Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Parttime ADL-assistent (helpende)

Werkgever:Fokus
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Parttime ADL-assistenten (helpenden) in Maastricht

in alle Fokusprojecten in Maastricht

Wie zoeken we?

Taakomschrijving

Voor onze locaties in Maastricht zijn wij op zoek naar ADL-assistenten voor 20 tot 80 uur per maand (gemiddeld 5 tot 18 uur per week). Je bent inzetbaar voor alle voorkomende diensten (dag, avond en weekend). Van nachtdiensten is zeer incidenteel sprake (in verband met een vaste nachtploeg). Ben je op zoek naar een bijbaan en wil je graag alleen in de weekenden werken? Dan nodigen we je ook uit om te solliciteren. Als ADL-assistent zorg jij er mede voor dat mensen met een fysieke beperking de kans krijgen om een zo normaal mogelijk leven te leiden. Fokus ondersteunt hen bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) in hun eigen, aangepaste woning. Het bijzondere is dat de cliënt deze ADL-assistentie 24 uur per dag en zeven dagen per week kan oproepen, op het moment dat hij of zij dat nodig heeft. De cliënt behoudt hierbij de regie en bepaalt wanneer, waarbij en hoe de assistentie wordt verleend. Onze cliënten zijn een afspiegeling van de maatschappij; mannen en vrouwen, jong en oud. Sommigen zijn alleenstaand, anderen wonen met hun partner, gezin en/of huisdieren. De werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • Ondersteuning bij eten en drinken.
  • Assistentie bij bijvoorbeeld wassen, toiletgang, aan- of uitkleden en/of verplaatsingen.
  • Eenvoudige verpleegtechnische assistentie (EVA), bijvoorbeeld ondersteuning bij uitscheiding, sondevoeding en beademingszorg.

Wil je meer informatie over de functie? Klik dan hier.

Manon van den Heuvel woont in een aangepaste woning met assistentie van Fokus. Ze heeft een vlog gemaakt over haar ochtendroutine met Fokus, die een goed beeld geeft van ons concept. Scroll naar beneden om het fimpje te bekijken.

Fokus vraagt

  • Je wilt parttime werken en bent flexibel inzetbaar.
  • Je kunt werken volgens het Fokusconcept. De cliënt bepaalt altijd het tempo en de volgorde van de assistentie.
  • Je kunt goed jouw eigen grenzen aangeven, zowel naar cliënten als naar collega’s.
  • Je bent fysiek fit, in verband met de fysiek belastende werkzaamheden.
  • Jouw sociale vaardigheden zijn goed en je werkt graag met en voor mensen.
  • Een opleiding of achtergrond in de zorg is geen vereiste voor de functie. Wij bieden een interne opleiding aan tot ADL-assistent. Klik hier voor meer informatie over scholing en ontwikkeling.
Fokus biedt

Als ADL-assistent heb je een afwisselende parttime baan waarbij je echt iets voor een ander kunt betekenen. Je werkt in een team en hebt veel contact met collega’s en cliënten. Je ziet veel verschillende cliënten en krijgt daarom met alle aspecten van het werk te maken.

  • Een contract van één jaar met uitzicht op een vast contract.
  • Ontwikkelingsmogelijkheden: in het eerste jaar van jouw dienstverband krijg je een interne opleiding tot ADL-assistent. Op termijn kun je eventueel ook een BBL-opleiding volgen.
  • Een startsalaris volgens Fokus cao tussen €11,92 en €15,93 bruto per uur. Inschaling op basis van het aantal jaren relevante werkervaring.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Klik hier voor onze cao.
Interesse?

Heb je het filmpje van Manon bekeken en spreekt de functie jou aan? Solliciteer dan via het online sollicitatieformulier. We zijn benieuwd naar wat jou motiveert en waarom jij jezelf geschikt acht voor de functie.

Bij voldoende geschikte sollicitanten kunnen we de vacature eerder sluiten.

Meer informatie

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met een medewerker van de afdeling HR. T 050 - 52 17 200 E werken@fokuswonen.nl

Solliciteren kan via onderstaande solliciteerknop. Vacaturenummer: v20.0129