Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Senior Adviseur Crisismanagement

Werkgever:Maastricht University
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Heb je een passie voor crisismanagement? Dan is dit jouw kans om verder te bouwen aan crisismanagement bij de meest internationale universiteit van Nederland.

Functieomschrijving

De aandacht voor veiligheid groeit, zowel binnen als buiten onze organisatie. We zijn aangekomen bij het juiste momentum voor de doorontwikkeling van onze veiligheidsorganisatie. De senior-adviseur crisismanagement zal deel uitmaken van een team dat de kans krijgt om gezamenlijk vorm te geven aan deze doorontwikkeling.

De senior-adviseur crisismanagement is een nieuwe functie binnen de Universiteit Maastricht. Wij zijn op zoek naar een ervaren adviseur crisismanagement die zowel in acute situaties van wanten weet als kan bijdragen aan het ontwikkelen van (strategisch) crisismanagementbeleid. In deze functie doorkruis je onze gehele organisatie, krijg je de kans deze zelf vorm te geven en liggen verantwoordelijkheden op operationeel, tactisch én strategisch niveau.

  • Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een actueel integraal crisismanagementplan en –organisatie;
  • Je spoort organisatieonderdelen aan tot het ontwikkelen van operationele crisisplannen (scenario’s) in lijn met het integrale crisisplan;
  • Je ontwikkelt UM-beleid op het gebied van Opleiden-Trainen-Oefenen en bent tevens verantwoordelijk voor de implementatie ervan;
  • Je geeft crisistrainingen voor UM-werknemers gericht op de rollen binnen het crisismanagement en ervaringen van de deelnemers;
  • Je organiseert, begeleidt en evalueert crisistrainingen;
  • Je stuurt onze HCO’s (Hoofden Calamiteiten Organisatie) die piketdiensten draaien aan;
  • Je maakt onderdeel uit van onze crisismanagementorganisatie waarbij je toeziet op een zorgvuldig en efficiënt proces en tevens zorgdraagt voor een goede evaluatie;
  • Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van een systeem van Business Continuity Management.

Functie-eisen

  • Je dient te beschikken over een achtergrond in crisismanagement en mogelijk Business Continuity Management;
  • Je beschikt tenminste over een relevante hbo-opleiding crisismanagement, mogelijk aangevuld met een Master of post HBO-opleiding;
  • Je hebt ruime ervaring met het totale proces van crisismanagement, inclusief evaluaties;
  • Kennis omtrent en ervaring met cybercrisis is een pré;
  • Je hebt kennis en ervaring met de relevante crisisprocessen van de overheid en andere partners;
  • Je hebt ervaring met het geven van crisisopleidingen, -trainingen en het houden van crisisoefeningen;
  • Je hebt ervaring met het adviseren van bestuurders met betrekking tot beleid op het gebied van crisismanagement en Business Continuity Management;
  • Je bent een gedreven persoonlijkheid, sterk in het onderhouden van interne en externe contacten, open en politiek vaardig. Daarnaast ben je oplossingsgericht en praktisch, een pragmatisch denker en schakel je makkelijk tussen strategisch-, tactisch- en operationeel niveau;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en het Engels (B2).

Wat biedt de UM?

Als Senior-Adviseur Crisismanagement bij Maastricht University Office kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:

  • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 11/12 conform UFO-profiel Senior Adviseur Crisismanagement met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen € 4.332,00 en € 6.737,00  bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
  • Een arbeidsovereenkomst voor een periode van 12 maanden met een omvang van 1.0 FTE. Bij gebleken geschiktheid zal de arbeidsovereenkomst omgezet worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
  • Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel.?
  • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden.?
  • Tot slot maar zeker niet onbelangrijk de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breed gedragen initiatieven zoals ‘erkennen en waarderen’.?

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie klik hier

Universiteit Maastricht

Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?

Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.

In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.

De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.

Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.

Voor meer informatie over de UM klik hier

Maastricht University Office (MUO)

Maastricht University Office (MUO) is een netwerkorganisatie om gezamenlijke activiteiten van de UM zowel intern als naar buiten te faciliteren en te bevorderen. MUO bestaat uit 7 afdelingen en meerdere initiatieven en projecten. Zij werkt daarbij voor en nauw samen met het College van Bestuur, de faculteiten en servicecentra.

Nieuwsgierig?

Ben jij geïnteresseerd geraakt in deze mooie functie maar heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Mireille van Emmerik, hoofd Integrale Veiligheid via mireille.vanemmerik@maastrichtuniversity.nl of 06-46731119 voor meer informatie.

Solliciteren?

Of ben je al overtuigd en word jij onze nieuwe Senior-Adviseur Crisismanagement? Solliciteer dan nu, uiterlijk 14 april 2024, op deze functie.

De eerste sollicitatiegesprekken vinden bij voorkeur plaats op 18 of 19 april. De tweede gesprekken worden bij voorkeur gehouden op 24 of 25 april.

De vacature staat open voor interne en externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.