Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Consultant P&O

Werkgever:MUMC+
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Consultant P&o

Afdeling: Servicecentrum P&o

Wat ga je doen als Consultant P&O?

Wil je deze functie succesvol kunnen uitoefenen dan ben je een vakvolwassen en zelfstandig adviseur die op het gebied van complexe organisatievraagstukken en P&O-thema’s in de afgelopen jaren zijn sporen bewezen heeft. Tegelijkertijd beschik je zowel vakinhoudelijk maar ook qua persoonlijkheid over het vermogen om te fungeren als sparringpartner voor de Directeur P&O, de Raad van Bestuur, medezeggenschapsorganen, vakbonden en de decentrale P&O adviseurs.

Je beschikt over strategisch/ tactisch inzicht en je bent in staat om de organisatie doelstellingen en gevoelige politieke onderwerpen op professionele wijze te vertalen naar beleidsmatige thema’s en werkprocessen. En daar waar nodig weet je die ook om te zetten in concrete uitvoering(-svereisten).

Een belangrijk thema waar we in de komende tijd mee aan de slag gaan is de (ver-)marketing van het Servicebedrijf Personeel & Organisatie en het vinden van de juiste communicatieve invalshoeken bij de diensten die we leveren. Als consultant P&O sta je niet alleen voor het advies dat je als professional geeft, je draagt ook bij aan het creëren van draagvlak daarvoor. Op deze manier ben je een spil in het imago van het Servicebedrijf Personeel & Organisatie.

Als consultant P&O heb je een duale taak. Je bent primair verbonden aan het (centrale) servicebedrijf P&O. Vanuit die hoedanigheid adviseer je de directies op het vlak van strategisch/tactische HR-thema’s en ten aanzien van de organisatieontwikkeling die eind 2019 is ingezet. Daarnaast kun je worden ingezet bij die directies die niet beschikken over een P&O-adviseur. Dit laatste betreft in elk geval het Oncologie Centrum.

Binnen het oncologiecentrum werk je onder de hiërarchische leiding van de bedrijfskundig directeur. Je adviseert het management en de (medische) afdelingshoofden bij het vormgeven en uitvoeren van het personeel- en organisatiebeleid. Jouw hoofdtaak ligt naast ondersteuning op het gebied van personeelsbeheer (met name implementatie digitalisering van de P&O administratieve processen binnen AFAS) en op organisatieontwikkeling. Je ontwikkelt zelfstandig sociaal beleidsplannen, bereidt organisatieontwikkelingen voor en begeleidt de implementatie hiervan binnen het centrum. Je bent sparringpartner van het management. Je ondersteunt middels een projectmatige aanpak het management vanuit een integrale P&O-visie bij onderwerpen als management development, plannen van aanpak n.a.v. onder meer de uitkomsten medewerker onderzoek, het leeftijdsfasegericht personeelsbeleid, de strategische personeelsplanning en arbeidsmarktproblematiek. Ook ben je (mede) verantwoordelijk voor de voortgang van het sociaal beleid. Als consultant P&O maak je in dit geval ook onderdeel uit van het P&O-team van het Oncologie centrum, dat bestaat daarnaast uit een personeelsconsulent en een assistent P&O.

Wat vragen wij van jou?

Wil je voor deze veelzijdige functie in aanmerking komen dan beschik je in elk geval over een academisch werk- en denkniveau en bij voorkeur een afgeronde academische opleiding waarin veranderkunde/ organisatiekunde / bedrijfskunde én strategisch P&O-beleid de rode draad is. Naast deze theoretische kennis heb je op die onderdelen ook brede en aantoonbaar ervaring. Het schrijven van beleidsnotities op strategisch/tactisch niveau gaat je gemakkelijk af en jouw sensitiviteit en overtuigingskracht maakt dat je makkelijk en vlot op strategisch niveau kunt adviseren binnen de complexe politieke organisatie van het MUMC+. Je hebt ervaring met project- en programmamanagement en je bent in staat om hier een leidende rol in te kunnen vervullen. Onderhandelingen met vakbonden en/of andere medezeggenschapsorganen gaan je gemakkelijk af en je bent in staat om gericht en overtuigend te communiceren. Affiniteit met HR-marketing en communicatie is daarvoor zeker noodzakelijk. Je kernkwaliteit is samenwerking en je beschikt over een hoge mate van natuurlijke nieuwsgierigheid en het vermogen om aan te sluiten, snel nieuwe informatie op te nemen en te verbinden.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?

Binnen het Maastricht UMC+ is het Servicebedrijf Personeel & Organisatie één van de ankerpunten. Het kent een breed scala aan taken die grofweg verdeeld kunnen worden in advisering ten aanzien van organisatieontwikkeling, -inrichting en –verandering, en het ondersteunen en verbeteren van alle processen en activiteiten met betrekking tot het werken in het Maastricht UMC+ (MUMC+). Deze taken worden niet alleen voor maar vooral ook samen met onze klanten (de Centra en collega servicebedrijven) uitgevoerd. Met dat doel is het Servicebedrijf P&O opgedeeld in een aantal functionele teams: Team Arbo, Team Consultancy, Staf & Secretariaat en het Team Servicecentrum.

Het Team consultancy adviseert de decentrale directies en P&O-adviseurs over organisatie brede thema’s en begeleidt hen waar nodig bij de implementatie ervan. Dit betreft voornamelijk thema’s op het vlak van organisatieontwikkeling (o.a. reorganisatieplannen) en (vernieuwend) Strategisch Sociaal beleid. In dat kader wordt eveneens nauw contact onderhouden met medezeggenschapsorganen en werkgevers-/ werknemers vertegenwoordigingen.

Binnen Consultancy, Staf en Secretariaat is in verband met vervanging een vacature ontstaan voor een: Consultant P&o

Arbeidsovereenkomst

Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 36 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.

Wat bieden wij?

De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.

Wij bieden je:

  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris

Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 6.122,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A12 van de Cao umc.

Heb je nog vragen?

Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: +31 43 387 5977 of per mail: recruitment@mumc.nl

Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Ja, ik wil deze baan!

Wij verzoeken je, vóór 4 augustus 2020, digitaal te solliciteren via deze website. Sollicitaties via andere kanalen kunnen door ons niet in behandeling worden genomen.

Nu solliciteren

Let op: Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  • Voorleeshulp
  • Afdrukken

Deel deze pagina Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.