Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Junior Jeugdzorgwerker A

Werkgever:Bureau Jeugdzorg Limburg
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Voor Bureau Jeugdzorg Limburg (regio Zuid-Limburg) zijn wij op zoek naar een

Junior Jeugdzorgwerker A 28 uur per week

Wat ga je doen?

Ben jij een ‘starter’ in het vak en wil je duurzaam het verschil maken voor kwetsbare jeugdigen? Wil jij opkomen voor de belangen van deze doelgroep, zodat ze door de juiste hulp, zorg en bescherming de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen? Denk jij om te kunnen gaan met complexe problematiek, meervoudige partijdigheid en stel je het belang van de jeugdige altijd voorop met respect voor ouders en opvoeders? Lees dan snel verder!

In 2019 startte Bureau Jeugdzorg Limburg in de regio Zuid-Limburg met een pilot project: het Senior-Junior project. Het doel hiervan was om young professionals een 'learning on the job' traject van circa 6 maanden aan te bieden om vervolgens de stap te maken naar volledig zelfstandig Jeugdzorgwerker A. Wegens het succes van de pilot, kunnen we uitbreiden en zijn we nu op zoek naar twee nieuwe collega’s die in de regio ZuidLimburg hun start zullen maken in deze branche. We zullen er namelijk niet omheen draaien; werken met de doelgroep waarmee je bij Bureau Jeugdzorg Limburg te maken krijgt, is zeker niet voor iedereen weggelegd. Middels dit traject krijg je als Junior de kans, om onder intensieve begeleiding, geleidelijk aan ervaring op te doen in één van de meest uitdagende takken van de jeugdzorg.

Net als voor een Jeugdzorgwerker A geldt dat jouw kerntaak als Junior het uitvoeren van maatregelen kinderbescherming is. Je betrekt jeugdigen en ouders bij de hulpverlening. Samen stel je een plan van aanpak op. Daarnaast werk je nauw samen met alle professionele betrokkenen, zoals lokale wijkteams, zorgaanbieders en andere relevante partijen. Je spant je in om te bereiken dat iedereen zich aan één plan kan verbinden. Zittingen bijwonen en rapporteren behoren ook tot de werkzaamheden. Je staat hier gelukkig niet alleen voor: Je krijgt intensieve begeleiding van een Senior, je werkt samen met je overige junior collega’s in een klein zelf organiserend team en je wordt ondersteund door de gedragswetenschapper en andere aanwezige disciplines. Complexe beslissingen neem je niet alleen.

Wat zoeken wij in onze nieuwe collega?

Kennis en ervaring:

  • Een afgeronde hbo-opleiding met uitstroomprofiel jeugdzorgwerker, Social Work (profiel Jeugd), Pedagogiek (profiel Jeugd) of een hbo-diploma hss of hsao zonder uitstroomprofiel jeugdzorgwerker/profiel jeugd, niet ouder dan 5 jaar;
  • Recente en relevante werkervaring in de jeugdzorg/-bescherming of -reclassering is een pre;
  • Kennis van de ontwikkelingen binnnen de juridische wet- en regelgeving is een pre;

Specifieke kenmerken:

  • Enerzijds kun je goed zelfstandig werken;
  • Anderzijds kun je goed samenwerken met verschillende organisaties en disciplines;
  • Je staat reeds geregistreerd in het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd Register (SKJ) of je bent in de mogelijkheid je op korte termijn SKJ te laten registreren;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Je hebt goede communicatieve (zowel mondeling als schriftelijk) en sociale vaardigheden waardoor je in staat bent om belangentegenstellingen te overbruggen.

Wat krijg jij er voor terug?

Om te beginnen kom je natuurlijk terecht in een hele fijne en professionele organisatie met volop mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen als professional. Daarbij gaan we uit van de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO Jeugdzorg. Voor jouw salaris betekent dit, dat je zal worden ingeschaald in schaal 9, anciënniteit 0-4, maximaal €2975,94 bruto per maand op fulltimebasis. Je gaat in deze functie 28 uur per week werken. Dinsdag, woensdag en donderdag worden hierbij jouw vaste werkdagen, maandag of vrijdag zijn in overleg. In eerste instantie ontvang je een tijdelijk contract voor de duur van circa 6 maanden. Bij goed functioneren en formatieruimte bestaat uiteraard de mogelijkheid tot verlenging en eventuele wijziging in uren.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Enthousiast geworden? Maak dan jouw CV up to date, schrijf een originele, maar vooral duidelijke motivatiebrief en stuur beiden onder vermelding van “Vacature Junior Jeugdzorgwerker A Zuid-Limburg” naar Bureau Jeugdzorg Limburg t.a.v. vacatures@bjzlimburg.nl Wanneer jij jouw sollicitatie verzonden hebt, ontvang je een automatische reply, waardoor je weet dat jouw sollicitatie in goede orde is ontvangen. Hierna streven we er altijd naar om uiterlijk binnen twee weken een terugkoppeling te geven. Mocht je vooraf toch nog meer info willen hebben? Dat kan! En juichen we ook alleen maar toe. Inhoudelijk staat onze collega Lieke van de Loo (lieke.vande.loo@bjzlimburg.nl of 088-0073308) je graag te woord! Gaan we met elkaar het sollicitatiegesprek aan? Dan doen we dit bij voorkeur gewoon fysiek. Houd er echter rekening mee dat dit, i.v.m. actuele ontwikkelingen rondom het Coronavirus t.z.t., ook mogelijk via Skype plaats kan gaan vinden.