Werken in de regio Maastricht

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Clustermanager Onderwijs voor het (V)SO

Werkgever:Adelante zorggroep
Plaats:Maastricht

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Adelante is een organisatie die ondersteuning biedt aan volwassenen en kinderen die te maken hebben met de gevolgen van een ziekte, aangeboren aandoening of ongeval. Ruim 1200 professionals en medewerkers verlenen die zorg vanuit diverse locaties verspreid over heel Limburg, inclusief de poliklinieken van een aantal ziekenhuizen. Cliënten kunnen terecht voor medisch specialistische revalidatie, gehoor-, taal- en spraakproblemen, speciaal onderwijs, medische kindzorg, sport en arbeidsrevalidatie.

Adelante richt zich niet op de beperking maar op de mogelijkheden om door te kunnen gaan. Ons motto: haal het beste uit jezelf!

Wij zijn voor Tyltylschool de Maasgouw Maastricht op zoek naar een

Clustermanager Onderwijs voor het (V)SO (1 fte)

Tyltylschool de Maasgouw te Maastricht is een speciale school voor kinderen en jongeren van 4 tot en met 18 jaar met (ernstig) meervoudig beperkingen. Het is een regionale school met ca. 95 leerlingen.

Wat ga je doen?

Je begeleidt, coacht en geeft leiding aan de medewerkers van Tyltylschool de Maasgouw (circa 41 fte). Daarnaast ben je integraal verantwoordelijk voor de financiële, personele en organisatorische zaken binnen het cluster zoals de bewaking van het budget, uitvoering van het HRM- en scholingsbeleid, het ICT beleid, het communicatie en informatie beleid, de organisatie van de planning en het capaciteitsmanagement, beheer van ruimtes en middelen, en het verzorgen van managementinformatie. Je optimaliseert de processen binnen en over het cluster heen, gericht op verbetering van de kwaliteit van zorg, veiligheid en efficiency. Bij het uitvoeren van je werkzaamheden stem je af met de onderwijskundige binnen het cluster. Naast kennis van het onderwijs verwachten we ook kennis van de zorg. Als clustermanager ben je actief betrokken bij de beleidsvorming en uitvoering van het beleid van de school. Uiteraard ben je ook betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van onderwijsmethoden en de kwaliteitszorg en lever je een bijdrage aan de innovatie en vernieuwing van de dienstverlening. Je bent daarnaast representatief en communicatief vaardig en brengt de volgende competenties mee: besluitvaardigheid, (transformationeel) leiderschap, plannen, organiseren en analyseren.

Wie zoeken wij?

  • Je beschikt over een relevant post-hbo-/wo-diploma (bijvoorbeeld Bedrijfskunde).
  • Ruime ervaring als leidinggevende in een complexe (zorg/onderwijs) omgeving.
  • Kennis van en affiniteit met het brede domein van zorg en speciaal onderwijs.
  • Kennis van managementtechnieken op (post) hbo-niveau
  • Je toont initiatief, werkt klantgericht en bent organisatiesensitief.
  • Je hecht waarde aan ouderbetrokkenheid
  • Je hebt uitstekende sociale, empathische en communicatieve vaardigheden zoals onderhandelen, conflicthantering en coaching en je weet tegenstellingen te overbruggen. Ook beschik je over operationeel en tactisch inzicht en ben je besluitvaardig.

Wat mag jij van ons verwachten?

-     Allereerst super collega’s met hart voor de kinderen!

-     Een contract voor onbepaalde tijd.

-     Een marktconform salaris.

-     Goede secundaire arbeidsvoorwaarden conform cao Primair Onderwijs.

-     Mogelijkheden om je verder te ontwikkelen via onze Adelante Academie.

Ben jij een kartrekker met oog voor kwaliteit?

Zorg dan dat wij jouw sollicitatie vóór 27 juli a.s. hebben ontvangen. Via onze website http://www.adelante-zorggroep.nl solliciteer je direct via de functieknop solliciteren.

Nog vragen over deze vacature?

Neem dan gerust contact op met Chantal Gilissen, directeur Kind & Jeugd, via +31 45 528 2601 voor inhoudelijke vragen. Vragen over arbeidsvoorwaarden? Dan helpt Simone Rongen, junior HR adviseur, je graag verder via +31 45 528 2058 / +31 6 31386602.

Goed om te weten!

Screening van CV, diploma's, identiteitsbewijs, VOG (verklaring omtrent gedrag), een referentiecheck en een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.

In week 33 zullen de kandidaten die worden uitgenodigd voor een gesprek bericht krijgen hierover.

De gesprekken zullen worden gepland in week 34.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.