Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Docent Nederlands

Werkgever:Porta Mosana College
Plaats:Maastricht

Wij zoeken

Nederlands een moeilijke taal? Niet voor jou! En dat breng jij graag over op jouw leerlingen. Wij zoeken een enthousiaste tweedegraadsdocent Nederlands voor Porta Mosana College. Je bent verantwoordelijk voor het verzorgen van inspirerende en uitdagende lessen in het vak Nederlands aan onze leerlingen. Je neemt ze tijdens jouw lessen mee op een ontdekkingstocht door de historie en de toekomst van de Nederlandse taal. Je weet te differentiëren en de lesstof op verschillende manieren uit te leggen. Daarbij weet je door jouw manier van lesgeven leerlingen te prikkelen om het beste in zichzelf naar boven te halen. Ook geef je ze voldoende ruimte om te ontdekken en zelf te leren. Je bent een coach voor je leerlingen en tegelijkertijd een prettige energieke collega voor je team. Je ontwikkelt nieuwe lesplannen, handelt voorkomende administratieve werkzaamheden behorende bij jouw functie af en levert op een proactieve wijze een bijdrage binnen onze sectie Nederlands.

Wij vragen

  • Een enthousiaste docent die het als een uitdaging ziet om leerlingen te binden en te boeien voor de Nederlandse taal;
  • Ervaring in het geven van lessen in het vak Nederlands;
  • Iemand die het leuk vindt om te werken met jongeren tussen de 12 en 18 jaar en hen door een oprechte nieuwsgierige houding weet te motiveren en te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen;
  • Een tweedegraads onderwijsbevoegdheid in het vak Nederlands;
  • Gerichtheid op een brede samenwerking binnen de sectie Nederlands maar bent daarnaast ook flexibel, zelfstandig en ondernemend.

Wij bieden

een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden binnen een prettige werkomgeving:
  • een goed salaris, 8% vakantiegeld én een 13e maand
  • 12 weken vakantieverlof per jaar
  • een persoonlijkbudget, van 90 uren per jaar (op fulltime basis) voor het vergroten van de werkbalans
  • de mogelijkheid om fiscaal voordelig een fiets, tablet, telefoon of fitnessabonnement te kopen
  • volledige vergoeding van de premie voor gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen met je professionaliseringsbudget

Een werkplek op één van onze mooie scholen, wat wil je nog meer?

Porta Mosana College

Wil jij het beste uit jezelf halen en jezelf steeds blijven uitdagen? Wil jij van elke les een feest maken, waarbij leerlingen actief met de leerstof bezig zijn en tegelijk leren hoe ze de stof moeten leren? En ben je niet bang om nieuwe dingen uit te proberen in een professionele leergemeenschap? Vind je daarnaast dat leerlingen zich vooral ook persoonlijk moeten kunnen ontwikkelen en zich als echte wereldburgers leren gedragen... Dan past het Porta Mosana College perfect bij jou.

'Porta' leidt leerlingen op tot internationaal georiënteerde en maatschappelijk bewuste wereldburgers, die na het behalen van hun diploma in staat zijn in een internationale omgeving verder te studeren om daarna succesvol te participeren in een dynamische, geglobaliseerde samenleving.

Het Porta Mosana College streeft naar een goed leer- en leefklimaat voor leerlingen en medewerkers en wil oog hebben voor hun individuele behoeften binnen een sociaal-maatschappelijke context. Deze context wordt gecreëerd door de vele projecten, internationaliseringsactiviteiten en geëngageerde docenten.

Meer informatie over Porta Mosana College

Geïnteresseerd?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Dan ontvangen wij graag je cv en motivatie. Dat kan heel eenvoudig en snel via de knop “Solliciteren”. Wanneer je eerst nog vragen hebt kun je contact opnemen met Egied Cratsborn (teamleider), via e-mail e.cratsborn@stichtinglvo.nl.