Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Scrummaster

Werkgever:Maastricht University
Plaats:Maastricht

Ben jij een facilitator en kun je mensen stimuleren en motiveren? Heb jij kennis en ervaring als scrummaster, vind je het leuk om diverse teams te coachen op weg naar zelforganisatie? Lees dan verder!

Functieomschrijving

Als scrummaster ben je verantwoordelijk voor de effectiviteit van de diverse teams. Het betreft onder andere de  teams digitale werkplekken, data integratie, Identity management en business analisten.

We zijn op zoek naar een collega die communicatief sterk is en goed kan organiseren en meetings kan leiden en/of begeleiden. Je bent daarnaast goed in het creëren van een veilige en open sfeer waardoor er optimaal wordt samengewerkt. Vanuit je coachende rol speel je in op de ontwikkeling van de individuele teamleden en stimuleer je zelforganisatie.

Je zorgt ervoor dat meetings op de juiste wijze en op het juiste moment plaatsvinden. Je streeft er voortdurend naar om jezelf overbodig te maken in de steeds veranderende omstandigheden van je teams. Daarbij zorg je ervoor dat je teams de Agile Mindset steeds beter uitdragen. Het behoort tot de mogelijkheden dat je je hierdoor in de toekomst tot agile coach kunt ontwikkelen.

Daarnaast behoren tot jouw belangrijkste taken:

 • Het  zorgdragen dat de teams de diverse agile ceremonies uitvoeren cq.leren te doen op weg naar zelforganisatie, waarbij jij focust op het proces en de voortgang;
 • Het faciliteren van de Product Owner, Chapter Lead in het verduidelijken van doelen en scope voor het team;
 • Het ondersteunen van de Product Owner, Chapter Lead  en de teams bij de uitvoering en structuur van de backlog;
 • Het coachen en begeleiden van de Product Owner, Chapter Lead  en de teams in het gebruik en de inrichting van de juiste instrumenten zodat de meetings op een optimale manier verlopen;
 • Het zorgdragen voor het oplossen van belemmeringen, blokkades, conflicten  die het team zelf niet kan oplossen en die de vorderingen van het team verhinderen.

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar jou als je weet hoe je onze agile aanpak kunt optimaliseren en zo de productiviteit van de teams kunt maximaliseren. Jij weet als geen ander hoe je obstakels kunt overwinnen en zorgt ervoor dat de teams soepel samenwerken. Hiervoor zijn sterke communicatieve vaardigheden een must en ben je daarnaast analytisch en innovatief.

Verder vragen wij voor deze functie het volgende:

 • Minimaal hbo-werk- en -denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar ervaring als een gecertifieerd Scrum Master binnen Agile teams met aantoonbare kennis en ervaring van verschillende Scrum methodieken zoals Professional Scrum Master PSM I en PSM II en het Scaled Agile Framework (SAFe);
 • Goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal;
 • Kennis van en affiniteit met de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van Lean, Agile werken, verandermanagement en in staat zijn om deze kennis door te vertalen naar de werkwijze in de teams;
 • Agile leiderschap, je kent de volwassenheid van het team en op basis daarvan bepaal je welke interventies nodig zijn; altijd gericht op leren.

Wat biedt de UM?

Als Scrummaster bij ICT Service Centrum kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:

 • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 11 conform UFO-profiel Procescoördinator met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen €4332,00 en €5929,00 bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een periode van 12 maanden met een omvang van 1,0 FTE. Bij gebleken geschiktheid zal de arbeidsovereenkomst omgezet worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel.?
 • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden.?
 • Tot slot maar zeker niet onbelangrijk de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breed gedragen initiatieven zoals ‘erkennen en waarderen’.?

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie klik hier

Universiteit Maastricht

Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?

Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.

In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.

De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.

Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.

Voor meer informatie over de UM klik hier

ICT Service Centre

Je komt binnen de UM te werken voor het ICT Service Centre. Zo’n 100 professionals van ICTS zorgen er dag in dag uit voor dat studenten en medewerkers zowel binnen de UM, thuis als ook onderweg aan de slag kunnen met innovatieve en gedegen systemen in een veilige omgeving. Dit doen we door altijd de volgende doelen na te streven: 

1. Meer toegevoegde waarde voor onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering.  

2. Meer efficiency en meer focus op innovatie.  

3. Voldoen aan regelgeving op gebied van security en privacy. 

4. Leveren van een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. 

Om dit te bereiken werken we volgens de Agile filosofie om snel en effectief in te kunnen spelen op veranderingen. Met een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid werken onze teams onderling en overstijgend samen in kleine ‘sprints’ aan één doel. Vervolgens leren we van de evaluatie en verbeteren we op die manier continue onze dienstverlening. Dit alles in een open cultuur waarin gelijkwaardigheid en plezier in het werk minimaal net zo belangrijk zijn.

Wil jij meer weten over het werken binnen ICTS?

Onze collega’s vertellen je graag meer.

Nieuwsgierig?

Ben jij geïnteresseerd geraakt in deze mooie functie maar heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Birgitte Lenssen via b.lenssen@maastrichtuniversity.nl of +31 6 46705505voor meer informatie.

Solliciteren?

Of ben je al overtuigd en word jij onze nieuwe scrummaster? Solliciteer dan nu, uiterlijk 10 maart 2024, op deze functie.

Een meeloopdag kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

De vacature staat open voor interne en externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

We zijn specifiek op zoek naar kandidaten die geïnteresseerd zijn in een vaste aanstelling bij UM; inhuur op ZZP-basis is niet mogelijk.

Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.

?