Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Medewerker Rechtmatigheid en AO/IC

Werkgever:Gemeente Valkenburg aan de Geul
Plaats:Valkenburg

De gemeente Valkenburg aan de Geul is een kleine dynamische gemeente met grote opgaven. Met een inwonersaantal van nog geen 17.000 inwoners behoren wij tot de kleinere gemeenten in het land. Dit vormt een groot contrast met het aantal bezoekers dat jaarlijks naar onze gemeente komt. Met meer dan 1 miljoen overnachtingen en een veelvoud aan dagtoeristen kennen wij een dynamiek die niet te vergelijken is met andere gemeenten van vergelijkbare omvang. Dit zorgt voor een uitdagend takenpakket voor onze medewerkers. Binnen de prettige, informele werkomgeving van onze organisatie zoeken wij momenteel een medewerker Rechtmatigheid en AO/IC.

Plek binnen de organisatie

Je gaat aan de slag bij de afdeling Financiën. De afdeling bestaat momenteel uit 8 ambtelijke medewerkers en enkele interim medewerkers. De afdeling Financiën ondersteunt de organisatie op het gebied van Planning & Control (begroting, jaarrekening en tussentijdse rapportages), financieel advies, Inkoop & Aanbesteding, financiële administratie, gemeentelijke belastingen en Rechtmatigheid. Daarnaast dragen wij zorg voor de afstemming met de accountant voor de interim-en jaarrekeningcontroles.

Met betrekking tot de rechtmatigheidsverantwoording door het college heeft onze organisatie een visiedocument vastgesteld, een interne controleplan opgesteld en dit verder uitgewerkt in werkprogramma’s voor de betreffende processen. Daarnaast is de softwarematige ondersteuning met behulp van Key2Control ingeregeld. Voor de uitvoerende werkzaamheden op het gebied van rechtmatigheid en AO/IC zoeken wij momenteel een nieuwe collega.

Wie ben jij en wat vraagt de functie specifiek van jou?

Je hebt ervaring met het uitvoeren van procesmatige controles op het gebied van de administratieve organisatie en interne controle. Je bent in staat om de interim-controle vanuit de accountant procesmatig te begeleiden en steekt ook zelf de handen uit de mouwen om de benodigde gegevens aan te leveren. Hierbij zoek je de samenwerking op met je collega’s van de financiële administratie om de werkvoorraad te verdelen. De uitgevoerde controles per proces weet je om te zetten naar rapportages en adviezen voor de betrokken afdelingen en collega’s.

Je gaat de organisatie ondersteunen om procesmatig werken in de praktijk te borgen. In jouw advisering vind je een goede balans tussen de theoretische opzet van processen en de mogelijkheden binnen de organisatie. Aan de procesverantwoordelijke collega’s binnen de verschillende afdelingen kun je uitleggen hoe die verantwoordelijkheid, vanuit de invalshoek van rechtmatigheid en AO/IC, ingevuld kan worden. Een van de processen waar wij concreet mee aan de slag willen is het borgen van contractmanagement, op basis van een decentrale uitvoering. Jouw rol hierin wordt ondersteunend en bewakend.

Je bent in staat om zelfstandig werkzaamheden uit te voeren. Op basis van het visiedocument, het IC-plan, de werkprogramma’s en jouw eerdere ervaring weet je wat er van jou verwacht wordt. Je bent nauwkeurig met een verantwoordelijkheidsgevoel voor resultaat. Relevante werkervaring op het gebied van AO/IC is een vereiste, ervaring binnen een gemeentelijke organisatie is een pré.

Dit kun je verwachten

  • Een kleine organisatie met ongeveer 130 gedreven medewerkers. Een platte organisatie met een gemeentesecretaris en afdelingshoofden. Er is een informele sfeer, je loopt makkelijk bij elkaar binnen.
  • Werktijden zijn in overleg. Er wordt meer gewerkt als er meer werk is en andersom. Tegelijkertijd wordt invulling gegeven aan de wens van tijd en plaats onafhankelijk willen werken en de werktijden flexibel afstemmen op jou privé-situatie.
  • Een maandsalaris al naar gelang je ervaring van minimaal € 3317,- en maximaal € 4752,- bruto bij 36 uur per week, schaal 9 cao gemeenten.
  • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% bovenop het maandsalaris. Dit is een vrij besteedbaar budget waarmee je maandelijks flexibel keuzes maakt over hoe en wanneer je het budget inzet.
  • Ruime fiscale uitruil mogelijkheden, zoals €2000,- voor een fiets, € 500,- voor een sportabonnement en € 750,- voor verduurzaming van je woning.
  • Een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer die gericht is het stimuleren van duurzaam reizen, met onder andere een volledige vergoeding van het reizen per OV en € 0,23 netto als je met de fiets naar het werk komt. Mocht je toch met de auto willen komen, dan is de vergoeding € 0,14 netto.
  • Een iPhone en iPad die je ook privé mag gebruiken; je ontvangt een vaste vergoeding voor het inrichten van je thuiswerkplek.
  • Het betreft een structurele functieplaats. Je start met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van één jaar en als het van beiden kanten goed past, wordt het een vast contract.
  • Binding met collega’s; regelmatig is er een gezamenlijke inspiratielunch voor alle medewerkers; er worden borrels en uitjes georganiseerd en je gaat na de start een hele dag op pad met andere nieuwe collega’s om elkaar én de gemeente te leren kennen.

Interesse?

Bij interesse kun je online solliciteren (korte motivatiebrief en CV) via onderstaande link. Binnen drie werkdagen na het sluiten van de vacature mag je op een reactie rekenen.

Voor je agenda: de gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 27 mei.

Meer weten?

Wij informeren je graag uitgebreider over de functie. Aarzel niet om contact op te nemen met Mat van Delden, concerncontroller/afdelingshoofd Financiën. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Ronald Wetzels, adviseur HR. Beide zijn te bereiken via telefoonnummer 14043