Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Directeur Financiën & ICT

Werkgever:Limbourg & Partners
Plaats:Epen

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

U-center

U-center is een private derdelijns GGZ-instelling met Wtza vergunning die zich richt op de behandeling van complexe psychiatrische aandoeningen met name op het gebied van depressie, PTSS en angststoornissen, al of niet in combinatie met een verslavingscomponent. U-center biedt cliënten een 6 tot 7 weeks intensief klinisch programma met een 8 weeks ambulant na-traject gericht op het doorbreken van bestaande patronen en het aanleren van de juiste vaardigheden voor herstel. Hierbij wordt het steunsysteem van de cliënt betrokken.

Binnen U-center wordt gewerkt vanuit een integrale behandeling van co-morbiditeit, een unieke holistische aanpak binnen de GGZ. Binnen een periode van 13 tot 14 weken bereiken de cliënten de zogenaamde U-turn: het punt waarop echte verandering plaats kan vinden. Medewerkers dragen deze visie uit en werken hierin samen met cliënten, ketenpartners en andere betrokkenen. U-center gaat uit van het eigen vermogen van mensen en hun kracht in hun sociale verbanden en betrekken een ieder die daarbij nodig is. Het hulpaanbod van U-center is intensief waar nodig en licht waar mogelijk.

Het werkgebied van U-center betreft zowel verwijzingen uit geheel Nederland (U-center Nationaal) als Europa (U-center Internationaal). De twee klinieken van U-center zijn gelegen in de Limburgse heuvels, op loopafstand van elkaar, en hebben een capaciteit van respectievelijk 55 en 24 bedden. Beide klinieken bieden naast wetenschappelijk gevalideerde behandelmethoden en protocollen een behandelomgeving van hotelkwaliteit met comfortabele hotelfaciliteiten waaronder een uitstekend restaurant, zwembad, sauna, sportaccommodatie en hotelkamers. De behandelingen van U-center worden door cliënten zeer goed gewaardeerd.

Er werken rond de 200 medewerkers (140 fte) bij U-center. De organisatie heeft een omzet van circa € 17 miljoen. U-center wordt grotendeels gefinancierd door zorgverzekeraars, aangevuld met een eigen bijdrage voor diensten en faciliteiten die de kwalitatief hoogwaardige behandeling ondersteunen en versterken.

Voor U-center zijn wij op zoek naar een: Directeur Financiën & ICT, Strateeg met een hands on inzetbaarheid

Positie en rol Directeur Financiën & ICT

De Directeur Financiën & ICT streeft naar een gezond financieel rendement in lijn met de financiële doelstellingen zoals geformuleerd in het strategisch plan en de vastgestelde begroting. Je geeft mede vorm aan de strategische richting van de organisatie, in nauwe samenwerking met de algemeen directeur, aandeelhouders en RvC.

Je draagt zorg voor het ontwikkelen en optimaliseren van de financiële organisatie en de financiële prestaties van U-center. Dit vereist focus op verdere verbetering van financiële processen, systemen en structuren, evenals grondige analyses en begrip van onderliggende factoren om de financiële prestaties te verbeteren.

Als Directeur Financiën & ICT ben je het bedrijfseconomische geweten van de organisatie en je trekt dan ook intensief op met de algemeen directeur. Je bent verantwoordelijk voor de doorrekening van strategische plannen en voor het realiseren en verbeteren van budgetten, forecasts en liquiditeitsprognoses.

Naast finance, is een belangrijk onderdeel van je rol de primaire verantwoordelijkheid voor het ICT beleid en de uitvoering daarvan; het betreft beheer, infrastructuur (hard- en software), security en het continue verbeteren van ICT systemen en processen, met als doel de primaire processen voor de (zorg)medewerkers zo effectief en efficiënt mogelijk te maken. Verder draag jij zorg voor cybersecurity en in samenwerking met de bestuurssecretaris, HRen duaal managers voor het borgen van privacy en GDPR.

