Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Administratief medewerker team Familie en Jeugd

Werkgever:De Rechtspraak
Plaats:Roermond

Uitgerust van je vakantie terug, nagedacht over hoe het zou zijn om ergens anders te werken en vastberaden om te solliciteren? Ben jij op zoek naar een nieuwe administratieve uitdagende functie? Kijk dan eens wat wij voor jou kunnen betekenen. Wij bieden je een afwisselende functie, leuke collega’s, een informele sfeer, goede arbeidsvoorwaarden en dat bij een unieke werkgever. Deze vacature is op tijdelijke basis, maar in ieder geval voor 1 jaar.

Hoe ziet jouw werkdag uit?

Je werkt in het team Familie en Jeugd van de rechtbank Limburg, locatie Roermond. Je gaat starten op het onderdeel WVGGZ (Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg) en daarnaast kun je ook nog worden ingewerkt en ingezet daar waar dat nodig is binnen de administratie van ons team.

Als administratief medewerker maak je het hele proces mee van een zaak. Van het invoeren van het verzoek tot het versturen van de uitspraak. Je bereidt zaken administratief voor, controleert dossiers op volledigheid en bewaakt de planning en voortgang. Je plant de route die de rechter en gerechtsjurist op de dag van de zitting moeten rijden. Zaken worden afgeboekt en afgehandelde dossiers worden gearchiveerd met een rechtbank eigen systeem. Je bent vraagbaak voor alle betrokkenen (zoals advocaten, rechtzoekenden en ketenpartners) en werkt nauw samen met de collega’s van de juridische teams. Ook bied je ondersteuning bij afwijkende zaken die meer uitzoekwerk van je vragen. Mede door jou zijn de dossiers compleet en correct. Ook werkzaamheden als griffier tijdens kindgesprekken maken onderdeel uit van jouw functie. Zoals je ziet is het een drukke dag, maar er is natuurlijk ook tijd voor een kop koffie met je collega’s.

Wanneer past deze baan bij je?

Als administratief medewerker bij onze rechtbank:

  • heb je een afgeronde mbo-opleiding bij voorkeur in een juridische richting of mbo werk- en denkniveau.
  • ben je thuis in administratieve of juridische werkprocessen.
  • heb je ervaring met verschillende softwarepakketten en kun je goed overweg met MS-Office.

Ben jij een starter op de arbeidsmarkt met de gevraagde opleiding, leergierig en met een proactieve houding dan moedigen we je zeker aan om te solliciteren. Een mix van ervaring en jong talent is de kracht van ons team. Verder is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken en het belang van alle betrokkenen goed in het oog houdt. Je past je makkelijk aan veranderende omstandigheden in je werkomgeving aan en je laat je niet van de wijs brengen in stressvolle situaties. Je hebt er geen moeite mee om feedback te geven en te ontvangen, zodat de organisatie en jijzelf steeds kunnen verbeteren.

Wat bieden we jou?

  • Een functie vol mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden en je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren.
  • Een jaarcontract voor 36 uur per week.
  • Een salaris in salarisschaal 6 (minimaal € 2.866,04 en maximaal € 3.564,01) bij een werkweek van 36 uur). Inschaling vindt plaats op basis van jouw werkervaring.
  • Pensioenopbouw bij het ABP.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend geregeld volgens de CAO Rijk. Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget (IKB) van 16,50 % van je jaarsalaris waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf kunt samenstellen, zoals het kopen van verlof, het aanschaffen van een fiets, het aflossen van je studieschuld of het verduurzamen van je woning. Verder krijg je 144 vakantie-uren en 64 IKB-uren bij een werkweek van 36 uur en de mogelijkheid om compensatieverlof op te bouwen.

Omdat we duurzaam woon-werkverkeer stimuleren, ligt een OV-mobiliteitskaart voor je klaar. Is het OV of de fiets geen optie voor jou? Weet dan dat onze parkeergelegenheid beperkt is. Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk een (incidentele) parkeerautorisatie aan te vragen.

We zorgen er samen voor dat je snel thuis bent in onze organisatie en dat je systemen en werkwijzen leert kennen. Jouw introductieprogramma begint al voor je eerste werkdag via onze on-boarding app, leuk, leerzaam en eenvoudig te volgen via je mobiele telefoon of tablet.

Over ons

Bode, griffier, rechter of medewerker op de administratie, bij rechtbank Limburg werken we met 600 bevlogen, trotse en betrokken medewerkers binnen én buiten de zittingszaal aan een rechtvaardige samenleving. Dagelijks zetten we ons in voor toegankelijke, tijdige en transparante rechtspraak voor iedereen. Integriteit zit in het DNA van al onze medewerkers. Rechtbank Limburg is een sociale werkgever. Wij vinden het belangrijk dat iedereen die bij ons werkt zich thuis voelt, plezier heeft in het werk en zichzelf kan zijn in een informele werksfeer. We streven ernaar de organisatie een afspiegeling te laten zijn van de maatschappij. Lees via de volgende link meer over onze unieke organisatie en bekijk ook de video over onze rechtbank: Rechtbank Limburg – Werken bij de Rechtspraak

Je werkt in het team Familie en Jeugd van de rechtbank Limburg in Roermond. De administratie bestaat uit ruim 15 collega’s. Je directe collega's zijn administratief medewerkers, juridisch medewerkers en rechters. Er wordt binnen het team nauw samengewerkt. Je hebt veel contact met collega’s, maar ook met ketenpartners/externe partijen.

Wanneer past deze baan bij je?

Zie jij jezelf werken bij ons? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Dit kan tot en met 18 september 2024 . Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact op met Marion Olzheim-Walraven, hoofd administratief team Familie en Jeugd in Maastricht, (tel. 06 55 24 47 28). Een bericht via whatsapp kan ook.

  • De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 2 oktober 2024. Kandidaten die worden uitgenodigd ontvangen uiterlijk donderdag 26 september 2024 bericht.
  • De vacature wordt zowel intern als extern opengesteld. Interne kandidaten (Rijksbreed) hebben voorrang in het sollicitatieproces op externe kandidaten. Heb je een voorrangspositie binnen het Rijk (bijv. VWNW)? Stuur dan de documenten waaruit je voorkeurspositie blijkt mee. Kom jij als interne sollicitant voor deze functie in aanmerking? Dan zal je huidige arbeidsovereenkomst (tijdelijk of vast) niet wijzigen.
  • Online screening, bijvoorbeeld via zoekmachines en sociale netwerken is onderdeel van het selectieproces.
  • Een kort online assessment waarin we op zoek gaan naar jouw talenten en drijfveren maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • In het kader van ons integriteitsbeleid vragen we je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag. Meer info hierover kun je vinden op www.justis.nl
  • Wanneer je na het versturen van je sollicitatie géén ontvangstbevestiging ontvangt, neem dan contact op met Alexandra Cox van team P&O: a.cox@rechtspraak.nl of tel. 06 21 65 80 67 Ook voor andere vragen over de sollicitatieprocedure kun je bij haar terecht.

Binnen de Rechtspraak weten we heel goed zelf onze kandidaten te bereiken. We reageren daarom ook niet op acquisitie of aanbiedingen van bureaus of tussenpersonen.