Gepassioneerd door codekwaliteit en duurzaamheid van onderzoekssoftware? Versterk ons team, bevorder Open Science en zorg dat onderzoekssoftware voldoet aan FAIR best practices.
Als Research Software Engineer die zich richt op Software Stewardship, werk je nauw samen met wetenschappers en ondersteun je hen bij het verbeteren van de kwaliteit en waarde van hun Research Software (dat wil zeggen computercode, statistische pakketten, wetenschappelijke apps, enz.). Je maakt deel uit van het nieuw te vormen team van Research Software Engineers om samen te werken aan een roadmap voor ondersteuning van de onderzoekscomputing.Je biedt ondersteuning bij FAIR Software Management, geeft trainingen en draagt ??bij aan de reproduceerbaarheid en betrouwbaarheid van onderzoeksresultaten onder coördinatie van de centraal gelegen Data Stewardship Services.
Wij zoeken jou als je een proactieve teamspeler bent die taken en verantwoordelijkheden zelfstandig kan uitvoeren en in staat is complexe concepten uit softwareontwikkeling te vertalen naar begrijpelijke richtlijnen en trainingen voor een niet-deskundig publiek. Je bent in staat de behoeften van wetenschappers, wettelijke vereisten en beleidsambities op het gebied van onderzoeksoftwaremanagement te verbinden met datastewardship en ICT-oplossingen.
Als Research Software Engineer bij Universiteits Bibliotheek kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:
De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie klik hier.
Universiteit Maastricht
Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?
Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.
In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.
De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.
Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.
Voor meer informatie over de UM klik hier.
Supporting your academic goals, daar staan we als Universiteitsbibliotheek voor.
We staan nauw in verbinding met de academische wereld en zijn binnen deze community cruciaal voor student, docent en onderzoeker in de digitale transitie. We dragen bij aan het UM Open Science beleid, dé beweging die de impact van de wetenschap nog meer vergroot, door onze service te richten op het openstellen en transparant maken van wetenschappelijke informatie. De UB is ook zelf volop in ontwikkeling en dit biedt onze professionals alle ruimte om hun ondernemerschap te tonen en mee te groeien. Dit doen we met een zeer gedreven en heel collegiaal team waarbij aandacht is voor ieders wellbeing.
Kom jij deel uitmaken van dit team?
Wil je eerst meer weten over de dienstverlening van de UB, bekijk dan onze video. Of neem een kijkje op de website en ontdek onze informatie- en dienstverlening.
Ben jij geïnteresseerd geraakt in deze mooie functie maar heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Mariëlle Prevoo (afdelingsmanager Research Support & Development)marielle.prevoo@maastrichtuniversity.nl of Pedro Hernández Serrano (Coördinator Data Stewardship Services) p.hernandezserrano@maastrichtuniversity.nl of 06-40796943.
Solliciteren?
Of ben je al overtuigd en word jij onze nieuwe Research Software Engineer? Solliciteer dan nu, uiterlijk 13 oktober 2024, op deze functie. De eerste en tweede ronde sollicitatiegesprekken vinden bij voorkeur plaats op 18 oktober en 29 oktober 2024.
De vacature staat open voor interne en externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.
?