Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Business Analist

Werkgever:Openbaar Ministerie
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Ministerie van Veiligheid en Justitie, Openbaar Ministerie

Functieomschrijving

Blink jij uit in het genereren, monitoren en analyseren van managementinformatie? En wil je een belangrijke bijdrage leveren aan het optimaal functioneren van een organisatie die zich inzet voor een veilige maatschappij? Lees dan verder.

Als business analist ben je gesprekspartner van de collega’s bij bedrijfsvoering, zoals de business controller, de directeur bedrijfsvoering en de adviseurs bedrijfsvoering, het managementteam en diverse stakeholders in- en extern, zoals specialisten bij de politie en de Rechtbank, op het gebied van managementinformatie. Je weet hierbij afhankelijk van de stakeholders te schakelen in de informatiebehoefte op meerdere niveaus (operationeel, tactisch, strategisch). Je bent verantwoordelijk voor het genereren, monitoren en analyseren van managementinformatie over de prestaties van het OM en de strafrechtketen. Dit betekent onder andere dat je gegevens verzamelt over voorraden, productie, instroom van strafzaken en doorlooptijden. Dit doe je door het ontsluiten van informatie uit diverse systemen (kennis van SQL en OBIEE is een pre). Zelfstandig en in samenwerking met collega’s analyseer je managementinformatie en je komt op basis van gesignaleerde knelpunten en risico’s in de prestaties met kansen, uitdagingen en verbetervoorstellen. Deze voorstellen weet je zowel schriftelijk als mondeling met overtuigingskracht te delen. Tot slot verwachten we dat je gevraagd en ongevraagd adviezen geeft en meedenkt over doorontwikkeling van de lokale en de landelijke managementinformatievoorziening. Kortom: als Business Analist vervul je voor ons Parket een onmisbare functie.

Functie-eisen

Je hebt werkervaring in een soortgelijke functie ten aanzien van het genereren, monitoren en analyseren van managementinformatie. Je hebt gedegen kennis van excel en kennis van de OM- of strafrechtketenprocessen is een pre. Je vindt het leuk om op gestructureerde wijze problemen te signaleren, te analyseren en deze te vertalen in verbetervoorstellen. Ook haal je veel voldoening uit het goed plannen van je werkzaamheden en klantgericht werken. Het uitoefenen van de functie vraagt een HBO- werk- en denkniveau, wij staan open voor alle richtingen. Tot slot heeft het Arrondissementsparket een aantal kernvaardigheden voor de organisatie benoemd. Iedere medewerker kan goed samenwerken, is integer, toont initiatief en heeft lef.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 10

Maandsalaris: Min €2.957 – Max. €4.707 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contractduur: zie vacaturetekst

Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
  • Het betreft een structurele voltijdfunctie (36 uur). Een tijdelijk contract kan aan het contract voor onbepaalde tijd vooraf gaan;
  • Daarnaast maken een VOG en mogelijk een selecterend ontwikkelassessment deel uit van de procedure;
  • De Rijksoverheid stimuleert het gebruik van het openbaar vervoer of de fiets. Dit betekent dat reizen met eigen gemotoriseerd vervoer niet wordt aangemoedigd en financieel nadeliger is. Tevens zijn er geen mogelijkheden tot parkeren.
Meer informatie

Wil je meer weten? Dan kun je contact opnemen met Judith de Kwaadsteniet, Senior HR Adviseur, via j.de.kwaadsteniet@om.nl of 06-29661371

Twijfel je of je de juiste werkervaring hebt, neem dan vooral met ons contact op. Samen kunnen we de mogelijkheden bespreken.

Solliciteren?

Ministerie van Veiligheid en Justitie, Openbaar Ministerie nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.