Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Directeur (1,0 fte)

Werkgever:Provincie Limburg
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Werken bij de Provincie Limburg

Samen aan de slag, in Limburg bereiken we meer!

Leidend in transitie

De Provincie Limburg vervult in haar regio (en namens de regio daarbuiten) een centrale rol in tal van maatschappelijke opgaven. Van economische, sociale en ruimtelijke ontwikkeling tot cultuur, vrije tijd, milieu, bereikbaarheid en waterveiligheid. Opgaven die in belangrijke mate worden ingekleurd door de grote transities van deze tijd: op het gebied van energie, stikstof en de transitie van het landelijk gebied. Een dynamiek die vraagt om bestuurlijk en ambtelijk vakmanschap, vanuit een krachtige en wendbare provinciale organisatie die zich elke dag weer met hart en ziel inzet voor Limburg en de Limburgers.

Het directieteam geeft leiding aan de ambtelijke organisatie en het bestuurlijk-ambtelijk samenspel. Zij vervult een verbindende rol met externe partijen, stuurt op programma’s en projecten, geeft op ambtelijk niveau leiding aan het proces van beleidsbepaling en -realisatie en draagt zorg voor de kwaliteit van de interne organisatie, bedrijfsvoering en informatievoorziening.

De directie bestaat uit een algemeen directeur en drie directeuren. De directie functioneert als collegiaal team, waarbij elk directielid de gehele directie vertegenwoordigt. De algemeen directeur geeft leiding aan de directie en is integraal eindverantwoordelijk. Alle directieleden hebben -op basis van een onderlinge taakverdeling- een aantal aandachtsgebieden, projecten/programma’s en clusters in hun portefeuille. De directieleden opereren zowel in- als extern, ook op basis van een onderlinge taakverdeling.

Vanwege het vertrek van een van de directieleden komt de functie beschikbaar van

directeur (1,0 fte)

Wij zoeken

Een mensgerichte verbinder die gericht is op samenwerking tussen het bestuur en de ambtelijke organisatie en als teamlid binnen de directie vanuit diverse rollen en opdrachten invulling geeft aan deze functie. Vanwege de gewenste diversiteit binnen het directieteam gaat, gelet op de huidige directieteamsamenstelling, bij gelijke geschiktheid onze voorkeur uit naar een vrouw.

Jij:

  • hebt aantoonbaar affiniteit met het werken in een politiek bestuurlijke omgeving;
  • hebt een sterk ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en je hebt een heldere visie over de invulling van je (ambtelijke) rol;
  • bent vertrouwd met samenwerking met verbonden partijen en bent bekend met de diverse rollen en verantwoordelijkheden die in de verschillende fasen van samenwerking relevant zijn;
  • bezit een heldere visie op de invulling van een directiefunctie bij de aansturing van mensen, processen en projecten en programma’s;
  • hebt een mensgerichte instelling die je in staat stelt om (óók intern) de nodige verbindingen te leggen, managers en collega’s te betrekken en waar nodig bij te staan en het organisatiebelang te bewaken;
  • hebt ervaring in het versterken van een organisatie op het gebied van uitvoeringskwaliteit, bij voorkeur met betrekking tot kerntaken/wettelijke taken binnen de provincie;
  • kan complexe ruimtelijk-economische ontwikkelingen vertalen naar concrete programma’s;
  • bent een teamspeler met gevoel voor draagvlak, timing, integraal handelen en continuïteit;
  • bent integer, transparant en betrouwbaar in opvattingen en handelen;
  • beschikt over een academisch werk- en denkniveau.

Wij bieden

Een boeiende baan op fulltime basis, met een bruto maandsalaris op basis van een 36-urige werkweek, van minimaal € 7.227,52 en maximaal € 10.267,38 in schaal 17 (afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring en exclusief IKB). Dat alles in een professionele werkomgeving, met de maatschappij als inspiratiebron.

Daarnaast beschikt de Provincie Limburg over goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een Individuele Keuze Budget (IKB) van ca. 22%, (o.a. vakantiegeld (8%) en een structurele eindejaarsuitkering (8,3%)). Dit budget komt bovenop je vaste salaris en kun je laten uitbetalen wanneer jij hier behoefte aan hebt. Of je kunt het inzetten voor de aankoop van bv. een fiets, sportabonnement of extra verlof. Ook bieden we mogelijkheden om gedeeltelijk flexibel en plaats onafhankelijk te werken.

Met het Persoonlijk OpleidingsBudget van € 5.000,- voor de looptijd van 5 jaar krijg je voldoende mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. En je pensioen bouw je op bij ABP.

Overige informatie

De vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern opengesteld. Met de interne kandidaten wordt eerst de selectieprocedure gevoerd en afgerond. Levert dit geen benoembare kandidaat op dan wordt de selectieprocedure met de externe kandidaten gestart.

Medewerkers van de Provincie Limburg en de gemeenten Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten.

Oud-medewerkers van de Provincie Limburg, die in het kader van de vorming van de Regionale Uitvoeringsdienst Zuid Limburg (RUD ZL) zijn uitgeplaatst naar de RUD ZL gelden bij interne vacatures bij de Provincie als interne kandidaat.

Deze medewerkers en de oud-medewerkers zijn vrij om te reflecteren op interne vacatures van de Provincie Limburg en hebben allemaal dezelfde status van interne kandidaat.

De geselecteerde kandidaat zal aan het einde van de selectieprocedure van ons het verzoek krijgen om een VOG aan te vragen bij de gemeente en na goedkeuring van Justitie aan ons te overleggen.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

De eerste gesprekken met interne kandidaten vinden plaats op 18 april, de tweede gesprekken vinden plaats op 26 april.

De eerste gesprekken met externe kandidaten vinden plaats op 10 mei, de tweede gesprekken vinden plaats op 17 mei.