Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Casemanager Dementie

Werkgever:Envida
Plaats:Maastricht

Casemanager Dementie

Casemanager Dementie

Het team van casemanagers in Maastricht en Heuvelland is op zoek naar een nieuwe collega in het gebied Heuvelland. Ben jij die betrokken en ambitieuze collega die de beste zorg aan mensen met dementie en hun naasten voor op stelt? Dan zoeken wij jou. Met jouw professionele toewijding zorg jij er samen met dit team voor dat mensen met dementie zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, op de manier waarop zij dat willen en met een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Wanneer het echt niet langer mogelijk is, dan wordt naar een passende woonomgeving gezocht.

De functie:

De functie:

Wij bieden:

Een uitdagende functie. Je verricht je werkzaamheden onder verantwoordelijkheid van de deelnemende partijen (de stuurgroep) van het ketenzorgprogramma dementie en legt verantwoording af aan de ketenregisseur. Je komt in dienst van Envida. De functie is ingeschaald in FWG 50 van CAO VVT.

De functie:

Als casemanager dementie biedt je langdurige begeleiding gericht op zowel de persoon met dementie als op zijn/haar familie en andere mantelzorgers. Daarbij zet jij jouw kennis en kundigheid niet alleen in op de ziekte, maar vooral op de gevolgen daarvan voor het dagelijks leven. Met verstand van zaken begeleid en ondersteun je de cliënt en zijn familie gedurende het hele traject thuis. Jij werkt samen in de keten met thuiszorg, verpleeghuizen, verwijzers (huisartsen), GGZ en ziekenhuis.

Je stelt de cliënt centraal en neemt voor wat betreft de inhoudelijke taken een onafhankelijke positie in ten opzichte van de participerende organisaties. Je bent verantwoordelijk voor het actief volgen en begeleiden van de cliënt en zijn naaste omgeving. Je organiseert en coördineert de noodzakelijke ondersteuning voor cliënt en mantelzorger(s) en je spreekt zorgverleners aan op hun rol en verantwoordelijkheden binnen het traject.