Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Administratief medewerker Griffie

Werkgever:Gemeente Valkenburg aan de Geul
Plaats:Valkenburg

Welkom bij de gemeente Valkenburg aan de Geul!

We zoeken een administratief medewerker bij de raadsgriffie!

Hoe ziet onze gemeente eruit?

Een bruisende gemeente in het hart van Zuid-Limburg met heel wat meer activiteiten en uitdagingen dan getalsmatig het inwonertal van circa 16.400 doet vermoeden. Een uitnodigend toeristencentrum waar per jaar circa 1,1 miljoen overnachtingen worden geregistreerd en nog eens een veelvoud van dat aantal dagjesmensen met genoegen verblijft.

Hoe ziet ons bestuur eruit?

De gemeenteraad van Valkenburg aan de Geul bestaande uit 17 raadsleden en daarnaast de ondersteunende burgerleden (maximaal 45 personen) rekenen bij hun veelzijdige werk dan ook op de raadsgriffie.

De raadsgriffie adviseert en ondersteunt de gemeenteraad in alle taken en is de schakel tussen gemeenteraad, het college (bestaande uit burgemeester en vier wethouders) en de ambtelijke organisatie (circa 110 fte). De raadsgriffie is ook het aanspreekpunt voor inwoners met vragen over het werk van de gemeenteraad.

Waar kom je te werken?

Bij de raadsgriffie werk je in een klein team waar op een open en informele manier wordt samengewerkt en waar werkplezier en communicatie bovenaan staan. Het huidige team bestaat uit de raadsgriffier en de commissiegriffier (tevens plv. griffier). Een klein team in omvang maar onafhankelijk samenwerkend met de hele organisatie om ervoor te zorgen dat de gemeenteraad zo goed mogelijk kan functioneren.

Ter versterking van dit team zoeken we een administratief medewerker met ondersteunende en meedenkende kwaliteiten.

Wat ga je doen?

Verantwoordelijkheid dragen voor uitvoering secretariële werkzaamheden en ondersteuning griffieteam bij de volgende onderdelen:

  • Verwerken en beheren post- analoog maar voornamelijk digitaal.
  • Agendabeheer voor afdeling en raad voor vergaderingen en raadsactiviteiten.
  • Voorbereiding agenda’s en vergaderingen.
  • Ordenen informatiestroom.
  • Beheer raadsinformatiesysteem.
  • Verslaglegging bijeenkomsten.
Wat heb je in huis?
  • Je hebt minimaal een MBO 4 denk- en werkniveau.
  • Ervaring in administratieve ondersteuning en kennis van digitale ondersteuningssystemen.
  • Je staat open voor het werken in een politieke en bestuurlijke omgeving. Kennis van werking gemeente besturen is een voordeel.
  • Betrouwbaarheid, integriteit, omgevingsbewustzijn en inlevingsvermogen, vaardigheid in woord en schrift van de Nederlandse taal, luister- en doorvraag vermogen: analytische toets, accuraatheid en zorgvuldigheid en flexibiliteit zijn belangrijk.
Dit kun je verwachten
  • Er is een informele sfeer, je loopt makkelijk bij elkaar binnen.
  • Werktijden zijn in overleg en ook te spreiden over meerdere dagen. Binnen het team is het van belang om de ondersteuning voor de raad zo breed mogelijk in de werkweek in te vullen zodat werktijden in overleg ook in de avonduren kunnen zijn. Thuiswerk behoort (gedeeltelijk) ook tot de mogelijkheden.
  • Een maandsalaris al naar gelang je ervaring van minimaal € 1.333,- en maximaal € 1.892,- bruto bij 18 uur per week, schaal 7 cao gemeenten.
  • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% bovenop het maandsalaris. Dit is een vrij besteedbaar budget waarmee je maandelijks flexibel keuzes maakt over hoe en wanneer je het budget inzet.
  • Ruime fiscale uitruil mogelijkheden, zoals € 2000,- voor een fiets, € 500,- voor een sportabonnement en € 750,- voor verduurzaming van je woning.
  • Een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer die gericht is het stimuleren van duurzaam reizen, met onder andere een volledige vergoeding van het reizen per OV en € 0,23 netto als je met de fiets naar het werk komt.
  • Een iPhone en iPad die je ook privé mag gebruiken; je ontvangt een vaste vergoeding voor het inrichten van je thuiswerkplek.
  • Het betreft een structurele functieplaats. Je start met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van één jaar en als het van beiden kanten goed past, wordt het een vast contract.
  • Binding met collega’s; regelmatig is er een gezamenlijke inspiratielunch voor alle medewerkers; er worden borrels en uitjes georganiseerd en je gaat na de start een hele dag op pad met andere nieuwe collega’s om elkaar én de gemeente te leren kennen.
Interesse?

Bij interesse kun je online solliciteren (korte motivatiebrief en CV) via onderstaande link. Binnen drie werkdagen na het sluiten van de vacature mag je op een reactie rekenen.

Voor je agenda: de gesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 29 mei en vrijdag 31 mei.

In een eerste gesprek willen wij met je kennismaken, horen wat je persoonlijke beweegredenen zijn om te solliciteren op deze functie en wie jij bent als persoon. In een eventueel tweede gesprek zullen we dieper ingaan op de inhoud van de functie.

Meer weten?

Wij informeren je graag uitgebreider over de functie. Aarzel niet om contact op te nemen met onze raadsgriffier Jos Pluijmen (mevr./ telefoonnummer 04360 99331). Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Ronald Wetzels, adviseur HR (telefoonnummer 14043).