Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Energiecoach Vrijwilliger

Werkgever:CNME Maastricht
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Kun jij een energie-advies geven aan woningeigenaren? CNME zoekt Energiecoaches (vrijwilligersfunctie) voor Maastricht

Over CNME

De stichting Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME) is gevestigd te Maastricht en werkt met name in Zuid-Limburg. Onze missie is mens en natuur te verbinden ten behoeve van een duurzame leefomgeving. Dat doen we graag samen met burgers, scholen en vrijwilligers. Want natuurlijk groen, dat moet je samen doen.

De organisatie telt ongeveer 20 medewerkers. Activiteiten op het gebied van voorlichting en participatie worden steeds belangrijker en op het gebied van energie zelfs urgent, zowel om geld te besparen op de energierekening als om de energietransitie.

Voor onze bestaande dienst Energiecoaches die woningeigenaren thuis adviseert, zoeken wij uitbreiding voor de gemeente Maastricht en de gemeente Vaals. Voor meer informatie over CNME raadpleeg onze website: www.cnme.nl

Wat ga je doen?

Als Energiecoach kom je bij woningeigenaren thuis en geef je advies en informatie over energiebesparing, het isoleren van de woning en over het gebruik van installaties en duurzame energie. Ook aan bod komen aspecten als gedrag om energielasten te verlichten, subsidies en financieringsmogelijkheden, en het maken van stappenplannen met de woningeigenaar om de voorgestelde maatregelen uit te voeren. Als Energiecoach breng je onafhankelijk advies uit, werk je zelfstandig en ben je onderdeel van een team met veel kennis en ervaring.

Wat vragen we?

 • Je hebt tenminste mbo werk- en denkniveau.
 • Je hebt gevoel voor techniek. Het hebben van een technische opleiding, bijvoorbeeld op bouwkundig en/of installatietechnisch gebied of aantoonbare ervaring met klussen op dit werkterrein is geen vereiste maar wel een pré.
 • Je bent representatief.
 • Je kunt zelfstandig werken en kunt omgaan met flexibele werktijden.
 • Je hebt interesse in energiebesparing en duurzaamheid.
 • Je kunt goed omgaan met mensen en hebt inlevingsvermogen.
 • Je bent geduldig en kunt goed luisteren.

Verder

 • Je bent woonachtig in de gemeente Maastricht, en bereid om huisbezoeken te doen bij woningeigenaren thuis in deze gemeente.
 • Je beschikt over een computer/laptop met internet en e-mail en kunt hiermee omgaan.
 • Je bent tenminste twee dagdelen per week beschikbaar.
 • Je bent bereid deel te nemen aan een maandelijkse terugkomdag voor coaches in Maastricht, georganiseerd door het CNME. Je bent bereid een (gratis) opleiding te volgen voorafgaand aan jouw werkzaamheden als Energiecoach.
 • Je bent in het bezit van een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) of bent bereid die (kosteloos) aan te vragen via CNME.
Wat bieden wij?

Een vrijwilligersvergoeding op basis van jouw inzet, en (maximaal) op basis van de wettelijk geldende regels voor het ontvangen van vrijwilligersvergoedingen van €190,- per maand (10 maanden) / maximaal €1900,- per jaar.

Een leuk en zelflerend team van Energiecoaches die jou met hun kennis en ervaring ondersteunen in je nieuwe werkzaamheden.

Je wordt vrijwilliger bij CNME, ontvangt begeleiding van diens coördinator en wordt uitgenodigd voor vrijwilligersactiviteiten binnen de organisatie.

De Energiecoach sluit voorafgaand aan de start van de werkzaamheden een vrijwilligerscontract af bij het CNME. Hierin zijn praktische afspraken geregeld (o.a. vergoeding, verzekering, inzetbaarheid). Deze organisatie zal vervolgens de coördinatie en begeleiding op zich nemen.

Reageren?

Is deze vacature iets voor jou? Stuur dan je motivatiebrief naar energiecoach@cnme.nl

Heb je vragen? Stel ze gerust! Dit kan via energiecoach@cnme.nl of 06 – 83394024 (Maartje Meessen, coördinator energiecoaches).