviseer jij de organisatie omtrent het gebruik van de ‘juiste’ gegevens voor het beoogde doel en vertaal je complexe gebruikersvragen naar een oplossing c.q. informatieproduct. Je stelt kaders en procedures op m.b.t. het gebruik van data- en informatieproducten. Ook lever je een bijdrage aan het (door)ontwikkelen van (beheer)systemen en (werk)processen. Daarbij ben je medeverantwoordelijk voor het datamanagement van de centraal beheerde datasets, metadata, webservices en informatieproducten.

In deze functie ben je onderdeel van het cluster Organisatie & Informatie

Binnen de Provincie Limburg vormt het cluster Organisatie en Informatie (O&I) hét expertisecentrum met betrekking tot de ontwikkeling en het beheer van informatievoorzieningen, de opbouw en toepassing van informatie en de inrichting van processen. Ontwikkelingen zoals ‘digitalisering’, ‘robotisering’, ‘big data’ en ‘artificial intelligence’ leiden tot de noodzaak om meer kennis in huis te hebben zodat adequaat ingespeeld kan worden op de ambities van het coalitieprogramma en van de provinciale organisatie.

Dit doet een informatiespecialist

Je bent medeverantwoordelijk voor het datamanagement van de centraal beheerde gegevens o.a. de BGT. Je borgt de kwaliteit van de data en metadata, bewaakt de samenhang en je doet verbetervoorstellen ten aanzien van de datakwaliteit (zowel inhoudelijk als ten aanzien van de structuur en gegevensmodellen). Hierbij initieer je o.a. nieuwe procedures en richtlijnen.

Ook ondersteun je bij het adviseren van interne opdrachtgevers over het gebruik van de juiste informatie voor het beoogde doel. Dit ter ondersteuning van de bedrijfsprocessen, het inwinnen en verwerven van gegevens en het gebruik van basis en kernregistraties. Hierbij ben je bezig met het verwerken van gegevens, het uitvoeren van analyses en het beschikbaar stellen van data- en informatieproducten.

Om op de juiste wijze invulling te geven aan de functie van informatiespecialist ben je proactief, oplossingsgericht, nieuwsgierig en flexibel ingesteld. In de huidige transitie waarin data steeds belangrijker wordt zie je het als een uitdaging om constant op de hoogte te blijven van, en open te staan voor, innovatieve ontwikkelingen.

Werken bij de Provincie Limburg is verrassend anders

Wie werkt bij de Provincie Limburg, werkt voor het welzijn en de welvaart van Limburg en de Limburgers. Resultaten boeken met impact is hierbij onze gezamenlijke missie, op economisch gebied, sociaal gebied en in de openbare ruimte. Dit doe je in een omgeving waarin je je met een schat aan cultureel erfgoed en toeristische trekpleister vrijwel op vakantie waant. Noord-Limburg heeft het natuurrijke Land van Peel en Maas en de vennen en stuifduinen in de Maasduinen. Midden-Limburg heeft het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland, de Maasplassen. En in Zuid-Limburg is er het groene Heuvelland.

De Provincie Limburg groeit naar een open, lerende overheidsorganisatie, waar ruimte is voor professionals om innovaties na te streven samen met relevante partners. Dit vraagt eigen verantwoordelijkheid van medewerkers voor hun eigen ontwikkeling. De Provincie Limburg ondersteunt krachtig persoonlijke ontwikkeling en verwacht daarbij ook initiatief en inspanningen van haar medewerkers.

Wij vragen:

  • Mbo+ of hbo werk- en denkniveau op basis van relevante afgeronde opleiding(en);
  • Ervaring op het gebied van datamanagement, bij voorkeur binnen een overheidsorganisatie;
  • Kennis van en ervaring met informatiekunde en datamanagement;
  • Kennis van datamodellering en databasestructuren;
  • Kennis van en ervaring met de BGT is een pre.
Wij bieden jou:
  • Een bruto maandsalaris op basis van een 36-urige werkweek, van minimaal € 3.099,66 en maximaal € 4.370,42 in schaal 9 (afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring).
  • Individuele Keuze Budget (IKB) van ca. 22%, incl. vakantiegeld (8%) en een structurele eindejaarsuitkering (8,3%). Dit budget komt bovenop je vaste salaris en kun je laten uitbetalen wanneer jij hier behoefte aan hebt. Of je kunt het inzetten voor de aankoop van bv. een fiets, sportabonnement of extra verlof;
  • Mogelijkheden om gedeeltelijk flexibel en plaats onafhankelijk te werken;
  • Persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000,- voor de looptijd van 5 jaar met voldoende mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen;
  • Pensioensopbouw bij ABP.
Overige informatie

De geselecteerde kandidaat zal aan het einde van de selectieprocedure van ons het verzoek krijgen om een VOG aan te vragen bij de gemeente en na goedkeuring van Justis aan ons te overleggen.

Voor deze functie geldt het risicoprofiel integriteit.