Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Integraal Toezichthouder Omgevingsrecht Bouwen (36u)

Werkgever:Gemeente Valkenburg aan de Geul
Plaats:Valkenburg

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wie zijn we?

Met een inwonersaantal van nog geen 17.000 inwoners behoort Valkenburg aan de Geul bij de kleinere gemeenten van het land. Dit staat in schril contrast met het aantal bezoekers dat jaarlijks naar onze gemeente komt. Met meer dan 1 miljoen overnachtingen en een veelvoud aan dagbezoeken kennen wij een dynamiek die niet te vergelijken is met andere gemeenten van vergelijkbare omvang. Dit zorgt voor een uitdagend takenpakket voor onze medewerkers.

We maken niet alleen mooie plannen, we voeren ze ook uit. De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft een uniek ambtelijk apparaat: gewend om mee te denken met inwoners en ondernemers, korte lijnen met collega’s, en bestuur, hoog ambitieniveau en altijd resultaatgericht.

Plek binnen de organisatie

Als toezichthouder werk je binnen de afdeling Veiligheid Toezicht en Handhaving. Deze afdeling bestaat uit een vijftiental medewerkers. Zij zetten zich in voor het bevorderen van de veiligheid en leefbaarheid door professioneel toezicht te houden en handhavend op te treden bij het niet naleven van wet- en regelgeving. Hierbij wordt nauw samengewerkt tussen collega’s binnen de eigen afdeling en van de afdeling Vergunningen.

Samen met je collega’s (vergunningverleners, toezichthouders en juristen) ben jij verantwoordelijk voor de bouw- en brandveiligheid in onze gemeente. Je gaat graag om met mensen, denkt in oplossingen en samenwerking en kan een goed gesprek voeren.

Je bent in deze rol vaak te vinden op de bouwplaats, in de buurt van bestaande bouw of nieuwbouw. Ook ben je in gesprek met aannemers, bedrijven en inwoners. Je bent druk met het onderhouden van je netwerk en hebt oog voor ieders belangen. Je houdt toezicht op de ruimte en de kwaliteit van het gebied.

Wat ga doen

Als toezichthouder controleer je of volgens de verleende vergunningen en gebruiksmeldingen wordt gehandeld. Hierbij zie je onder meer toe op een correcte toepassing van het Bouwbesluit en de planregels van de geldende bestemmingsplannen (of omgevingsplannen). Dit toezichthouden gebeurt vaak in overleg en samenspraak met collega’s. Het betekent vooral dat je samen met onze klant, ondernemers en andere gebruikers van panden binnen de gemeente Valkenburg aan de Geul, komt tot een goede en veilige oplossing. Het doel is om samen het gebruik van panden goed te regelen. Brandveiligheid is daarbij uiteraard essentieel, zeker voor je klant. De communicatie met je klant is divers. Dit kan in persoon tijdens een bezoek, maar ook via telefoon of per email. Jij weet – in dialoog – om de bedoeling of wetgeving duidelijk te maken of goed uit te leggen waarom er bepaalde regels zijn of gehandhaafd wordt.

Je bezoekt locaties, rapporteert de bevindingen en legt ze vast in een geautomatiseerd systeem. Je bent verantwoordelijk voor de eerste correspondentie en het op orde houden van het dossier. En je voert hercontroles uit om te kijken of de gemaakte afspraken dan wel gewenste maatregelen zijn uitgevoerd. Tijdens een controlebezoek kun je de gebruikers de regels goed uitleggen. Je werkt regelmatig samen met collega’s binnen en buiten de gemeente aan verschillende projecten.

Daarnaast lever je een bijdrage aan het opstellen van beleid binnen jouw vakgebied.

Wie ben je

Wij zoeken iemand die uitblinkt in enthousiasme, prioriteiten kan stellen, flexibel en stressbestendig is en kennis heeft van (bouw- en brand)veiligheid en geldende wet- en regelgeving. Kennis van asbest is een pré. Je hebt oog voor wederzijdse belangen, het liefst met ervaring met bestuurlijk-politieke processen en verhoudingen. Jij bent iemand die in staat is het om het “ja, mits”-principe te hanteren en nadrukkelijk zoekt naar de ruimte binnen de regels. Je bent benaderbaar, durft een afwijkende mening te hebben, maar brengt dit met tact en overtuigingskracht.

Dit bieden wij jou!

Bij ons vind je een informele werkomgeving met flexibele werktijden en thuiswerk mogelijkheden die jou stimuleert in het volgen van opleidingen en coacht in persoonlijke ontwikkeling. Verder kun je extra vrije uren opbouwen door de ene week meer te werken en de andere week een vrije middag te nemen. Wij bieden een functie op basis van 32 tot 36 uur. Het salaris wordt ingepast in aanloopschaal 9, maximaal € 4208,- bruto, afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% bovenop je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals het kopen van extra vrije dagen. Je kunt zelf kiezen wanneer je het IKB laat uitbetalen. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de CAO gemeenten. Het betreft een arbeidsovereenkomst, zonder proeftijd voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren wordt dit omgezet in een vast dienstverband.

Selectieprocedure

De eerste selectiegesprekken vinden plaats in de week van 18 juli 2022 . Een assessment kan ondersteunend worden ingezet om de mate waarin functie-, en organisatiecompetenties (in potentie) aanwezig zijn, verder te ontwikkelen.

Interesse?

Bij interesse kun je online solliciteren (korte motivatiebrief en CV) via onderstaande link uiterlijk op 10 juli .

Meer weten?

Voor vragen kan contact worden opgenomen met Harriët Eggengoor (interim afdelingshoofd VTH), tel.14-043.