Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Natuurkundig Ontwikkelaar

Werkgever:Maastricht University
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Voor Research Engineering zijn wij op zoek naar een Natuurkundig ontwikkelaar - afdeling IDEE, Universiteit Maastricht

De afdeling IDEE van de Universiteit Maastricht is een ingenieurspoel van circa dertig professionals sterk. IDEE verzorgt enerzijds eerstelijns onderhoud voor aangeschafte apparatuur van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) (Instrument Services) en ontwikkelt anderzijds innovatieve apparatuur voor onderzoeksdoeleinden (Research Engineering). Research Engineering ontwikkelt apparatuur voor verschillende gebieden binnen het onderzoek: hierbij kan gedacht worden aan apparatuur om metingen bij proefpersonen / patiënten uit te voeren. Enkele toepassingen zijn het meten van de stofwisseling of het herkennen van astma. Daarnaast wordt ook apparatuur ontwikkeld om de proces flow binnen laboratoria te automatiseren. Een derde zwaartepunt is Wearable Healthcare (draagbare sensoren en apps), waarin samen met clinici van het MUMC+ zorgconcepten ontwikkeld worden. De invulling van deze vacature heeft betrekking tot de recent goedgekeurde aanvraag bij NWO?TTW, met de titel “Non?invasive continuous gut microbial fermentation measurement for health and disease”, waarbij met de vakgroep Humane Biologie een nieuwe methode ontwikkeld wordt om de menselijke fermentatie in kaart te brengen (zie https://www.mumc.nl/actueel/nieuws/nieuwe-methode-gaat-menselijke-fermentatie-kaart-brengen). Uiterst gevoelige sensoren voor deze methode zullen geïmplementeerd worden in de bestaande testopstellingen van het Metabolic Research Unit Maastricht. Daarna zal de volledige opstelling getest en gevalideerd moeten worden, waarna humane studies van start gaan. Voor al deze gebieden is natuurkundige kennis een voorwaarde om tot een goed werkend instrument te komen. De volgende taken behoren tot de werkzaamheden van de ontwikkelaar:

  • Opstellen en uitvoeren van testen, zowel als verkenning van mogelijke technische oplossingen als van het uiteindelijke instrument;
  • Meet? en regeltechnieken;
  • Onderzoek naar fysische meetprincipes van sensoren;
  • Verwerken van ruwe data naar interpreteerbare data / signaalanalyse (Labview / Matlab);
  • Opstellen van gedegen ontwerpdocumentatie.

FUNCTIE-EISEN

Wij vragen: De medewerker heeft een proactieve houding en goede communicatieve vaardigheden. Hij/zij is analytisch, resultaatgericht en flexibel. Hij/zij denkt oplossingsgericht en “out of the box”:

  • Relevante opleiding op HBO / universitair niveau;
  • Heeft de hands?on mentaliteit passend bij een “kleine bedrijf” (MKB);
  • Hij/zij is onderdeel van ontwikkelteam en daarmee ook een teamspeler;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Houdt overzicht, denkt conceptueel, presenteert helder.

ARBEIDSVOORWAARDEN

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, met uitzicht op verlenging voor een jaar. Het betreft een fulltime dienstverband binnen het Faculteitsbureau van de Faculteit Health, Medicine & Life Sciences voor de duur van één jaar met uitzicht op verlenging. Salaris: schaal 7 – schaal 9 conform cao?NU, waarbij de hoogte van het salaris zal afhangen van de ervaring en achtergrond van de kandidaat. De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

WERKGEVER

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 20.000 studenten en 4.700 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience. Meer informatie op vindt u op www.maastrichtuniversity.nl

ADDITIONELE INFORMATIE

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Iwan de Jong en An Stevens via email info.idee@maastrichtuniversity.nl of tel. +31 43 3881371 Tevens kunt u onze website raadplegen: www.idee-mumc.nl Reageren op deze vacature kan door op de button "solliciteer nu" te klikken. U komt dan bij de sollicitatieprocedure.