Wij zijn op zoek naar een onderzoeksmedewerker met externe taken in het basis- en middelbaar onderwijs.
Functieomschrijving
Binnen de vakgroep Macro International and Labour Economics (MILE) van de School of Business and Economics (SBE) zijn we op zoek naar een gedreven en georganiseerde medewerker met zowel organiserende en uitvoerende taken op het terrein van communicatie en relatiebeheer als onderzoekstaken. Het gaat om een functie binnen de netwerkorganisatie Onderwijsmonitor Limburg (OML zie website www.onderwijsmonitorlimburg.nl). Binnen de OML werken Universiteit Maastricht en scholen in het Limburgse basis- en middelbaar onderwijs al vijftien jaar samen aan een kennisinfrastructuur waarin de gezamenlijke opbouw en borging van kennis uit onderzoek en onderwijspraktijk centraal staat. Doelen van de samenwerking zijn een versterking van de onderzoeks- en verbetercultuur op scholen, een gezamenlijke aanpak van regionale vraagstukken. Belangrijk onderdeel van de kennisinfrastructuur is een monitor in het Limburgse onderwijs waarmee inzicht wordt verkregen in relevante aspecten (cognitief en niet-cognitief) van de onderwijsloopbaan van leerlingen vanaf groep 2 van de basisschool, via de middelbare school tot en met toetreding tot het vervolgonderwijs (mbo, hbo, wo).
Wat ga je doen?
Communicatie en relatiebeheer
Je bent het eerste aanspreekpunt voor de scholen die deelnemen aan de OML. Je bent verantwoordelijk voor de saMenwerking met de scholen en voor het organiseren en onderhouden van de kennisnetwerken binnen de OML. Concreet betekent dit:
Functie-eisen
Voor deze functie zijn we op zoek naar een kandidaat die vanuit aantoonbare werkervaring de brug kan slaan tussen onderzoek en onderwijspraktijk en van beide ’werelden’ de taal kent, hetgeen cruciaal is in deze functie. De ideale kandidaaat heeft/is:
Wat biedt de UM?
Als Onderzoeksmedewerker bij School of Business and Economics kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:
De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie klik hier
Universiteit Maastricht
Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?
Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.
In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.
De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.
Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.
Voor meer informatie over de UM klik hier
School of Business and Economics
De School of Business and Economics (SBE) is één van de zes faculteiten van Universiteit Maastricht. Onze missie is bij te dragen aan een betere wereld door maatschappelijke uitdagingen het hoofd te bieden middels het co-creëren van kennis en het ontwikkelen van teamspelers en leiders van de toekomst.
Bij SBE maak je onderdeel uit van de 1% business schools wereldwijd die Triple Crown is geaccrediteerd (EQUIS, AACSB en AMBA). Je bent onderdeel van een inspirerende, internationale omgeving waar leren en ontwikkelen prioriteit is.
Vakgroep/afdeling
Meer informatie over de afdeling is te vinden via https://www.maastrichtuniversity.nl/research/department-macro-international-and-labour-economics-mile
Nieuwsgierig?
Ben jij geïnteresseerd geraakt in deze mooie functie maar heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met prof. dr. Trudie Schils via t.schils@maastrichtuniversity.nl voor meer informatie. Heb je vragen over de procedure neem dan contact op met Manon Souren-Huppertz (recruiter) via manon.souren@maastrichtuniversity.nl
Solliciteren?
Of ben je al overtuigd en word jij onze nieuwe Onderzoeksmedewerker? Solliciteer dan nu, uiterlijk 15-01-2025, op deze functie.
Voeg aan je sollicitatie een CV, motivatiebrief, cijferlijst, contactgegevens van 2 referenten en publicatielijst toe.
De eerste sollicitatiegesprekken vinden bij voorkeur plaats direct na 15 januari 2025. De tweede gesprekken worden bij voorkeur gehouden voor eind januari 2025.
Een meeloopdag is onderdeel van de sollicitatieprocedure.
De vacature staat open voor interne- en externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.