Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Afdelingshoofd dag- en nachtopvang

Werkgever:Leger Des Heils
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Deins jij niet terug voor uitdagingen en trek jij het team overal doorheen? Het Leger des Heils is voor de dag- en nachtopvang in Maastricht op zoek naar een Afdelingshoofd die zijn of haar mannetje staat en de drive heeft om zowel de cliënten als medewerkers door een onstuimige zee van veranderingen te leiden. Gezien alle ontwikkelingen weten we niet waarheen onze locatie zal verhuizen en of de huidige inrichting van de dag- en nachtvang nog op de schop gaat. Natuurlijk zorgt dat voor onzekerheid onder onze cliënten en medewerkers. Ben jij dus die stabiele factor en beschik jij over de juiste leidinggevende capaciteiten? Dan ben jij wellicht ons nieuwe Afdelingshoofd!

Wat ga je doen?

Onze dag- en nachtopvang in Maastricht vangt mannen en vrouwen uit de regio op, die nergens anders terecht kunnen. Zij hebben te maken met dak- en thuisloosheid, vaak gecombineerd met een verslaving, LVB, psychiatrische klachten, etc. Op de werkvloer is het vaak hectisch en er escaleert wel eens een situatie. Als Afdelingshoofd coach je medewerkers en instrueer en inspireer je hen om de cliënten zo goed mogelijk te ondersteunen. Ook ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, zoals administratie en overleggen. Je blik is niet alleen intern gericht, maar je zoekt en onderhoudt ook de verbinding met andere (zorg)partners in het netwerk. Zo ligt bijvoorbeeld het persoonlijk begeleiderschap bij diverse (interne en externe) partners. Dat maakt onderlinge samenwerking en afstemming van groot belang. Op die manier kunnen we bijvoorbeeld overlast in de wijk verminderen en cliënten beter laten uitstromen naar andere zorgaanbieders. Jouw rol en proactieve houding zijn daarin van cruciaal belang.

Niet alleen onze cliënten zijn bijzonder – ook onze situatie rondom Covid-19 is bijzonder. Onze formele locatie is De Singel aan de Statensingel in Maastricht. Vanwege de Corona-maatregelen zijn wij verhuisd naar locatie Overmaze aan de Willem Alexanderweg. Dit is slechts een tijdelijke situatie: zodra de 1,5 meter-maatregel afgeschaft wordt, gaan we terug naar De Singel. Tenzij er een andere locatie beschikbaar is. Helaas sluit De Singel onvoldoende aan op de huidige wensen en behoeften. Zeker gezien de ontwikkelingen met de gemeente richting meer kleinschalige opvang, zoals beter bij deze tijd past. Daarom zoeken wij in gezamenlijkheid met gemeente Maastricht naar een nieuwe locatie voor de opnieuw in te richten dag- en nachtopvang. Als daar een beslissing over genomen wordt, zal dat ook een aanpassing betekenen in de manier waarop wij onze cliënten begeleiden. Je kunt je voorstellen dat die onzekerheid en onduidelijkheid extra steun en begeleiding van jou vraagt richting het team. Jij managet de verwachtingen en wordt de stabiele factor voor het team en onze doelgroep. Na de verhuizing(en) naar de vervolg locatie blijft er meer energie over om te investeren in langdurige oplossingen: samen met het team bouw je dan aan de volgende stap in hoogwaardige zorg en begeleiding.

Dit ben jij

Onze ideale kandidaat heeft:

  • ervaring als leidinggevende binnen de zorg (dat is nodig in de huidige, complexe situatie)
  • bij voorkeur specifieke ervaring met verslaving, dak- en thuisloosheid, psychiatrie en/of LVB
  • een Hbo-diploma in het sociale domein (Social Work, MWD, SPH, Hbo-V, etc)
  • idealiter ter aanvulling een managementopleiding afgerond
  • daadkracht: je durft beslissingen te nemen
  • stevige schoenen: we werken met een pittige doelgroep
  • Je bent christen en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit

Dit bieden wij

In jouw nieuwe uitdaging als Afdelingshoofd dag- en nachtopvang Maastricht kun je rekenen op:

  • een contract voor 32 uur per week
  • een interessante uitdaging, met veel dynamiek en afwisseling
  • een overeenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast contract
  • een prima salaris in schaal 10 van de cao Sociaal Werk (€3.221 - €4.830 o.b.v. 36 uur per week)
  • een Individueel Keuzebudget, loopbaanbudget voor je duurzame inzetbaarheid en een prima pensioen via PFZW

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.

Onze dag- en nachtopvang (DNO) in Maastricht vangt mensen op, die te maken hebben met dak- en thuisloosheid, vaak gecombineerd met een verslaving, LVB, psychiatrische klachten, etc. Als mensen nergens anders meer terecht kunnen, dan zijn ze bij ons welkom voor nieuwe kansen. We leggen graag persoonlijk contact om te zien wat er in hun leven speelt en hoe wij mogelijk een helpende hand zouden kunnen zijn. We worden er blij van als iemand via ons een passende zorgoplossing vindt.

Interesse en contact

Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat hebben gevonden, dus wacht niet te lang met reageren. Je kunt reageren via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures. Eerst meer weten? Bel met Diana van Dijk (regiomanager Limburg) via 06-25765065 voor meer informatie over de functie. Meer weten over de procedure? Bel met Kenneth Ottenhoff (Recruiter) via 06 – 15162110 voor informatie over de procedure. Tijdens de procedure loop je een dagdeel mee op onze dag- en nachtopvang om kennis te maken met onze locatie, de cliënten en ons team.

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Acquisitie? Nee, bedankt!