Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Teamleider Huishoudelijke Zorg

Werkgever:Envida
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Hier ga je werken:

Ben jij een gedreven leider die toe is aan een nieuwe stap? Bij Envida is de Teamleider Huishoudelijke Zorg de spil tussen cliënt, medewerker en organisatie en maak jij samen met de collega’s in de regio de transitie naar toekomstbestendige zorg mogelijk.

De uitdaging De wijkzorg van Envida bestaat uit Huishoudelijke Zorg (900 medewerkers) en Wijkverpleging (740 medewerkers), tezamen verantwoordelijk voor de zorg aan ruim 6.000 cliënten in het werkgebied Maastricht/Heuvelland. Met de groeiende zorgvraag en toenemende personele krapte, nemen ook de uitdagingen in de wijk toe. Envida neemt deze uitdagingen serieus en ontwikkelt (samen met ketenpartners) proactief nieuwe initiatieven om de zorg toekomstbestendig te maken. Denk hierbij aan woonzorgzones, multifunctionele teams Zorg & Welzijn en preventieprogramma’s. Om al deze uitdagingen het hoofd te bieden is de wijkzorg flink in beweging: professionals werken steeds meer samen, waarbij wijkgerichtheid hand in hand gaat met overstijgende capaciteitsvraagstukken, om uiteindelijk de zorgvraag zo passend mogelijk te beantwoorden. Binnen de 6 regio’s in de wijkzorg werken wijkverpleegkundigen en teamleiders Huishoudelijke Zorg steeds intensiever samen om de zorg voor cliënten én de werkomgeving voor onze medewerkers zo optimaal mogelijk te organiseren. We zijn op zoek naar kandidaten voor de functie van Teamleider Huishoudelijke Zorg, die het voortouw willen pakken in deze uitdagende transitie van de wijkzorg.

Dit ga je doen:

Bij Envida staan onze medewerkers Huishoudelijke Zorg dagelijks klaar om het leven van onze cliënten te ondersteunen zodat zij zolang als mogelijk in een schoon huis, thuis kunnen blijven wonen. De zorgvraag wordt geïndiceerd vanuit de WmO of vanuit een Volledig Pakket Thuis uit de WLZ en richt zich naast een schone en veilige woonomgeving ook op een stuk welzijn voor cliënten. In de veelzijdige rol van Teamleider Huishoudelijke Zorg geef je leiding aan een toegewijd team van huishoudelijke zorgmedewerkers en fungeer je als hun eerste aanspreekpunt. Je taken omvatten onder andere:

  • Ontwikkeling van huishoudelijke zorg: Je speelt een actieve rol in het ontwikkelen van huishoudelijke zorg in relatie tot maatschappelijke ontwikkelingen. Dit betekent dat je op de hoogte blijft van trends en veranderingen in de zorgsector en deze vertaalt naar verbeteringen in onze dienstverlening. Je denkt mee over innovatieve oplossingen en draagt bij aan de implementatie ervan, zodat Envida voorop blijft lopen in de huishoudelijke zorg.
  • Coachen, stimuleren en enthousiasmeren van je medewerkers: Jij bent de drijvende kracht achter je team, als peoplemanager organiseer je werkoverleggen en voer je verzuim- en aandachtgesprekken.
  • Oplossen van problemen: Je lost operationele knelpunten op cliënt- en medewerkersvlak op en stuurt de planningsondersteuner aan voor een efficiënte planning.
  • Afleggen van huisbezoeken: Je gaat op huisbezoek bij nieuwe cliënten en bij evaluaties en fungeert als vraagbaak en aanspreekpunt voor je cliënten.
  • Deelname aan ketenoverleggen: Je maakt deel uit van het regionale wijkzorgteam en zorgt samen met de wijkverpleegkundigen, de casemanagers dementie en de zorgadviseurs voor een optimale capaciteitsplanning, doorgroeimogelijkheden voor de medewerkers en passende zorg aan alle cliënten.
  • Uitvoeren van administratie en controles: Je verricht diverse administratieve werkzaamheden en voert controles uit die gerelateerd zijn aan je functie.
  • Be- en afhandelen van klachten: Je behandelt klachten van zowel cliënten als medewerkers en rapporteert hierover aan de manager Huishoudelijke Zorg.

Wij zijn een match als:

  • Opleiding en ervaring: Je beschikt over een werk-/denkniveau op HBO-niveau en hebt ervaring als leidinggevende. Je weet medewerkers te motiveren, stimuleren en coachen.
  • Persoonlijke competenties: Je hebt een dienstverlenende en empathische houding, werkt zelfstandig en kunt goed prioriteiten stellen. Je bent resultaatgericht en hebt een groot verandervermogen, waarbij daadkracht, boerenverstand en creativiteit jou niet vreemd zijn. Je bent communicatief sterk in zowel woord als geschrift. Hectiek en stress zie je als een uitdaging en niet als een belemmering.
  • Zorgachtergrond: Een achtergrond in de zorg is niet persé noodzakelijk. Het is een pré als je bekend bent met financieringsvormen in de thuiszorg zoals WMO en WLZ.
  • Beschikbaarheid: Je bent 28-36 uur per week beschikbaar.

Dit mag je van Envida verwachten:

  • Een marktconform salaris (FWG 55 met een salaris tussen de €3.256, 53 en €4.906,49 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek);
  • Geplande salarisverhoging: 2,5% in oktober 2024;
  • 8% vakantiegeld, 8,33% eindejaarsuitkering;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een interessante fietsregeling en een gratis lidmaatschap van de Ledenservice. Dankzij dit lidmaatschap krijg je kortingen bij o.a. Thermae 2000 en GaiaZOO;
  • De mogelijkheid om deel te nemen aan tal van activiteiten die georganiseerd worden door de actieve ontspanningscommissie van Envida;
  • Een dynamische werkomgeving met veel ruimte voor eigen inbreng (sterker nog, dit waarderen en stimuleren wij);
  • Een werkgever waar leren en ontwikkelen hoog in het vaandel staat; er zijn volop mogelijkheden voor professionele groei en (bij)scholing;
  • De kans om van betekenis te zijn voor onze cliënten en om bij te dragen aan de zorg van morgen.
Interesse gewekt?

Solliciteer dan direct door te klikken op de sollicitatiebutton. We zien je cv en motivatiebrief graag tegemoet! Je kan reageren tot 9 augustus. Een ontwikkelassessment maakt deel uit van de procedure. Vragen of verdere informatie? Neem dan gerust contact op met onze recruiter via e-mail: werken@envida.nl of telefoonnummer: 043-6314008. Vergeet hierbij niet het vacaturenummer 206986 te vermelden. Voor informatie over Envida verwijzen we je graag naar onze website www.envida.nl