Specifieke aandachtsgebieden:

  • Draagt zorg voor de ontwikkeling van de juiste stuurinformatie en (door)ontwikkelt management rapportages o.b.v. KPI’s
  • Zorgt voor discipline in de organisatie, waarbij strak cash management, goede forecasting en budgetcontrole vanzelfsprekend zijn
  • Versterkt de organisatie met een krachtige, energieke en proactieve Business & Financial Controlling functie. Acteert als de business partner, de ‘challenger’, die kritisch de ontwikkeling en de implementatie van het strategisch plan bewaakt
  • Is mede verantwoordelijk voor het contracteren van nationale en internationale zorgverzekeraars
  • Bewaakt doelmatigheid en rechtmatigheid van de geleverde zorg, op basis van de registraties in het ECD (Elektronisch cliëntendossier = Medicore)
  • Is verantwoordelijk voor het ICT beleid en de uitvoering daarvan
  • Ontwikkelt binnen het Finance team de kennis, skills en professionaliteit m.b.t. ondersteuning van de business en brengt deze op een hoger niveau
  • Verzorgt regelmatige en volledige rapportage en analyse van (tussentijdse) resultaten aan aandeelhouders en banken
  • Zorgt voor integrale financiële planning, strategisch en operationeel
  • Is verantwoordelijk voor maand- en jaarafsluitingen
  • Optimaliseert processen, stroomlijnt de administratie
  • Onderhoudt relaties met aandeelhouders, banken, accountant en overige relevante partijen

Persoonlijkheid

Je bent een doelgerichte en vakinhoudelijk sterke directeur die op strategisch niveau meerwaarde biedt aan de algemeen directeur en indien nodig Raad van Commissarissen en aandeelhouders. Je combineert strategische oriëntatie en overzicht met sterke operationele interesse en betrokkenheid. Je krijgt energie van het werken in een organisatie met professionals en ziet mogelijkheden om ook in uitdagende situaties effectief en in verbinding te blijven staan met alle geledingen binnen de organisatie. Je hebt ambitie, visie en oog voor zowel proces als resultaat. Je bent integer, mens- en organisatiegericht, innovatief en communicatief sterk, je bent flexibel waar het kan en standvastig waar nodig. Verder ben je in staat om het overall financieel, control en ICT-beleid te bepalen, te overzien, af te stemmen en uit te dragen. Je bent zelfsturend en in staat om medewerkers binnen het team functioneel en inhoudelijk te begeleiden. Daarnaast ben jij in staat om jouw team en stakeholders mee te nemen in veranderingsprocessen en hen te motiveren voor verdere persoonlijke groei en ontwikkeling.

Opleiding en ervaring:

De ideale kandidaat beschikt over een afgeronde opleiding op WO-niveau (bijv. Accountancy of Finance & Control). Het is een pré als jij RA en/of RC bent opgeleid. Je hebt minimaal 10 jaar werkervaring, waarvan idealiter meerdere jaren in (eind)verantwoordelijke financiële posities. Je hebt bewezen ervaring met en kennis van financiële administratie en systemen, bedrijfsvoering en ICT. Je hebt ervaring met de (her)inrichting van AO/IC. Bekendheid met de zorg en contacten met zorgverzekeraars zijn een pré.

Je bent bewezen succesvol in het begeleiden van organisaties in transitie met financieel uitdagende situaties en in dat kader ook met cash forecasting. Je bent datadriven en kan dit ook vertalen naar ICT- en controlebeleid. Werken in een omgeving met veel stakeholders is jou niet onbekend.

Wat biedt U-center?

Alles wat je maar van een verantwoordelijke en uitdagende Directie positie mag verwachten! Ertoe doen! Een strategische positie waar jij ook hands-on je bijdrage zult leveren. De GGZ-Cao biedt een heel scala aan mogelijkheden op gebied van ontwikkeling, beloning en balans. De standplaats van de functie is Epen (Zuid Limburg).

Interesse?

Limbourg & Partners verzorgt voor U-center de Werving & Selectie van deze procedure. Voor meer informatie over de positie en de procedure kun je contact opnemen met Marnix Postma (Managing Consultant), 06-3322 5618 of Jacco Kempen (Managing Director), 06-2063 4950 Wil je direct reageren dan zien we jouw CV met een korte motivatie graag tegemoet voor vrijdag 24 juni. De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern opengesteld.