Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Junior Jeugdzorgwerker A

Werkgever:Bureau Jeugdzorg Limburg
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Voor Bureau Jeugdzorg Limburg (regio Zuid-Limburg) zijn wij op zoek naar een

Junior Jeugdzorgwerker a

28 uur per week

Wat ga je doen?

Ben jij een ‘starter’ in het vak en wil je duurzaam het verschil maken voor kwetsbare jeugdigen? Wil jij opkomen voor de belangen van deze doelgroep, zodat ze door de juiste hulp, zorg en bescherming de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen? Kun je omgaan met complexe problematiek, meervoudige partijdigheid en stel je het belang van de jeugdige altijd voorop met respect voor ouders en opvoeders? Lees dan snel verder!

In 2019 startte Bureau Jeugdzorg Limburg in de regio Zuid-Limburg met een pilot project: het Senior-Junior project. Het doel hiervan was om young professionals een 'learning on the job' traject van circa 6 maanden aan te bieden. Junioren krijgen middels dit pilot project de kans om onder intensieve begeleiding ervaring op te doen in een van de zwaarste takken van de jeugdzorg om vervolgens de stap te maken naar volledig zelfstandig Jeugdzorgwerker A. Wegens het succes van de pilot, zijn we nu opnieuw op zoek naar een nieuwe collega die in de regio Zuid-Limburg zijn/haar start gaat maken.

Je kerntaak is het uitvoeren van maatregelen kinderbescherming. Je betrekt jeugdigen en ouders bij de hulpverlening. Samen stel je een plan van aanpak op. Daarnaast werk je nauw samen met alle professionele betrokkenen, zoals lokale wijkteams, zorgaanbieders en andere relevante partijen. Je spant je in om te bereiken dat iedereen zich aan één plan kan verbinden. Zittingen bijwonen en rapporteren behoren ook tot de werkzaamheden. Je staat hier gelukkig niet alleen voor: Je krijgt intensieve begeleiding van een Senior, je werkt samen met je overige junior collega’s in een klein zelf organiserend team en je wordt ondersteund door de gedragswetenschapper en andere aanwezige disciplines. Complexe beslissingen neem je niet alleen.

Wat zoeken wij in onze nieuwe collega?

Kennis en ervaring:

  • Een afgeronde hbo-opleiding met uitstroomprofiel jeugdzorgwerker, Social Work (profiel Jeugd), Pedagogiek (profiel Jeugd) of een hbo-diploma hss of hsao zonder uitstroomprofiel jeugdzorgwerker/profiel jeugd, niet ouder dan 5 jaar;
  • Recente en relevante werkervaring in de jeugdzorg/-bescherming of -reclassering is een pre;
  • Kennis van de ontwikkelingen binnnen de juridische wet- en regelgeving is een pre;

Specifieke kenmerken:

  • Je kunt goed zelfstandig werken;
  • Je staat reeds geregistreerd in het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd Register (SKJ) of je bent in de mogelijkheid je op korte termijn SKJ te laten registreren;
  • Je kunt goed samenwerken met veschillende organisaties en disciplines;
  • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Je hebt goede communicatieve (zowel mondeling als schriftelijk) en sociale vaardigheden waardoor je in staat bent om belangentegenstellingen te overbruggen.

Arbeidsvoorwaarden

De rechtspositie en het salaris zijn conform de CAO Jeugdzorg; schaal 9, anciënniteit 0-4, maximaal 2975,94, euro bruto per maand op fulltimebasis. De omvang van het dienstverband bedraagt 28 uur per week. Dinsdag, woensdag en donderdag worden jouw vaste werkdagen, maandag en/of vrijdag zijn in overleg. In eerste instantie zul je een tijdelijke aanstelling ontvangen voor de duur van circa 6 maanden. Bij goed functioneren, wederzijdse tevredenheid én formatieruimte bestaat uiteraard de mogelijkheid tot verlenging.

Procedure

Jouw schriftelijke motivatie met CV kun je, onder vermelding van “Vacature Junior Jeugdzorgwerker A”, richten aan Bureau Jeugdzorg Limburg t.a.v. vacatures@bjzlimburg.nl Inhoudelijke informatie kun je inwinnen bij onze collega’s Lieke van de Loo (lieke.vande.loo@bjzlimburg.nl of 088-0073308) en/ of Maartje Strik (maartje.strik@bjzlimburg.nl of 088-0073238). Terugkoppeling van jouw sollicitatie ontvang je uiterlijk binnen twee weken nadat we jouw sollicitatie hebben ontvangen. Hou er rekening mee dat de gesprekken zowel fysiek als digitaal (bijv. via Skype) kunnen plaatsvinden. Dit i.v.m. ontwikkelingen rondom het Coronavirus.